4 Март, 2021 13:55 3 389 10

Mercedes показа част от електрическата S-Klasse

  • mercedes-
  • eqs

Компанията разкри страничния профил на лимузината EQS

Mercedes показа част от електрическата S-Klasse - 1
Снимка: Mercedes

Електрическата лимузина Mercedes-Benz EQS трябва да дебютира съвсем скоро и ето че кампанията с рекламни тийзъри вече започна. На снимката, която от Mercedes предоставят, се виждат линията на тавана, част от стоповете, както и дръжките на вратите.

Както може да видите електрическия еквивалент на S-Klasse ще има по-скоро купеобразна форма и ще бъде причисляван в лифтбек сегмента, отколкото в този на традиционните седани. Дръжките на вратите стоят наравно с купето и ще се показват само при отключване на автомобила, подобно на тези при последната „S-ка“.

Макар да не виждаме задницата на EQS, може да отличим стоповете които ще разполагат със собствен почерк във вътрешната част и ще запазват външните форми на останалите модели. Позиционирането на модела ще бъде в луксозния клас на електрическите автомобили, като според Mercedes това ще единственият автомобил в този сегмент, а по-малкият EQE ще се бори с автомобили като Audi E-Tron GT, Porsche Taycan и Tesla Model S.

Очаква се пробега на електрическата S-Klasse да надвишава 700км, а бързо зареждане да осигурява 20-минутно пълнене на батерията от 0 до 80%. Най-вероятно ще видим още няколко тийзъра до официалната премиера на EQS, която се очаква да бъде насрочена за месец април.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    15 5 Отговор
    Един W140 S500 за мен, моля. Благодаря!

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Ко речи

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    А коня на Хан Аспарух не искаш ли.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 омфг

    16 3 Отговор
    Аааааа не. Каква S класа бе ? Това е смеска между костенурка и миниван...
  • 5 тарикату

    6 5 Отговор
    Малко прилича на голфу, ама е за простаци, а голфу е за ентелигентни хора.
  • 6 12345

    5 3 Отговор
    Айдее, Теслъта съвсем ще го окряка с продажбите. Толкова нови, истински електромобили излизат, че Илончо в скоро време ще избяга на Марс.

    Коментиран от #7

  • 7 Това да не е първият ел. Mercedes

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "12345":

    Те още преди години от Mercedes изкараха убиецът на Тесла EQC даже планираха колко продажби ще имат и как ще измести Тесла от пазара, но беше такова пазарно фиаско, че ги е срам да си спомнят и да го споменат някъде, срам ги е да споменат и Тесла. Вече я споменават само за да и се възхищават, както редовно прави шефа на Фолксваген.
  • 8 Немска мъка

    3 1 Отговор
    Тия са залязваща марка затова и китайците ги купуват
  • 9 Оммм

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Само ако е с паркет в багажника
  • 10 Мерца

    1 0 Отговор
    Малко закъсняха за партито , но браво все пак.
    По-добре късно отколкото да изпуснеш купона.