Last news in Fakti

17 Март, 2021 13:03 6 881

10-те най-скъпи коли в света (ЧАСТ I)

  • скъпи автомобили-
  • 2021

Най-бързият Mercedes, нов спортен автомобил от създателя на McLaren F1, хиперкар с диамантено покритие и други модели, които са и неприлично скъпи

10-те най-скъпи коли в света (ЧАСТ I) - 1

Трудната икономическа ситуация, причинена от пандемията на коронавируса, очевидно не е благоприятна за високопоставени премиери. Сегментът на ултра скъпите автомобили не направи изключение - в класацията на най-скъпите коли през 2021 година първите места заемат модели, които бяха представени още преди пандемията. Ето ги.

Mercedes-AMG One

10-те най-скъпи коли в света (ЧАСТ I)

Суперхибридният Mercedes-AMG One все още не е представен официално, но всички 275 копия на новия продукт вече са разпродадени. Германците обещаха, че купувачите, които плащат по 2,5 милиона евро за всяка кола, ще получат колите си през следващата година. Иновацията трябва да се превърне в най-мощния модел на германската марка в историята и един от най-бързите серийни автомобили в света. Mercedes-AMG One ще може да ускори от нула до първите 100 км/ч за около 2,5 секунди, а за ускорение до 200 км/ч ще отнеме не повече от шест секунди. Максималната скорост на хиперкара ще надвишава 350 км / ч.

Aston Martin Valkyrie

10-те най-скъпи коли в света (ЧАСТ I)

Пускането на Aston Martin Valkyrie трябва да започне скоро. В момента всички 150 екземпляра от тази кола също вече са продадени. Търсенето на хипер автомобила, който струва повече от 3 милиона евро, беше толкова голямо, че британците бяха принудени самостоятелно да избират бъдещи собственици, за да може колата да попадне в правилните ръце. Aston Martin Valkyrie е оборудван с хибриден агрегат от 1 176 конски сили, базиран на 6,5-литров атмосферен V12 от Cosworth. Клиентите могат по желание да поръчат AMR Track Performance Pack, който включва титаниеви спирачки, персонализирани джанти и окачване по поръчка.

Gordon T.50

10-те най-скъпи коли в света (ЧАСТ I)

Gordon Murray Automotive, собственост на главния инженер на McLaren F1 Гордън Мъри, създаде спортното купе T.50. Шасито и каросерията на автомобила са изцяло изработени от композитни материали, поради което теглото на колата не надвишава 1 000 килограма. Дизайнът отразява McLaren F1, който носи титлата на най-бързия автомобил в света от 1993 до 2005 година. Суперавтомобилът е оборудван с атмосферен четирилитров V12 двигател, развиващ 663 к.с. и 467 Нм въртящ момент. Една от основните характеристики на T.50 е големият вентилатор отзад с активни въздуховоди, който едновременно намалява съпротивлението на потока и действа като инерционен вентилатор. Общо Gordon Murray Automotive възнамерява да произведе 100 екземпляра от T.50, като всеки започва от 3,1 милиона долара. Първите автомобили ще бъдат изпратени на клиентите едва през следващата година.

Lykan HyperSport

10-те най-скъпи коли в света (ЧАСТ I)

Цената на спортното купе Lykan HyperSport от ливанската компания W Motors и италианското дизайнерско ателие StudioTorino е около 3,4 милиона долара. Колата, която носи неофициалното прозвище „първият арабски суперавтомобил“, спечели слава благодарение на снимките в седмата част на култовия филм „Бързи и яростни“. Също така хиперкарът с 3,7-литров битурбо боксер (750 к.с.) наскоро беше добавен към полицейския флот на Абу Даби. Дали това копие е закупено от служители на реда или е дарено от самата компания, не се уточнява.

Lamborghini Veneno

10-те най-скъпи коли в света (ЧАСТ I)

Хиперавтомобилът Lamborghini Veneno беше пуснат през 2013 г. за 50-годишнината на известната марка в тираж от 14 копия. Автомобилът се предлагаше в каросерия купе на цена от малко под 4 милиона евро. Колата е оборудвана с 6.5 литров дванадесетцилиндров двигател със 750 конски сили. Ускорението до 100 км/ч отнема на Veneno само 2,8 секунди, а максималната скорост е 355 км / ч.

ЧАСТ II