17 Юни, 2011 10:10 41 954 199

Litex Motors обяви цените

  • litex motors

След като през седмицата Litex Motors направи официална премиера на автомобилната марка Great Wall за България, сега от българската автомобилна компания са готови и с цените на продукцията си. В родното медийно пространство се появиха доста спекулации колко ще струват колите, правени у нас. Сега обаче станаха известни официалните цени на трите модела, които ще се произвеждат край Ловеч.

Специално за премиерата на марката Great Wall за България компанията пуска лимитирана серия на минито Voleex с топ оборудване за 15 900 лева с ДДС. Цената на кросоувъра Hover започва от 28 600 лева с ДДС, а тази на пикапа Steed – от 24 500 лева с ДДС. Всички автомобили се предлагат с 5 години пълна гаранция, като при Hover и Steed има възможност за ползване на данъчен кредит.

След като вече са ясни цените на автомобилите, които ще се правят у нас, е редно да погледнем и докъде е стигнало изграждането на завода край Ловеч. По време на представянето на колите у нас присъстваха собственикът на Litex Гриша Ганчев, посланикът на Китай Гуо Йеджоу, както и изпълнителният директор на Great Wall Ван Фън Ин.

Официалната информация, която се появи на представянето, бе, че проектът е в напреднал стадий и пускането ще стане до броени месеци. От компанията заявиха, че първият етап на фабриката ще приключи навреме и производството на автомобилите ще започне преди края на годината, когато можем да очакваме и първия произведен от Litex Motors автомобил, макар и от предварителна серия.

Ще припомним, че договорът за сътрудничество между китайския автомобилен производител Great Wall и Litex Motors беше подписан през есента на 2009 година. На тази база Litex Motors стартира изграждане на завод за производство на автомобили, разположен на площ от близо 500 декара. Още тогава бе оповестено, че инвестицията е в размер на 180 млн. евро, което се потвърди от представители на компанията.

Интересно е да се каже, че в страната има редица облекчения по отношение на данъчното законодателство за инвеститори клас А, какъвто статут бе даден на Litex Motors от българското правителство в началото на 2009 година. През 2010-а Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) официално регистрира завода на Litex, а в началото на 2011-а компанията получи собствена сигнатура за номер на шаси като световен производител на автомобили.

Капацитетът на завода е 50 000 автомобила годишно при две работни смени, като  се очаква се инвестицията да разкрие близо 2 000 работни места. Трябва да се спомене и фактът, че автомобилите, които ще произвежда Litex Motors, няма да са предназначени само за нашия пазар. Идеята на Great Wall е чрез завода край Ловеч да навлезе на европейските пазари. В това всъщност няма нищо лошо, защото по този начин се гарантира, че колите ще отговарят на всички евро стандарти и изисквания.

Наред с изнесената дотук официална информация, екипът ни стигна и до непотвърдена такава, според която строителството на първи етап на завода до с. Баховица е завършено, но Litex Motors се презастраховат и поради тази причина обявяват срокове до края на годината. Тези твърдения могат да се окажат верни по ред причини.

Едната е, че халетата са готови, поточните линии са пристигнали и в момента вече тече тяхното инсталиране. Втората е свързана с посещението на президента на Great Wall в България. Визитата беше по повод премиерата на автомобилите на родна земя, но в същото време Ван Фън Ин бе дошла у нас за да види докъде е стигнало изграждането на завода. След обстоен оглед на завода Ван Фън Ин заяви: “Видях прекрасен завод, който е построен в доста кратки срокове, с отлични качества. Това показва, че Litex Motors са положили много сериозни усилия, за да достигнат до този етап”.

Трети сигнал за предсрочно завършване на грандиозния проект е пристигането на специална машина, за разтоварване на контейнери на стойност около 850 000 лева
което съвсем не е случайно и според запознати се очаква да заработи в най-скоро време. Изказването на шефа на Great Wall и започването на монтажа на поточните линии са все знаци, които показват ясно, че този път сроковете ще бъдат спазени, та дори и изпреварени.

Що се отнася до качеството на изработка на готовата продукция, със сигурност  ще се гонят строги стандарти, защото чрез нашия завод Great Wall иска да стъпи твърдо в Европа и компромиси няма да бъдат допускани. Пак според непотвърдена информация след започване на родното производство не е изключена и корекция на цените, при това в положителна за българските купувачи посока. Доста по-ниска се очаква да е и цената на базовата версия на градската кола Voleex. Дали обаче това ще стане, предстои да узнаем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sid Vicious

    46 46 Отговор
    16 бона за китайска малолитражка, правена от българи?!? Тия да не са презобали с женшен бе?!
  • 2 diwanel

    32 29 Отговор
    какви са тия цени? от къде ги измислиха? може би са решили да избиват завода за една година?
  • 3 китаеца

    28 27 Отговор
    Sid Vicious

    :) Верно нещо не са у ред. И като се развали китайското чудо, интересно от къде ще му търся части, сигурно трябва да ходя до Ловеч, да им се моля.
    За 16 хил лева може да се купи Форд Фиеста или Хюндай I30, да не говорим за тези пари каква кола може да се вземе втора ръка, даже и за половината пари!!!!
    Тия коли сигурно ще ги изнасят за Китай, нашата работна ръка сигурно е по евтина вече.

    Коментиран от #5, #29

  • 4 китаеца

    28 27 Отговор
    Така е пичове, комунетата крадоха, крадоха за да произвеждат китайски боклуци, поне да ги бяха вложили тия пари в нещо смислено.
    Ама какво може да се очаква от тъпи ко.елета.
  • 5 diwanel

    30 6 Отговор

    До коментар #3 от "китаеца":

    не не сме по евтини но сме най евтини за стъпване на европейския пазар!

    Коментиран от #57

  • 6 borikata

    64 7 Отговор
    пичове уважавайте родното пройзводство това са съвсем нормални цени по добре колата да сглобена тук отколкото в китаи от някое дете в 1 КЛАС ПО РЪЧЕН ТРУД аиде моля ви се по леко с негативните коментари
    нали все пак тряя да се произвежда нещо в тая страна :)))

    Коментиран от #8

  • 7 xaus

    37 4 Отговор
    За малолитражката не знам но за Hover 28.500 стартова цена не е много, виждал съм го на живо и изглежда доста добре , друг въпрос е какво се включва в базовата цена и с каква моторетка е... Като почитател на дизелаци живо се интересувам от дизеловия мотор и честно казано в Русия се карат доста такива джипове но предимно с 2.4 бензинови мотори и има доста добри отзиви за тях,но колкото хора има толкова и различни мнения и само времето ще покаже дали тези български китаичета си заслужават парите...
  • 8 diwanel

    21 20 Отговор

    До коментар #6 от "borikata":

    тук не омаловажаваме родното производство а цените на които ще се предлагат тези китайски коли. тъкмо направих справка и ще ти кажа че в Румъния Дачия Дъстър струва 22 000 лв, тук се предлага за почти 25 000 а не нас ще ни пробутват китайски ментета за 28 000? Това означава че ще плащаме с 6 000 повече за нещо с недоказано качество, защото качеството идва от производителя не от този който сглобява!!! :)
  • 9 xaus

    10 4 Отговор
    Китайски ЛандКрузер

    http://www.great-wall.com.ru/greatwall/suv/pegasus/
  • 10 gamena_pl

    26 6 Отговор
    ee aman ot razbira4i,vmesto da se radvame 4e sami proizvejdame kolite si,se 6te se nameri nqkoi da kaje pa-mnogo skupi,pa-4e sa koreiski ili edikakvisa,kvo iskate da gi kupyvate za bez parili,kato ne vi haresvat, ne gi komentiraite
  • 11 Георги Стойков

    30 5 Отговор
    Прочетете текста докрай. Там пише "Доста по-ниска се очаква да е и цената на базовата версия на градската кола Voleex. Дали обаче това ще стане, предстои да узнаем."
    Сега само стрелят с по-високи цени заради конкуренцията, а като извадят базовата версия ще е с доста по-ниска цена. Така смятам аз.
  • 12 китаеца

    14 29 Отговор
    От ифнормацията, която имам знам, че тези "чудеса" на китайският гений са ЗАБРАНЕНИ за употреба в редица европейски страни, за това и не се продават, ВСЕ ОЩЕ. Ховър съм виждал на снимка внесен от Италия, значи има вероятност да е бил продаван там, но за Германия, Англия, Франция знам със сигурност, че китайски коли не се предлагат.
    Така, че вие си направете сметка за нивото им на качество и сигурност. Има в YOUTUBE и филмчета как китайските коли се размазват от единия край до другия!!!
    Мога да се обзаложа, че предлаганите китайски уникати не покриват никакви тестове на безопасност.

    Коментиран от #13

  • 13 Schumi

    22 5 Отговор

    До коментар #12 от "китаеца":

    автомобилите, които ще произвежда Litex Motors, няма да са предназначени само за нашия пазар. Идеята на Great Wall е чрез завода край Ловеч да навлезе на европейските пазари.
    Za da vleznat v Evropa shte im triabva kachestvo, taka che se nadiavam da sa kachestveni, nf shte vidim.
  • 14 Крис

    32 4 Отговор
    Това е цената на автомобилите от този клас който са се доказали и имат традиция в производството не знам защо досега ни се натрапваше колко ще е ниска цената.Предполагам разчитат българите да го купуват от патриотизъм хубаво но в EU тогава на какво разчитат.Иначе колата ми хареса видях я на автосалона и определено не е лоша дано и качеството да е на добро ниво само така могат да се докажат.Предполагам,че когато започнат да бълват много тогава да паднат и цените.Иначе дано потръгне производството.
  • 15 s

    36 4 Отговор
    Ей значи! Какво толкова се оплаквате? Някой на сила кара ли ви да купувате произведени коли в България? Тези 2000 работни места които отварят са като мана небесна при тая безработица! Хайде малко по-така. Радвайте се за работните места, за раздвижването на икономиката, за инвестията в Ловеч. Па идете на тест драйв! Вижте качеството от близо, покарайте... Така на сухо "качество,качество,качество" по снимка е неприлично...
  • 16 китаеца

    11 16 Отговор
    До Schumi
    Едва ли причината "Великата стена" да НЕ се продава в развитите страни е в Гришата, сигурно са го чакали да почне сглобката и като видят Сглобено в България, ще почнат да купуват:)
    Основната причина да НЕ се продават в Западна Европа е, че не покриват строгите тестове за сигурност, а също така и лошото качество. За сигурността съм 100% сигурен, за качеството, ще видим, има време, но аз определено не бих експериментирал :)

    Коментиран от #17

  • 17 ncap

    24 3 Отговор

    До коментар #16 от "китаеца":

    интересното е че ПОКРИВАТ доста добре краш тестовете вече.
    http://www.youtube.com/watch?v=gMeX3tpmLik

    просто още не са ги заверили в европейската ncap.
    Ако си спомните така се говореше и за корейските коли преди време - сега е малко по-различно. И китайците се учат ;)
  • 18 Ogi

    16 7 Отговор
    Спрете се малко, бе хора! Още нищо не сме видели по улиците, нито отзиви сме чули. Тази фирма се води за най-добрия чисто китайски автопроизводител и изнася най-много. Нали всичко в колата е взето оттук-оттам от доказани марки, да не са измислили топлата вода. Пък и с цените ще опитат по-високо и според търсенето ще ги коригират. не знам защо очаквате да са без пари. Виж "Дъсътр"-а трудно ще го бият, много е добър.
  • 19 ванго

    16 36 Отговор
    цените не бих казал , че звучат примамливо .. лично аз тези пари бих заложил на сериозна марка автомобил 2-ра ръка , и като цяло не разбирам хора които си копуват подобни кутии като дачия леген и тия китаиски кашони и се радват че карат нов автомобил , при положение , че при сглобяването му са използвани най-ефтините матеряли интериора е свръх дървен , возията е мега зле .. като цяло голяма каручка .. ноо нова . за мене само бълари и ромънци имат такова мислене ...
  • 20 Пацо

    48 5 Отговор
    Идеята е колите да се правят в ЕС за ЕС, за да не се плащат високи вносни мита, ако идват от Китай. Освен това идеята е с напредване на производството около 80% от възлите и агрегатите да се правят в България в различни заводи. Така и частите няма да се облагат с мита и цените ще паднат още. Така че аз очаквам определено цените да са по-ниски от средните в сегментите, а и дори да паднат още. Освен това вие не четете - обявените цени са за коли с екстри! "минито Voleex с топ оборудване за 15 900 лева с ДДС" Това значи, че базовата цена ще е около 11000лева - извинявам се, но и Ладите нямат такива цени в момента. Колите са с ЕВРО 5 норми за екология с двигатели по лиценз(на Мицубиши, ако не се лъжа), и последно - когато почнат да влагат български материали и агрегати, а не китайски, качеството ще скочи до небесата и колата ще си покрива европейските изисквания за безопасност. + това тестове на C-NCAP дават 4 звезди на Voleex, вижте в Youtube. И така, колеги, който се поинтересува малко ще научи доста положителни неща, който не му пука ще плюе. Плюйте... :Х

    Коментиран от #33

  • 21 graver

    40 3 Отговор
    Много критики и негативизъм...
    "лимитирана серия на минито Voleex с топ оборудване за 15 900 лева с ДДС"
    Това означава, че автомобила е с всички екстри.
    Я сега погледнете колко струва една Дачия с повечеко екстри.
    Не че нещо, ама там ел. предни стъкла, климатик и т.н. са екстри и се заплащат отделно.
    Надявам се поне няколко бакшиша да се пробват с тях и след година-две ще е ясно стават ли или не за родните пътища.
    Ако някой иска нова кола за 7-8000 лв която да е с прилична сгобка и сносно качество на материалите- просто няма как да стане, при все че е китайска.

    Ще поживеем, ще видим. Лично аз много се надявам всичко да е за хубаво и след няколко години обикновения българин да може да си позволи да си купи нов автомобил, пък бил той и китайски.
  • 22 n

    7 31 Отговор
    Хем грозни, че и не толкова примамливи.
    Не, благодаря.
  • 23 4UK

    10 22 Отговор
    Mom4eta vidiah i pipnah otblizo tezi kitaiski 4udesa. Na pove4eto ne mojeha da im se zatvariat vratite plutno. A vutre biaha izrboteni kato v garaja na niakoi kvartalen tuning geroi. Ne kritikuvam nikoi, za6toto znam 4e im triabva vreme da si stupiat na krakata i da usvoiat suvremennite tehnologii. Prosto ne moga da si predstavia kak 6te dam 25K za takuv nedodialan avtomobil. A zabravih 4e biaha boiadisani kato sus djoben sprei.
  • 24 123

    23 3 Отговор
    Аз немога да разбера ,но май мнения се пишат без да се чете информацията предоставена от сайта, камоли някой да вземе да се поинтересува и да потърси нещо от някой страничен източник на два клика на мишката и една написана дума на клавиатурата! "Всички автомобили се предлагат с 5 години пълна гаранция" Еми мисля си ,че това достатачно красноречиво говори за качеството на което ще заложат!
  • 25 KKK

    32 3 Отговор
    Не може да се сравнява Хувър с Дачия Дъстър. Хубърът е един клас нагоре. Най-малкото е дълъг 4,65м, а Дачията е доста по малка от типа на Нисан Кашкай /малко джипче/.
  • 26 Crusible

    50 3 Отговор
    БРАВО! Voleex-а го видях на изложението и мога да кажа, че каот изработка не е никак лош, а за 16к. лв. с доста екстри си е оферта. Цените на джиповете са още по интересни, защото Хъвъра е МНОГО повече кола от Дъстъра и е в класа на Рав4, ЦРВ и тн, които са 10,000 поне по скъпи.
    НАЙ–ВАЖНОТО обаче е че 2000 (ДВЕ ХИЛЯДИ)българи ще имат препитание, а отделно ще се разкрият още много работни места покрай всякакви съпътстващи производства и т.н. Така че независимо от цените били те високи или ниски, новината е супер!
  • 27 прокопи

    27 6 Отговор
    Къде продават фиеста или хюндай за 16000?Веднага ще си купя 3-един за мен,един за жената,третия ще ти го подаря на теб.Хюндай i30 няма да коментирам-цена от 26990,а най-евтината фиеста е 18890-даже няма климатик.Посочената цена за voleex(на базата на тойота ярис)е за "ТОП ОБОРУДВАНЕ".За качеството:Списание"За рулем"-много тестове-кратки изводи:За двигател и ск.кутия няма особени проблеми,но има безброй малки проблемчета с качеството на детайлите.Не са трудни за отстраняване,но са досадни:изгарящи крушки,повредени релета,датчици,четки на стартер,ел.двигателчета,пробив на маркучи и уплътнения,механизъм на седалка,гумени ленти на вратите,хлопаща задна седалка,падащи пластмасови детайли.Има и конструктивни недомислици:маркуча за вода за пръскачките на предното стъкло минава близо до пантите на предния капак и се прищипва и къса при отваряне и затваряне на капака.И все пак аз бих си купил:за тези пари-толкова.Всички знаем къде да търсим качественото и колко ще ни струва.
  • 28 rumpi

    19 15 Отговор
    КИТАЙЧЕ нещо си в грешка i30 e ОКОЛО 30000 левчета и нагоре с екстрите, а за ford като цяло е трагедия а камоли fiesta . Изключение е USA МОДЕЛИТЕ.
    СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ И ДА СЕ ИЗКАЗВАТЕ НЕПОДГОТВЕНИ
    p.s. аре бай и приятна събота и неделя на всички!!!!!!!!!!!11
  • 29 rumpi

    24 24 Отговор

    До коментар #3 от "китаеца":

    Неутрално 12:37 17.06.11

    Отговор
    КИТАЙЧЕ нещо си в грешка i30 e ОКОЛО 30000 левчета и нагоре с екстрите, а за ford като цяло е трагедия а камоли fiesta . Изключение е USA МОДЕЛИТЕ.
    СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ И ДА СЕ ИЗКАЗВАТЕ НЕПОДГОТВЕНИ
    p.s. аре бай и приятна събота и неделя на всички!!!!!!!!!!!11

    Коментиран от #64, #81

  • 30 китаеца

    12 32 Отговор
    Китайска кола с топ оборудване??:)
    Хубаво, ама дали е топ това топ оборудване, щото ако не е ,значи нищо не значи т.е. давате си парите за нещо, което не ви върши работа;)
    Това ми звучи , като сирене без мляко, по евтино е, но не е сирене;)
    Ако си купите подобна кола винаги си носете чували в багажника, за да събирате изпадалите чаркове, по дупчестите пътища, щото частите са чак от Китай, скъпи и дефицитни.
  • 31 slav4o

    8 9 Отговор
    Другари, да го турим дружно на китаеца между уши4ките, напред !
  • 32 niko

    24 4 Отговор
    nai setne dori i kitaiski proizvoditel da vleze pri nas :)) dano ka4estvoto e prili4no i nai ve4e rabotnicite v zavoda da ne pretypvat "rabotata" si po "bulgarski" i da stane kakto s Rover i Reno
  • 33 17 158

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пацо":

    Duster

    Двигатели и задвижване

    Коментиран от #34

  • 34 steed

    13 6 Отговор

    До коментар #33 от "17 158":

    sorry ne se razbirat mnogo dobre cenite na razli4nite niva oborudvane,no vse pak vseki moze da proveri za sebe si i da si napravi smetka koe po mu e izgodno,no mislja 4e trjabva da sme po polozitelni sprjamo proizvodstvoto v bg , osobeno sled kato tolkova dulgi godini ne proizvezdame ni6to,a kolkoto do rabotnite mesta, vsi4ki znaem kolko sa nuzni
    PO temata moga da kaza 4e opredeleno mi haresva steed, prosto to4no ot takuv avtomobil se nuzdaja v momenta i mislja 4e cenata e razumna za 5 godini garancia, no vse pak da iz4akame i da vidim purvite testove kakvo 6te pokazat i kakvo 6te pokriva garanciata,kakto i serviznata mreza kojato su6to e mnogo vazna, puk togava da pljuem
    Az im pozelavam uspeh
  • 35 user

    30 9 Отговор
    Браво, успех за начинанието - защо да не правим коли в България, няма да са качествени за тези пари - но ще имат работа, оборот и ще се плащат данъци ! Но някои превзети принцове си мислят, че заслужават само Бентлита - еми не са задължителни за купуване, за 16 бона имаш чисто нова кола с доста екстри - по-добре от 20 годишна ръждясала "маркова" щайга, която ще се разпадне всеки момент ! Никога не бих си купил такава кола - но нека за сме оптимисти за производството на автомобили в България - все пак това е началото, може и други да дойдат !
  • 36 Ivan

    20 22 Отговор
    Незнам,лиюно мое мнение,но предпочитам Мерцедес Е-класа на 7-8г. или 3-4г. Алфа 159 пред нова кола с незнайно качество от Ловеч.
    Не съм против българското.Чудесно изглеждат и на автосалон Софиа имаше добри отзиви.
    Но се сещам какво стана едно време с РОВЕР МАЕСТРО.
  • 37 maksito

    17 5 Отговор
    Nova marka nov k1smet.
  • 38 steed

    22 4 Отговор
    tova mi se struva dosta interesno, ako do tam stignem i ka4estvoto e dovolno,a cenata razumna dosta hora druga pesen 6te zapejat
  • 39 прокопи

    16 4 Отговор
    За продажбите в Европа:
    В някои държави наистина не ги допускат,но не заради качество или краштестове,а за да защитят местното производство и пазар(няма да обяснявам за интересите и лобизма на групите VAG и Пежо-Ситроен,или защо правителствата се грижат за малко или повече държавните фиат,рено и опел).Идеален пример:Италия НЕ допуска евтините китайски малолитражки,за да не пречат на продажбите на фиат,но позволява вноса на джипове и пикапи-няма местно производство на този клас автомобили.
    За сервизите:Вероятно ще има проблеми,но ще се решат.Един кратък пример за Варна-не помня от колко години се продават MAZDA,но досега(2011) нямаха сервиз.Едва наскоро го отвориха.
  • 40 1111

    20 21 Отговор
    Брат ми живее в Нова Зеландия и сподели с мен, че тсзи марка Greаt Wall е чиста проба самоходен ковчег. Сигурноста му е чиста 0. Дори при лек пътен инцидент нараняването е сигурно.
  • 41 gen4o

    22 4 Отговор
    към 1111:ковчег...ковчег...,ама самоходен!А каква е сигурността на 15-20 год.кола(от която и да е марка)с 1(един) аербег,ако има или въобще сработи?
    И аз искам да карам по хубав път с маркировка и пътни знаци,да ям екологично чиста храна,да дишам чист въздух,да пия чиста вода-това струва пари и да карам безопасен автомобил-това струва много пари.Искам да получавам европейска(или новозенландска)заплата.Ех.....

    Коментиран от #66

  • 42 Civic

    5 4 Отговор
    Eto snimka ot izlojenieto v EXPO centura
  • 43 Civic

    28 4 Отговор
    Strahoten e za tazi cena stiga ste pluli! Djip za tazi cena NIKOGA nqma da namerite i spored men 10 pati po-dobre ot skapanata dacia
  • 44 Civic

    21 2 Отговор
    Eto otstrani
  • 45 mmm

    7 8 Отговор
    Светът не се върти около България!!!
  • 46 боклуци

    15 10 Отговор
    няма как хем да е ефтино , хем да е качествено , едното е за сметка на другото , както има в магазина свинска вратна пържола така има и пилешки кремвриш от 0.15 ст , въпрос на вкус и на възможности ... и другото нещо върху което си стува да се замисли човек , целият свят концентнтрира прозводството си в китай заради ефтината работна ръка , а китай прави производство в българия .. сами си правете извода колко сме зле :)
  • 47 4ipi

    10 5 Отговор
    Ami da4iqta ?? kvo ob6to ima s bezopasnosta ?? spored men tova e po dobre ot da4iqta opredelno ! da4iqta sa samo plastmasa i ni6to dr.Grozna viziq.Vozqt kato karuci.Tiq spored men sa po dobri pone na viziq i extri !
  • 48 kobalt

    2 3 Отговор
    Не пич сигурно са ги любили луди;-))))
  • 49 4ipi

    26 5 Отговор
    Eto Sravneni Hovara s Grand Cheroki novoto.Napravih si tryda da go napraq.
  • 50 benz

    20 6 Отговор
    EI OBACHE BALGARITE SME SI .....PLIUEM TOVA KOETO SHTE PRAVIM V BG.KAK SHTE PROSPERIRA BE
  • 51 Mercedes-Benz

    16 20 Отговор
    Не ги знам кви са тия цени за тия китайски кошове,обаче аз предпочитам ако искам евтина кола да си купя Dacia,поне знам че е Рено и е в пъти по-доказана от тая пластмаса за 30 бона :D:D била се сглобявала в Ловеч ако искат и завод в баш центъра на София до Партийния дом да направят пак ще си останат измислена китайска марка,а продажбите в България ще са възможни единствено благодарение на ''коренното население'' на стоков базар ''Илиянци'' и някой излъган български на авто изложението! Коментара ми не го пиша със злоба напротив,бих се радвал повече ако направим НАША марка,а не нещо чуждо,който е наясно с историята знае,че вече е имало такива опити. А и проекта на Sliven Motor Company - ''Юнивърс'' беше на светлинни години от ''това'' горе на снимката! Все пак има един плюс от тая китайска марка,ако не оклепат работата може да дойдат други авто производители!
  • 52 4x4

    62 8 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ГРИШАТА И КИТАЙЦИТЕ ОТ GREAT WALL!!!

    500 български семейства ще ядат бял хляб в следващите години и ще отглеждат български деца в България!

    На плюещите и хейтърите тука ще кажа само - ЖИВЕЕТЕ ТАКА КАКТО И РАЗСЪЖДАВАТЕ.
  • 53 русенец

    6 37 Отговор
    Предпочитам да си купя Дачия, в мой интерес е Румъния да е по-добре от България, все пак с моето семейство се готвим да емигрираме там.

    Коментиран от #76, #85

  • 54 niki

    18 3 Отговор
    dobre 4e sa kitaizite ina4i nyama da imame nikwo awtomobilostroene bilo to ka4estweno ili ne
  • 55 някой

    37 4 Отговор
    много са ми интересно разни хейтърчета тук дето " едно си баба знае едно си бае" китайски боклуци били ковчези били а немското било най най .... аман от разбиратели бас държа че 80 процента карат голф или БМВ 3
    и мирогледа им се изчерпва до там ... а тва че даже не са видели или карали колата не им пречи да изказват некомпететно и отрицателно мнение по въпроси неясни за тях
    страходно са колите с 2те ръце съм за а и както гледам хората сами си правят дизайна на автомобилите евала доколкото знам и на сигурността държат така че само ПОЗИТИВИ дано скоро направят у нас и конкорентен завот та било то и от МАХИНДРА АКО ЩЕ !! това е работа за българи и начин да си отглеждат нормално децата !!!!
  • 56 biv6 fen na bmw

    5 18 Отговор
    ne iskam da komentiram 6toto ako kaja istinata tq boli za tva samo 6te kaja sas zdrave da si q karat as nikoga nqma da pozvolq da vleze tva v nas.......to4ka i to4ka........ moe li4no mnenie koito mu haresva da si q kara da ispita udovolstvieto ot 4ina kar(china car) daje i do kitai da presko4i ako stigne bez osnoven na4i trea da se zamisla dali nema ka4estvo...xaxaxa.x.a.x.a.xa..

    Коментиран от #65

  • 57 fasda

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "diwanel":

    Минималната работна заплата в Китай е по-голяма от тази в България ..
  • 58 тт

    14 25 Отговор
    Аз боклуци като тия няма да си купя,ако ще чудо да стане.
  • 59 520 zender

    15 5 Отговор
    Никога няма да си купя китайска кола,но пожелавам тотален успех на литекс моторс.Не ме разбирайте погрешно,просто аз обичам немските коли-пък и без това аз нова кола немога да си взема.
  • 60 ukraineca

    7 16 Отговор
    tezi kitaiski konservini kutii zalqha sveta ,vseki koito izka da si kupi takova ne6to kitaiska "kola" da pogledne kra6 testa v neta i togava da kupi
  • 61 ducati

    12 4 Отговор
    kolegi,ne si pazam za sega po ekzotiki,nito po tozi Gan4ev,no vupreki tova mu svaliam 6apka.Toi se griji za svoia grad,sledovatelno i za svoita strana!Ne se zanimava s dalaverki,a s istinski biznes,koito izhranva i 6te izhranva/nadiavam se/mnogo hora!Niama cialata strana da se izsipva v Sosia za da naema leglo na smeni i da mizerstva tuk,a 6te si stoi v rodnoto miasto i 6te jivee dostoino!Mislia,4e tova e pohvalnoto v cialata istoria!!!
  • 62 роки

    16 7 Отговор
    ей аман от глашатаи на дачия, кой знае колко им се плаща да бълват боза срещу нещо, което ще ги задмине и надмине дори в близко време. много ги е страх нещо, но моето мнение е че по-добре да заложа на българското отколкото на този мамалигарски боклук дете и пет пари не струва, да не говорим че обявяват цени за голи коли, където дръжката отпред за прозорците е екстра ...
  • 63 Умен

    20 3 Отговор
    Точно както и очаквах, цените са близки до тези на Дакията... Иначе аз съм положетилно настроен, 2-3 години да преболедуват детските си болести и може да се окажат прилични автомобилчета от ниския клас. Лично аз се интересувах от малкия автомобил, но тази малка кола с тази голяма РЕШЕТКА...еми грозничка е. Но пак казвам, това е хубаво стига сте плюли наистина още повече, че според предварителните анонси производството ще се разширява, ще има нови модели и т.н. А и както пишеше в един от коментарите, ако не се издъним утре-други ден (образно казано) у нас ще дойде и по-престижна марка, а дай Боже - и чисто български автомобил!
  • 64 FORDAJIA

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "rumpi":

    Kvo zna4i ford sa tragedia ,be rumpi?ti imash li nekva predstava ot avtomobilostroene.v momenta ford sa edni ot nai dobrite koli v NE-luxoznia klas.napishi ECOBOOST v google i shte vidish - 1.6 motor - 180 konia. aide ne pishete gluposti

    Коментиран от #67

  • 65 lexus

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "biv6 fen na bmw":

    MNOGO SI ZELEN
  • 66 1111

    7 13 Отговор

    До коментар #41 от "gen4o":

    А колко струва 15- 20 годишен автомобил?
    За цената на този самоходен ковчег можеш да си купиш много по-качествена кола.
    За това ти какво искаш е друга тема.

    Коментиран от #69

  • 67 anti vag

    13 4 Отговор

    До коментар #64 от "FORDAJIA":

    kolega ford mnogo iasno che sa dobri avtomobili.imam preki nabliudenia varhu tazi marka i smeia da tvardia che sa po zdravi ot trosheshtite se koli na VAG.
  • 68 W203

    11 3 Отговор
    radvaite se che shte proizvejdame neshto zashtoto inache v taia darjava se sluchva samo targovia be .kakvo pliuete i na men Grisha Ganchev ne mi e simpatichen ama evala che choveka shte proizvejda i to ne kakvo da e a avtomobili.drugite mnogo znaeshti proizvejdat krastavici.za da otgovariat na evro standartite shte sa dostatachno sigurni tia kolici.LADA da ne e po sigurna pri udar be.pliuete samo i tova e .
  • 69 lexus

    14 3 Отговор

    До коментар #66 от "1111":

    no ne nova.novoto si e novo i to s 5g palna garancia.a i tova naimenovanie kovcheg e mnogo gadno i sprete dago ispolzvate.prosta nacia sme ei prosta.nishto ne zaslujavame.
  • 70 kisa

    14 3 Отговор
    Хубаво е България да произвежда и всяка нова възможност е добре дошла. Това разбира се няма нищо общо с кой, каква кола предпочита. Аз предпочитам за тези пари да си купя западно-европейска кола на 3-4 години, отколкото далеко-източна, но това е частно мнение. Дано успеят и да се реализират на фул!!!!
  • 71 petar

    13 13 Отговор
    още не е ясно колко са качествени, колко експерименти ще понесат първите купувачи, но за сметка на това цените са страшно високи за китайска кола, типичната родна мутренска история, като продават по 100 бройки на модел за първата година и ще се усетят че трябва да бъдат с 5 бона надолу за да се излъже някой да експериментира с тея коли. За справка дачия дъстер която е жив нисан е с 2 бона отгоре, но сто процента качеството им е в пъти по-добро от китайското. Така че от лакомията на Гриша Ганчев и това добро начинание ще увисне.
  • 72 donbaro

    6 6 Отговор
    Do kom.52.-poklon pred diavola li ,nikoga-ti si sliap be pich.Grischata e nai golemia mafioz-ograbi BULGARIA i otvori 500 rabotni mesta.Xrani 500 semeistva da verno,na xliab i sol. MIZERNI ZAPLATI-300LV.TAKA E V MIZERNATA NI DURJAVIZA.DIAVOLITE SA ANGELI I ZASCHTO AMI ZASCHTOTO NI DAVAT TROXITE I NIE GI BOGOTVORIM.

    Коментиран от #75

  • 73 google

    16 2 Отговор
    Произведено в България!
  • 74 jeday

    17 5 Отговор
    вчера бях на салона и видях колите на живо. мога да ви кажа, че съм много впечатлен, то вече китайците задминаха и япония по развитие, скоро и сащ ще минат. та колите изглеждат много добре, интериора е пипнат, материалите също не изглеждат лошо.
  • 75 ицо

    15 1 Отговор

    До коментар #72 от "donbaro":

    Абе пич вземи са стегни много четеш вестник "ШОК"или ШОУ ли е там кво е!!Ако тои беше от крадците на България(дъртите кумоняги) щеше да си пие коктеилчетата по най-яките курорти децата му щяха да си живеят като принцове и принцеси "някъде си"!! Въобще нямаше да се занимава тук в нашата прогнила родина да се мъчи да направи нещо градивно и да създаде работа на заспалия ни народ!
  • 76 газирана вода

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "русенец":

    Ти и твоето семейство можете да си го начукате в гъза!
    Разбра ли ме боклук?
    В Румъния са си достатъчно мангали и без умрелото ти семейство!
  • 77 sadaf

    13 2 Отговор
    vie nishto ne zaslujavate pochna da se proizvejda v bulgaria vie pochnahte da go pluete nema znachenie kakva e kolata vajnoto e da varvi
  • 78 VOLVO C70

    5 7 Отговор
    Ne sa li malko skapi4ki? Az ne bih si kupil za tiq pari taq kola ! Po dobre rexton pone sam gi vijdal 4e se dvijat :))

    Коментиран от #106

  • 79 ggg

    2 8 Отговор
    za tolkova pari moga da si zema quashqai teq ludi li sa i bez tova 6te e mnogo po-ka4estven
  • 80 jabata

    11 1 Отговор
    kato gledam povecheto neznaete da pishete no inache ste golemi razbirachi
  • 81 bumpi

    18 1 Отговор

    До коментар #29 от "rumpi":

    Напълно си неадекватен! AutoBild – Фиеста е с перфектно пътно поведение, EuroNCAP - 5 звезди, много голям пазарен дял в класа си (ако не е още на 1-во място то е в тройката) и т.н. и т.н. И това го наричаш трагедия, откъде ти идва на ум да пишеш такива глупости не знам. Относно ловешкото произвоство - поне икономически заслужва подкрепа. Останалото е въпрос на личен избор и всеки е свободен да го прави!
  • 82 520 zender

    14 2 Отговор
    Икономически заслужава тотална подкрепа-невиждате ли че в тая ш..на страна нищо не работи
  • 83 D300

    9 1 Отговор
    Ако наистина е на базата на Тойота Ярис,както казва #27, не виждам защо трябва да се притесняваме, тъй като Ярис се е наложил като доста надеждна кола и то в класацията на TUV.А иначе Яриса е около 22000лв, което си е около 8-10000 спрямо базовия Волекс.
  • 84 Михаил

    5 9 Отговор
    Хора какво мислите за новия Форд Фокус, на мен не ми харесва, сегашният модел беше много по-хубав. Фокус 1 - страхотен дизайн, удушава всички в класа, Фокус 2 - добър дизайн, силно над средното ниво в класа, Фокус 3 - под средното ниво. Дано поне е евтин и здрав. Форд го могат това. Струва ми се, че са сложили акцента на американския пазар и тази кола няма д алегне на сърцето на европееца.
  • 85 Anonymous.

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "русенец":

    Да го тура на тебе и на умрелото ти семейство, помияр!
  • 86 520 zender

    5 3 Отговор
    Нямам отношение към форд-според мен правят добри дизели за разлика от опел например..
  • 87 Izroda

    3 12 Отговор
    Izrodski koli. Dacia shashto.
    ... stavat i dvetye marki za podvijni WC-ta!
  • 88 ZVQRA

    11 2 Отговор
    EI BALGARSKA MU RABOTA NEMA SE RADVAT 4E SUMA NAROD 6TE RABOTI TAM 4E MALKO ILI MNOGO SE OTRAZQVA DOBRE NA IKONOMIKATA AMA NE TIPI4NO ZA BALGARSKATA KOLKO E ZLE ZA NI6TO NESTAVA AZ TUI AZ ONUI.IZRODA KAJI KADE JIVEI6 DA DOIDA VIDQ KVA KOLA KARA6 KAT MNO DAVA6 OCENKI
  • 89 ZVQRA

    4 9 Отговор
    Rabotq v AEC-a, vzemam 15 min rabotni zaplati = 4 000 lv. + mnogo drugi oblagi. Karam Audi A6 2007, pora4kovo plateno kesh za 90 bona.
  • 90 Silver

    7 3 Отговор
    Аз карам Хонда Сивик от 93-та и не бих я сменил за нова грейт уол...
  • 91 520 zender

    8 0 Отговор
    Звяра- вярваш ли си-шот аз например не ти вярвам-всеки над 19 не би трябвало да ти вярва.Ти си виждал 90 бона точно толкова колкото аз съм виждал Джордж Вашингтон.
  • 92 ZVQRA

    2 5 Отговор
    AMI TI I ONQ OTDOLU S PORA4KOVATA KOLA ELATE PRED 4ERVILO DRUGATA SEDMICA V PETAK I 6E VIDIM .I SI SLOJETE LEPENKI MOBILE DA ZNAM 4E STE VIE 6TE VI 4AKAM
  • 93 Свилен

    11 1 Отговор
    Щом ще произвеждаме коли, значи държавата ще дръпне напред.Няма значение китайски ли са или марсиански.
  • 94 520 zender

    2 1 Отговор
    Личиш си отдалече дете-лъхаш на пубер-няма лошо щото аз тоя период го минах преди 17 18 години и знам кво е..
  • 95 ZVQRA

    4 6 Отговор
    SILVER NESTAVA VAPROS ZA KOLATA MOI.STAVA DUMA ZATOVA 4E 6TE IMA RABOTA MINIMUM 5000 CHOVEKA 6TE BA4KAT TAM.AKO 6TE I LAGERNI KOLI4KI DA PROIZVEJDAT A KOLITE IMA KOI DA GI KUPUVA PREDI 15GOD V BALGARIQ AKO KAJE6 ZA TOIOTA 6TE TI SE SMEQT 6TOT IMA UAZ VAZ NIVA AMA SEGA TOIOTA SI E TOIOTA TAI 4E ZAVSEKI VLAK SI IMA PATNICI ZA MEN MA6INATA SI E AUDI Q7 NO PREDI TOVA IMAH BMW SA6TO DOBRA KOLA NO MI SE STRUVA 4E PRI VSADEHODITE NE E MN DOBAR NO ZA LEKI KOLI SA NOMER 1 ZA MEN I AZ NEBIH SI ZEL TOQ Great Wall NO MISALTA ZA RBOTNI MESTA ZA HORATA I IKONOMIKATA ME RADVA A ZA AEC-a S PORA4KOVOTO AUDI NALI SE SETIHTE V PETAK PRED 4ERVILO
  • 96 Izroda

    4 3 Отговор
    Do 520 zender
    работя като ДИБ /дежурен инж. на блок/ и всеки в АЕЦ-а ме познава!
  • 97 ИЗРОДА

    1 9 Отговор
    Свърши ми дежурството и се прибирам да се наспя. Карай си там китаийските недуразумения
  • 98 520 zender

    6 1 Отговор
    IZRODA И ZVQRA да не са един и същи човек-аз говорех за звяра-пък ти къв си ми дреме на левия пръст на десния крак...
  • 99 ZVQRA

    3 3 Отговор
    QSNO ZAKVO NI ZAKRIHA REAKTORITE A TO VIJ KVI INJINERI RABOTQT.IZRODA LI4NO 6TE SE POGRIJA AKO V PETAK NEDOIDI6 PRED 4ERVILO DA VIDIM PORA4KOVATA KOLA AZ 6TE DOIDA DO AEC-a NO S KUMISIQ OT NAP DA VIDIM KOLKO PE4ELE EDIN DEJUREN BLOKOV TAM SI NQKAV INJINER
  • 100 ZVQRA

    1 2 Отговор
    520 zender IZVINQVAI PROSTO KATO VIDQH NA TOQ PISANIETO I VAOB6TE NEOBARNAH VNIMANIE NA TVOITO PRIEMI MOITE IZVINENIQ PRIQTELIO AKO MOGA DA TE NAREKA TAKA
  • 101 ИЗРОДА

    3 1 Отговор
    Заповядай идиоте, бих ти платил мизерния автобусен билет или смрадливия дизел - вски ДИБ взема годишно около 130 000 хиляди лева по фиш + целеви награди/премии. Иди си удари една бърза чекия и лягай. Ставам, лека и спокойна на всички нормални българи!
  • 102 ZVQRA

    2 1 Отговор
    NA6TO MOM4E VZIMA GODI6NO 130 000HIL.LV I KARA PORA4KOVA KOLA ZA 90HIL LV I SPI I QDE KURA NA VSI4KI INJINERI OSTANALI S AKALA SI V TOQ AEC A TOQ E ZA PSIHIATAR I INJINER4E V BALGARIQ JIVEQT I DRUGI HORA S BIZNES TARGOVIQ DALAVERI NESA SAMO MALOUMNI INJINERI QVNO SI NEKAV PAZA4 TAM I OT MAZATA V KOIATO PAZI6 OT VLAGATA TI E IZGNIL OSTATAKA OT SIVO VE6TESTVO V PRAZNA GLAVA KOIATO NAI VEROQTNO 6TE S4UPQ V PARVATA STENA NABARAM LI TA
  • 103 ZVQRA

    2 1 Отговор
    A OTNOSNO 4EKIITE SPRQH DA SI PRAVQ O6TE V 8KLAS KOGATO ZAPO4NA DA RABOTQ VARHU JENITE NA TAKIVA INJINERI KATO TEB KADE SA S ME4TATA SI ZA RABOTA NQKADE AZ VIKAM DA NESI BIL I INJINER VAV FOKU6IMA 4E OT TAKIVA INJINERI S KUPENI DIPLOMI NI OTIDE MILATA DARJAVA I OBRA6TAI POVE4E VNIMANIE NA JENASI AKO IMA6 4E TAKIVA 4EKIDJII KATO MEN PRAVQT 4UDESA
  • 104 BOBI

    2 1 Отговор
    HAHAHAHAHAHAHAHAHA ZVQRA NETAKA GRUBO WE NO DONQKADE SI PRAV
  • 105 the mask

    1 1 Отговор
    A OTNOSNO 4EKIITE SPRQH DA SI PRAVQ O6TE V 8KLAS - т.е. преди около 4 дена! А в 9-ти клас какво си решил да правиш, щото като те гледам и там основно ще се занимаваш със злобарки!
  • 106 avraam

    8 1 Отговор

    До коментар #78 от "VOLVO C70":

    naiasno li si s cenite na rexton.vij gi i posle pishi.dvoino po skapi sa.
  • 107 Аз

    18 2 Отговор
    Сега е момента "правителството" ни (или по скоро цирка ни) да се вземе в ръце и да подпомогне икономиката.Джипчето е доста симпатично и вместо да купуват Мерцедеси за по 100 000 сега е най-удобния момент да покажат, че се интересуват от страната и следващата поръчка за обновяване на автомобилния парк да бъде с автомобили произведени в България.
    В Русия Путин прави доста голяма реклама на всеки един нов модел на Лада, след като Бойко Борисов толкова много държи на автомагистралите нека да вземе пример от руския си колега и да подпомогне разпространяването на стоки и услуги, произведени в България.
    Няма значение дали Litex Motors ще произвеждат Great Wall или например BMW, важното е, че икономиката на България ще се подобри и ще има нови работни места.

    Коментиран от #109

  • 108 Той

    13 3 Отговор
    Ако правителството направи това - веднага ще започнат спекулации че Борисов налива пари на Ганчев.
  • 109 G klasa

    17 5 Отговор

    До коментар #107 от "Аз":

    tezi avtomobili sa nasocheni kam po bednoto naselenie bez da obijdam nikogo.koito kara bmw i mercedes za 100bona i 5000 da e Great Wall niama da si go kupi.mnogo se radvam che nai posle shte proizvejdame neshto goliamo i naistina pravitelstvoto moje da stimulira horata s niakakvi oblekchenia za zakopuvaneto na rodnoto proizvodstvo no togava stanishev i kompania shte go obviniat che e partia s ganchev.

    Коментиран от #110

  • 110 Аз

    15 3 Отговор

    До коментар #109 от "G klasa":

    Точно заради това никога няма да се оправиме...Нали знаете вица за казана с българи в ада - един тръгне да излиза и всички го дърпат обратно вътре...

    Коментиран от #116

  • 111 ///AMG

    13 9 Отговор
    Предварително говорените приказки не се сбъднаха, ''цените ще бъдат лесно достъпни за всички хора'' Къде с цени от 15000 до 28000! Първо - Не всеки има толкова пари за да си купи ''китайски'' автомобил Второ - За тези пари можеш да си купищ къде къде по стабилна машина !

    Коментиран от #115

  • 112 ivo

    14 3 Отговор
    Vse ot nekade trjabva da se zapo4ne , nali.Moite pozdravi za Grisha Gan4ev. Dano da imat uspeh vsi4ki v tova na4inanie, zashtoto 2 000 rabotni mesta v Love4 nikak ne sa malko.Shto se otnasia do avtomobilite i za tova dali naistina sa dobri shte stane jasno kogato zapo4nem da gi kupuvame i izpolzvame ejednevno . Nema nujda ot vashia negativizum.EVALA na horata koito rabotiat za razvitieto na Bulgaria. Moite surde4ni pozdravi za tiah.
  • 113 D300

    25 3 Отговор
    Навремето са се смеели на японците като са започнали да правят коли, а вижте ги сега.....после се присмивахме на корейците, но и те в последните 2-3 години изкараха много хубави и конкуренти модели и започнаха да дърпат клиенти от немските, френските, че и японските марки.Сега идва ред на китайските коли и дайте този път да не бързаме да им се смеем,защото целите които са си поставили за Европа не са за подценяване.
  • 114 eeee

    8 14 Отговор
    хахаха кви са тия цени ??? Те са като на европейските и японските марки :Д Аз очаквах малкия градски модел да е към 10 000, а кросоувърът да е около 18-20 000.Те ми пускат някви измислени цени.Аре у левоооооо
  • 115 lexus

    6 2 Отговор

    До коментар #111 от "///AMG":

    da taka e no ne nova nali.
  • 116 G klasa

    2 5 Отговор

    До коментар #110 от "Аз":

    koe tochno te drazni?
  • 117 усмивчо

    23 4 Отговор
    уважаеми хорица,
    на мен темата ми е много интересна и си направих труда да прочета всичките коментари до тук . имаше такива , които много ми харесаха , а и такива , които бяха лишени от смисъл . :) не искам да обиждам никой . на въпроса за цените ...моето мнение е ,че цената на малолитражката е добра .веднага посочвам за пример рено симбол , което струва около 17 000 лева , но за да стане с климетик цена лееекичко се коригира до 18 500 лв .....а иначе като изключим дощо който е фен нека не забравяме ,че реното е турско :) Някои от вас споменават каква кола биха си зели за тия пари втора ръка.Аз лично предпочитам заз , но да е нов . Много ми е интересна темата както казах , защото съм от русе ,а тук имаше представителство на фирмата с онази разлика , че ги носеха директно от китай . братовчед ми си купи такава марка кола , но не хувър а предния модел , който мисля ,че се казва SAFE или нещо от сорта. Пак по познатата схема това автомобила е взаимстван от една стара тойотка...сърф или нещо подобно . искам да споделя с вас ,че всички части на старата тойота ставаха за китайското човече . другото , което ми хареса ,ч е климатик ,кожа, 4 х 4 , фарове за мъгла и др такива бяха стандартни.за три години колата се държа много добре.някои от коментаторите долу писаха , че в русия ги има много ...да има ги ...които знае руски и има желание да гледа превютата на автомобила. руснаците са доста подробни . идеята ,че се прави тук в българия е супер. 5-те години гаранция ме кефи . дъстъра не смятам ,че е конкурент . автомобилите са различни класове...нека мине малко време и хората сами ще се убедят , че машината е читава . хубав ден на всички :)
  • 118 520 zender

    5 7 Отговор
    усмивчо-можеби си прав човече-ама не и за мен-бмв не го давам за нова малолитражка
  • 119 усмивчо

    17 2 Отговор
    ще ти споделя че 5-а серия са ми симпатични . другите БМВ не ми харесват ...а най лошото е че нито едно бмв не е по джоба ми :) иначе са коли с традиции да . лично аз карам фиат с тъй наречиния файър 1.1 двигател на гас . за града е бижу ...и е ефтинжос :) ако някой ден си купя друга кола ще е ефтеничка ...та затова ги коментирам тия китайските ...возил съм се бая на такава и карах може би 5-6 пъти... да гледам ес класа или 5 серия...ш си остана с гледането :))))))

    Коментиран от #145

  • 120 s55

    6 3 Отговор
    abe i az bih vzel benz na 5g otkolkoto novo bg-china avtomobilche ama za vseki vlak si ima patnici.uspeh na Grishata toi se okaza terikat a edno vreme go imahme za prost glashatai
  • 121 българин

    13 6 Отговор
    Ще си купи стар дарак и кошник,вместо чисто нов автомобил.Анадолски комплексари.Вие май не сте ходили в западните страни производителки на поне 3 марки,да видите че се карат нискобюджетни автомобили от среден и нисък клас.В Германия,Дачия е един от водещите продавачи,във Франция също.Защо ли? Защото не са прости хората да дават пари,за нещо амортизирало се вече.

    Коментиран от #125

  • 122 520 zender

    11 3 Отговор
    Усмивчо-евала братле ,поклон пред теб ,рядко хора си признават че карат евтини коли-аз карах също фиат но то беше за малко и ми писна от 4 цилиндъра.Всеки гледа евтинията и няма нищо лошо -great waal-е алтернатива на тия дето търсят за 15000 лв на старо кола.
  • 123 520 zender

    8 13 Отговор
    българин-нямам нищо против теб но не искам нито дачия нито греат уол-абе гледам само БМВ-ОТ ТУК И ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ..

    Коментиран от #126

  • 124 ivan

    13 3 Отговор
    Bravo na Gri6ata za smeloto na4inanie,no da znae 4e 6te mu e mnogo trudno na bg-pazara.Nie balgarite sme xora na koito ne moje da se ugodi s ni6to.Kolite koito vijdam na snimkite ne sa lo6i i 5 godini garancia ne e za prenebregvane.koito mogat da si pozvolqt bmw,audi,mercedes ne znam za6to komentirat ne vseki moje da si gi pozvoli,no vseki iska nova kola.Dano se opravi malko ikonomikata na stranata,i drugi bisnesmeni da vzemat primer ot Gri6ata.
  • 125 a$

    4 11 Отговор

    До коментар #121 от "българин":

    e pitai me pak koga shte vzema taia smeshka pred 3-4g markova kola.
  • 126 ?

    4 2 Отговор

    До коментар #123 от "520 zender":

    are sikter be
  • 127 520 zender

    4 1 Отговор
    Виж кво-пиша на кирилица и не използвам шибани турски думи като теб-трудно ли ти е да се изразиш

    Коментиран от #129

  • 128 520 zender

    4 6 Отговор
    Да се видим ако искаш-утре ще съм на Орлов мост от 8 до 9 часа-търси 520 зендер със фондметал джанти-номер не съобщавам..

    Коментиран от #130

  • 129 ?

    3 2 Отговор

    До коментар #127 от "520 zender":

    are sikter be
  • 130 Vectra

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "520 zender":

    shliap shliap pedalite
  • 131 520 zzender

    1 4 Отговор
    на такива лапишнеци повече от това не им обръщам внимание-всъщност им е в повече-лесно ли ти е да ми четеш коментара-ами замисли се ако можеш дали на мен ми е лесно да чета твоите коментари дете..

    Коментиран от #134

  • 132 Аз

    12 3 Отговор
    И пак започнахме старата песен на нов глас - това не ми харесва значи е боклук...
  • 133 Бг

    17 3 Отговор
    Най-накрая някой да направи нещо вместо да обсъжда колко сме зле и колко е гот да се осма употреба кола
  • 134 ?

    4 2 Отговор

    До коментар #131 от "520 zzender":

    abe vsiaka vtora duma ti e dete.niakakav problem s decata li imash be .are sikter
  • 135 mitko

    4 5 Отговор
    tos krosouvar e chist mercedes,kopuvame edin tak1v za 20 bona smenqme emblemata i gotovo :D:D:D:D

    Коментиран от #137

  • 136 пац0

    1 14 Отговор
    Тия китайски трошляци освен да на закопаят повече, друго незна м какво можеда стане....
  • 137 benz

    2 1 Отговор

    До коментар #135 от "mitko":

    i kato se sabudish dvata prasta v kontakta
  • 138 520 zender

    3 4 Отговор
    134-нека се види примерно утре на орлов мост и ще ти обясня подробно с какво имам проблеми...дете..

    Коментиран от #140

  • 139 520 zender

    2 2 Отговор
    .......оооооо...забравих-вземи още двама трима гащника че инъче няма да имаш смелост и предварително се тунинговай..
  • 140 ?

    3 3 Отговор

    До коментар #138 от "520 zender":

    abe zashto se predlagash taka v neta.tarsish si klienti v foruma.tuk ne e sait za pedali.are sikter
  • 141 520 zender

    4 5 Отговор
    не мисля да се занимавам повече със вас деца-истината-утре в 8 на орлов мост.Ами тогава ще те видя въпросителен ли си или одивителен-имай предвид че все пак може да загубя ха ха ха

    Коментиран от #142

  • 142 ?

    1 2 Отговор

    До коментар #141 от "520 zender":

    tam li te cakat.are sikter
  • 143 520 zender

    1 3 Отговор
    турцизирай се колкото искаш бебешор-адио

    Коментиран от #144

  • 144 ?

    4 3 Отговор

    До коментар #143 от "520 zender":

    are sikter be
  • 145 Silver

    15 14 Отговор

    До коментар #119 от "усмивчо":

    Аз лично не мога да си позволя кола за 15 бона, така че си купих една за 3600. И понеже ме влече тунинга съм си купил базов автомобил с големи възможности. Да в крайна сметка сигурно ще налея 10к в нея и цената ще бъде почти същата като на новия грейт уол. Разликата е, че сам ще реша какво искам да я правя. А стара кола с нови части за мен е като нова кола.
    Грейт уол според мен става за хора, които не се интересуват от автомобили, а просто им трябва нещо с добро съотношение цена-качество. Също предполагам, че много служебни коли ще бъдат закупени за да вършат просто работа.
    Аз обичам колата си и съвсем друг тип емоции ми носи тя.

    Коментиран от #146

  • 146 taraleja

    9 8 Отговор

    До коментар #145 от "Silver":

    i koia e kolata za 3600 s golemi vazmojnosti?
  • 147 shnaps

    3 15 Отговор
    VW FOREVER.....drugoto e miji da te lajem

    Коментиран от #148

  • 148 anti vag

    7 7 Отговор

    До коментар #147 от "shnaps":

    vag nikoga.
  • 149 Mercedes S450 CDI

    6 13 Отговор
    mercedes e nomer 1
  • 150 kkk

    5 10 Отговор
    ai stiga ste povtariali kato papagali -mercedes e nomer 1 - opela rajdiasval. moite mom4eta ,tva beshe predi 20 god. sega situaciata e druga.
  • 151 kkk

    4 14 Отговор
    i az imam mnenie - SAAB e nomer 1 . SAAB kurti mivki . samo shvedski koli i jeni xaxa

    Коментиран от #154

  • 152 ivender

    3 6 Отговор
    DO KOMENTAR 149 -
    toa pa! mnogo si originalen s tva izre4enie. pisano e sigurno 2500 puti v toia forum. napuni se malko i izmisli neshto drugo beeeee

    Коментиран от #153

  • 153 Mercedes S450 CDI

    3 2 Отговор

    До коментар #152 от "ivender":

    KATO GLEDAM TI NESI NAPAN MNOGO GAZA.SHTO NEMI DUSHISH PILETO
  • 154 Anonymous.

    3 2 Отговор

    До коментар #151 от "kkk":

    TOIAPA IA SIKTER
  • 155 Silver

    6 12 Отговор
    Хонда
  • 156 ТОЙОТА

    31 5 Отговор
    Тойота е #1 :))))) :Д :Д Д: Д::Д :Д Браво на Гришата 2000 работни места нека се развиват да има работа ако искат и трабант да произвеждат :)) пак е нещо да има производство и износ :)) а не само внос на боклуци :)) в България домати картофи и краставици ще ми внасят още малко и кисело мляко от грмания ще внасяме ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКОТО!!! винаги
  • 157 W203

    11 3 Отговор
    uspeh na zavoda za avtomobili v lovech.dano dase naloji s dobro kachestvo i priemliva cena.
  • 158 Golf

    13 3 Отговор
    Цената за топ оборудване е добре, не е лошо обаче да кажат какво включва въпросното топ оборудване. Логан започва от 13000, предполагам, че без "топ" оборудването и малката количка ще е накъде там.
    Остава сега да и се направи тест драйв и да се види. Всеки обаче трябва лично да си я тества, защото АутоБилд България ще хвалят и пейката пред блока ако им се плати ...
  • 159 ТРОШАЧА

    16 2 Отговор
    НАИСТИНА ЗАПОЧНА ДА СЕ СБЪДВА ПРЕДСКАЗАНИЕТО ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН КОГАТО ЖЪЛТИТЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА !
  • 160 нико

    16 4 Отговор
    какво повече да искаме, хубави коли, на хубави цени, и правени от българи ...
  • 161 Joro

    4 4 Отговор
    Huvabo,neka se proizvejdat ! Vsiaka investicia v bulgarskata ikonomia nosi direkten benefit za vsi4ki ni.
    Shto se otnasia za vuzmutenia grajdanin,4e vsi4ko se vnasialo ot Germania,skoro i keseloto mliako moje bi-za kisleto ne znam,brato,no priasno az pia samo nemsko !
    Po-hubavo e i po-evtino ot bulgarskoto,i se otvaria s edno dokosvane....
  • 162 шофьор

    15 10 Отговор
    Бях на изложението. Видях много коли, много марки и техните интериори. Мога да ви кажа, че материалите в интериора на всички аналогични автомобили (що годе в един клас) са абсолютно еднакви. Нисан Кашкай е пластмасов точно колкото Дъстър, Ховър и Корандо. Всеки производител спестява вече достатъчно много. Сегашната ми кола става скоро на 5 години. Турска е. Следващата ми кола пак ще е нова - румънска. Пожелавам си след 5 години пак да я сменя с нова - може да е китайска/българска. За мен няма никакво значение. Важното е да не съм дал спестените си пари (или взетия роднински заем) за една кошница над 6 години, да имам гаранция 3 до 5 години и поддръжката и застраховките да не ми струват годишната заплата.
    Мога само да съжалявам министри и депутати, които не забраниха използването на над 10-годишни автомобили и автобуси и позволиха поредния трагичен инцидент с 23-годишен автобус. Всички ще отговарят един ден на по-висшата сила. А децата, като са големи пичове, да си купят Бугати Вейрон, на което комплектът гуми е 17 000 долара, изкарват 10 000 км, а 100 литра бензин го изгарят за 12 мин. на пълна газ. А, и цялото струва над 1 млн. долара.

    Коментиран от #163

  • 163 БГ

    10 3 Отговор

    До коментар #162 от "шофьор":

    Да се надяваме че все повече ще стават европейски мислещите хора като вас (и мен).
  • 164 svetoslav

    16 4 Отговор
    Мога да кажа само: БРАВО!
    Производство на автомобили в България, 2000 работни места!
    За 16 000лв колата е доста добра и с 5 години гаранция, бих си купил.
  • 165 Nqma zna4enie

    2 1 Отговор
    Ей ги пак нашите курваляци ! Отново с курварщината напред !
    Посе се чудят, защо хората се оттеглят, защо сме на последно място (КЪДЕТО И ДА Е), защо сме такива... извратени воаьори ! Е как няма? Тука деца влизат гледат, свикват с голотии и мръсници на екрана, после ги търсят и по улиците и магистралите ! Изроди ! Перверзна сган ! Как няма по един НОРМАЛЕН, та да им връчи по една лопата на тия проститутки (дето няма да се сетят за децата и Невинните), па да ги пратят на полето, да покопат, да им се нацепят табаните и счупят суетно-БОЛНИТЕ сбъркани представи за Света, пък да ги пекне едно ми ти Слънце... оле майко... да им се сбръчкат шаврантийските гърбове... копелдачки извратени ! Ш'е ми ходат полу-голи пред децата ! ПФУ !ПРОФАНЩИНА !!!
  • 166 ЕДИН ПРОСТ БЪЛГАРИН

    1 6 Отговор
    Доста от коментариите прочетох тук. Верно е че можете да си вземете за тези пари дори МЛ първата серия, верно е че можете да си вземете и 2-3 годишна лизингова от банките с остатъчна стойност от тия дето не са си изплатили лизинга и лизинговата къща и банката им е прибрала возилото. Това не е лошо като вариянт. Можете и ново българо-китайско возило на приемлива цена със добра гаранция и ниско каско.
    НО
    само дето забравяте нещо много важно ПРОСТИРАЙТЕ СИ КРАКАТА СПОРЕД ЧЕРГАТА
    1. В тая липса на кешовица, кой ще даде 16-25 бона за кола ве хора.
    2.който ги има ще гледа да вземе нещо имиджово.
    3. който ги няма ще лангърка дъртия галъбарник
    4. незабравяте каска, обслужване, части, сервизи, и... тн. ...
    тъй че за всеки влак си има пътници, е верно НОВОТО СИ Е НОВО, само че и държавата трябва да дотира новото и забрани старото, и ЧАК ТОГАВА ЩЕ СЕ ЗАВЪРТЯТ ПАРИТЕ ЗАЩОТО ВСЕКИ ЛЕВ ВЛОЖЕН ТУК ИМА МУЛТИПЛИЦИРАЩ ЕФЕКТ, А ТОЗИ ПРОЦЕС И ЕФЕКТ МОЖЕ ДА СЕ КАТАЛИЗИРА И УСКОРИ ДОПЪЛНИТЕЛНО С МАЛКО ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА
  • 167 t_

    1 2 Отговор
    Voleex изглежда доста добре. Сега като сметнем, че като български производител Литекс не плащат някои налози, може и да понамалят още малко цената. Ако вземат и да предложат добър вариант на финансиране, при който не ти смъкват кожата от гърба, аз бих си купил. Убеден съм, че не само аз.
  • 168 нинджа

    1 5 Отговор
    Браво на Литекс и Съфинансиращата институция!
    Сбъднахте мечти!
  • 169 Noj4o

    4 1 Отговор
    Gri6a Gan4ev pla4e za zatvor uni6toji zaharnata promi6lenost v Balgariq i na vsi4koto otgore Boiko mu dava dana4no oblek4enie a reve po cql den 4e nqmalo pari v haznata za zaplati i pensii
  • 170 xxx

    4 5 Отговор
    da podkrepim balgarskoto proizvodstvo!!!
  • 171 Скептик

    10 6 Отговор
    Ужас!Каква ли ще е тая комбинация от китайски боклук сглобен от български работник?И на тая "цена"!Абе вие луди ли сте?Това малкото автомобилче не трябва да е повече от 9-10000 лв.
  • 172 Stefan

    4 1 Отговор
    За съжаление съм леко разочарован от така дълго критата цена.
    16 000лв за малкият Voleex са малко множко. Защо?
    1. Марката е нова за пазара, недоказана, не знаеш какво да очакваш от нея след 2 години експлоатация.
    2. Доказалисе и наложили се марки, предлагат техни модели на съвсем близки цени. Пример: Дачия, която с базово оборудване е за около 13 000лв, Рено за към 17 000, но да не забравяме изгодни оферти от добри марки като ФИАТ и Тойота (около 18 000). Така погледнато, ако ще плащаш над 15 хиляди, вероятно ще дадеш още 2 бона за да си купиш доказана марка.
    3. Това, че колата се произвежда в БГ, трябваше допълнително да намали цената, а реално тя е напълно сходна с други марки автомобили.

    За мен Voleex трябваше да е не повече от 14 000, а базовия му модел до 12 000, за да може да се наложи ударно на пазара. При подобни ниски цени, със сигурност много фирми щяха да "рискуват" и да изберат този автомобил за ежедневната работа. Щеше да има и повече частни лица. За съжаление при сега обявената цена от 16 000 всеки би се замислил, дали да си вземе някоя утвърдена марка или за да "спести" 2 хиляди ще се метне на това.
  • 173 Stefan

    4 1 Отговор
    За съжаление съм леко разочарован от така дълго критата цена.
    16 000лв за малкият Voleex са малко множко. Защо?
    1. Марката е нова за пазара, недоказана, не знаеш какво да очакваш от нея след 2 години експлоатация.
    2. Доказалисе и наложили се марки, предлагат техни модели на съвсем близки цени. Пример: Дачия, която с базово оборудване е за около 13 000лв, Рено за към 17 000, но да не забравяме изгодни оферти от добри марки като ФИАТ и Тойота (около 18 000). Така погледнато, ако ще плащаш над 15 хиляди, вероятно ще дадеш още 2 бона за да си купиш доказана марка.
    3. Това, че колата се произвежда в БГ, трябваше допълнително да намали цената, а реално тя е напълно сходна с други марки автомобили.

    За мен Voleex трябваше да е не повече от 14 000, а базовия му модел до 12 000, за да може да се наложи ударно на пазара. При подобни ниски цени, със сигурност много фирми щяха да "рискуват" и да изберат този автомобил за ежедневната работа. Щеше да има и повече частни лица. За съжаление при сега обявената цена от 16 000 всеки би се замислил, дали да си вземе някоя утвърдена марка или за да "спести" 2 хиляди ще се метне на това.
  • 174 Просто1мнение

    6 1 Отговор
    За съжаление съм леко разочарован от така дълго критата цена.
    16 000лв за малкият Voleex са малко множко. Защо?
    1. Марката е нова за пазара, недоказана, не знаеш какво да очакваш от нея след 2 години експлоатация.
    2. Доказалисе и наложили се марки, предлагат техни модели на съвсем близки цени. Пример: Дачия, която с базово оборудване е за около 13 000лв, Рено за към 17 000, но да не забравяме изгодни оферти от добри марки като ФИАТ и Тойота (около 18 000). Така погледнато, ако ще плащаш над 15 хиляди, вероятно ще дадеш още 2 бона за да си купиш доказана марка.
    3. Това, че колата се произвежда в БГ, трябваше допълнително да намали цената, а реално тя е напълно сходна с други марки автомобили.

    За мен Voleex трябваше да е не повече от 14 000, а базовия му модел до 12 000, за да може да се наложи ударно на пазара. При подобни ниски цени, със сигурност много фирми щяха да "рискуват" и да изберат този автомобил за ежедневната работа. Щеше да има и повече частни лица. За съжаление при сега обявената цена от 16 000 всеки би се замислил, дали да си вземе някоя утвърдена марка или за да "спести" 2 хиляди ще се метне на това.
  • 175 илиян

    1 2 Отговор
    аз също бях на салона с жена ми и обикаляхме за малка кола, честно казано това, което видяхме от всички предложения в този сегмент, определено колата която ще се прави от литекс мина нашите очаквания. за тази цена с ДДС, толкова екстри, такава гараниця, такъв дизайн и интериор, е вервайте ми че това е нашия автомобил. за всичко това при останалите модели трябва да се бръкнеш с поне минимум с още 6 000 - 8 000 лв. А и не мога да разбера хора които дават пари за пластмасови мамалигарски каруци?!
  • 176 тинката

    4 1 Отговор
    абе тоя стефан нещо му е забил компа, че един коментар по 20 пъти или му плащат на бройка коментари сигурно от Дачия ... ха ха!!!
  • 177 roxy

    1 3 Отговор
    kakvi gi brashtolevite be razbira4i, vie vaobshte moje li da sapostavqte cena, ka4estvo i nivo na oborudvane. blaqodarenie na tezi koli balgarina shte ima vazmojnost nai setne da si pozvoli nova dobra kola, pikap i djip na savsem prili4na cena.
  • 178 nakato

    1 3 Отговор
    1.Завода е готов,довършва се офис базата-може да го видите на ралито в събота и неделя което се провежда всяка година.2.За този пич с цените,базовата цена на voleex-a,е12500,а с фул екстри е 16500,а сравнение с дачия за мен е...3.Марката отдавна се е наложила по света,това че сега навлиза в европа не значи че не е надеждна,дори китайците произвеждат локомотиви.4.Спрямо качеството-ако трябва да избирам между рено,фиат и волекс,ще избера третото,но това си е мое мнение,и стига песимизъм в тая държава,няма значение в кой град е фабриката-нека тая скапана икономика земе да живне малко че народа ни загива.Аз вече съм се ориентирал към едно пикапче,понеже съм карал и съм доволен,а и предполагам че лизингът ще е повече от приемлив!!!
  • 179 Иван

    1 1 Отговор
    Изобщо не очаквам да се по-евтини за българите,ние и ток си правим ,а нашия ток в Албания си го купуват по-евтино!!!Българина винаги гледа да прецака сънародника си .... и да си напълни джобовете :)))
  • 180 Стаско

    1 2 Отговор
    Браво! Най-накрая в България да се случи нещо от малкото приятни и положителни неща за страната ни! Колити изглеждат добре, дано да са здрави и безпроблемни, и най-вече да реализират успешно пазарната продукция. Надявам се да има и засилен интерес от Западна Европа, което ще е добре и за икономиката ни. Успех момчета!
  • 181 George

    2 4 Отговор
    Прекалено високи цени !
  • 182 gogo

    1 7 Отговор
    mnogo skypi beeeeeeeee, za 28 bona 6te si karam tuareg hahaha

    Коментиран от #187

  • 183 8-th hand

    6 1 Отговор
    за с 5 лева в джоба и Лада е скъпа.
    За хора с ум и нормални доходи е ясно че си е най-доброто предложение за тия пари
  • 184 Бг

    9 1 Отговор
    Наистина сега вече е врме да се забрани внос на коли над 5 години
    Така хем невръстните юноши няма да се пребиват, хем ще намалим смога, хем вместо за тунинг на дръгела, парите ще отиват за образование
  • 185 динго

    0 5 Отговор
    Малко скъпички а..За тези пари знаеш ли какъв американски или немски 'Хувър ще карам ,А и ще е по надежден според мен.Тази марка тепърва трябва да се доказва .а кой ше се хвърли на сляпо.

    Коментиран от #186

  • 186 litex

    2 0 Отговор

    До коментар #185 от "динго":

    priqtel pro4eti malko pove4e za tiq avtomobili i 6te razbere6 4e ne sa skapi, a i neznam kakav amerikanski djip 6te si kupi6 za 25000leva 2011 godina
  • 187 litex

    3 0 Отговор

    До коментар #182 от "gogo":

    gogo za 28000 i golf 6 ne moo si zeme6,kade si tragnal 4ak za tuareg
  • 188 динго

    0 2 Отговор
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21285585433552473&f1=details Примерно

    Коментиран от #190

  • 189 Hmm

    5 2 Отговор
    Много хубаво, че икономиката ще живне и се отварят цели 2000 работни места. Тези колички изглеждат добре и вероятно ще бъдат доста добър вариант за служебен и/или ежедневен градски автомобил (за тези, които могат да си го позволят).

    Но ще помоля, колегите да спрат с кълненето по 6+ годишните "каруци", защото друг вариант достъпен за българина за удобна семейна кола НЯМА. Да не говорим колко по-качествени в изработката си са тези "каруци" спрямо въпросните китайчета (да не говорим колко по-безопастни са при ПТП). Съвсем друг е въпроса къде и как са поддържани. Проблема идва от това, че всичката скрап от Европа се докара тук и ГТП-тата са ни ей така, колкото да се каже, че ги има.

    Аз лично предпочитам да си купя 5+ годишен АВТОМОБИЛ, от който да изпитваш удоволствие от шофирането, комфорт и сигурност на пътя, от колкото да си взема ново китайче, чието табло е от разтопени химикалки и не може да хване 2звезди на сигурност при crash test.

    А малоумието споделено по-долу да се забрани ползването на автомобили над 10 години е излишно да се коментира.
  • 190 Somebody

    0 0 Отговор

    До коментар #188 от "динго":

    Не че нещо ма тва дзвере ше те съблече гол. Тряя си купиш бензиностанция.
  • 191 динго

    0 1 Отговор
    Вече имам подобен-иначе не бих дал пример.Среден разход 15,о литра .Проверено и доказано.Погледни техническите характеристики на Хувър-10.0 литра ,но по книга и това на 2,4 130коня уау-:):):_):).Да ги е.а тези 4-5 литра.Лично мнение не ангажирам никой .Хубавото е поне че ,ще има къде да работят хората от региона.Нес се учудвам ,ако селед известно време започнат да ги изнасят за 'Албания'-примерно по-евтино от колкото са тук.
  • 192 Бъдещ клиент

    0 0 Отговор
    Въпроси към знаещите!
    1. Кой ще ги продава - дилъри, резервни части, кои са фирмите, къде са салоните?
    2. Ще се предлага ли версия с автоматична СК?
  • 193 Динго

    4 0 Отговор
    Голяма злоба, голямо плюене
    Никой не ви е виновен че нямате пари и за най-евтините коли.
    карайте си дараците и се помъчете да спечелите пари вместо да плюете по всичко и всички
    така само затъвате
  • 194 Аз

    0 1 Отговор
    Като видим краш тестовете в еврокапата, тогаз ще коментираме.
  • 195 М.И

    0 0 Отговор
    Аз работех там като строител и зам как врвеше строителството но неискам да коментирам.Важно е да има работа за вс4ки млади хора.
    А за колите нека бьдещето покаже.
  • 196 Partner

    0 0 Отговор
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%91%D0%92%D0%9F_(%D0%BF%D0%BE_%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82)_%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0_%D0%BE%D1%82_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE Китай е на 105-то място по БВП на глава от населението.Влезте в Руски сайтове или попитайте някой рускоезичен кой купува Китайски автомобили.
  • 197 Partner

    0 0 Отговор
    Китай е на105-то място по БВП на глава от населението.Влезте в Руски или Украински сайтове и вижте мнението на 10 годишни производители на Китайски авт.
  • 198 М Голям М Умен

    0 0 Отговор
    Искам правителството да подмени автопарка на депутатите, премиера и президента с коли родно производство!
  • 199 бай хуй

    0 0 Отговор
    кмета на баховица има такава кола от няколко години нека той да каже колко гори