Last news in Fakti

28 Март, 2021 12:00 3 025 6

Bentley произведе 200 хиляди автомобила

  • bentley-
  • continental gt-
  • flying spur-
  • bentayga

Над 100 години са нужни на британската компания за да постигне този резултат

Bentley произведе 200 хиляди автомобила - 1
Снимки: Bentley

Седмица след като от Bentley показаха новото поколение на купето Continental GT Speed, то компанията отново имат с какво да се похвалят, а именно над 200 хиляди произведени автомобила. За това са нужни над 100 години на британската марка след като нейното начало е дадено през 1919 година.

Интересно е да се отбележи, че 75% от продадените автомобили са произведени в последните 18 години, а това се дължи главно на представянето на Continental GT през 2003 година. Всъщност това е и най-продаваният модел и заема около 40% от общите производства на луксозната марка.

На второ място стои моделът Flying Spur, който е на пазара от над 15 години и има дял от около 20% от цялостното производство. На последно място, но с бързо нарастващи проценти стои Bentayga, който за момента представя едва 12.5% от общите цифри. Именно такъв хибриден SUV е и 200-хилядния произведен автомобил на британската компания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕNTLEY

    16 13 Отговор
    са просто напудрени VAG модели чиято емблема е причината разни сноби да купуват тези модели за да изтъкват финансовите си възможности.Реално CONTINENTAL e дериват на PHAETON a BENTAYGA на TOUAREG.

    Коментиран от #5

  • 2 селтак

    5 2 Отговор
    Бентли е марката метла която използва жената у дома !!!
  • 3 гадно

    4 5 Отговор
    Хайде, хайде добре, че са BMW та още се произвеждат автомобили с емблемата на Bentley.

    Коментиран от #4

  • 4 Komapak

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Официално БМВ нямат нищо общо с Бентли. Освен че го купиха в комплект с Ролс ройс. Имаха споразумение с ВАГ и им го продадоха след една година притежание. Искам да ти кажа, че Ролс ройс авиейшън никога не е било под угроза фалит или в криза. И до ден днешен половината пазар на самолетни двигатели в света е на Ролс ройс, другата половина на прат анд уитни.
  • 5 Биню,комбайнер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕNTLEY":

    Аз си предпочитам Москвич! Ударението е върху първата сричка.
  • 6 MTGонтан

    0 0 Отговор
    Тези кривозъбите с клепналите уши , ако не бяха швабите , щяха да се молят на индийците още да им бачкат за да произведат 5% от това което са произвели досега