27 Юни, 2011 12:40 1 561 2

Jaguar подготвя ново спортно купе

  • jaguar xe

Британската марка Jaguar започна тестове на ново купе, което най-вероятно ще носи названието XE. Според друга, непотвърдена информация името на иновацията ще е F-Type. Новият модел ще бъде позициониран на едно стъпало под сегашното купе XK.

Не трябва да ви смущава приликата между XK и колата от снимката, защото засечения от папараци тестови екземпляр е автомобил от т.нар. тип "муле", който представлява кола построена върху нова платформа, но със стари екстериорни панели.

Базата на която е изградено новото купе наистина е съвършено нова и върху нея ще бъдат направени още няколко модела на Jaguar. В най-скоро време се очаква появата на компактен седан, който ще замени X-Type и според ръководството на британската марка ще се превърне в сериозен конкурент на BMW 3er, Audi A4 и Mercedes-Benz C-klasse.

Очаква се серийното производство на Jaguar XE да започне в края на 2013-а или в началото на 2014 година. Като основен съперник на новото купе на "Котките" се смята Porsche Cayman. Отличията на Jaguar-а спрямо Porsche-то са разположения отпред мотор и по-просторния салон.

Предположенията са, че под капака на базовия XE ще бъде монтиран атмосферен шестцилиндров мотор с мощност от порядъка на 200 к.с. Неминуемо обаче ще се появят и турбо версии, които ще разполагат с мощ над 350 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    6 3 Отговор
    Невероятен, както винаги.
  • 2 maksito

    3 1 Отговор
    Tova moga da opi6a samo s edna dyma...VELIKOLEPNO...