Last news in Fakti

1 Април, 2021 15:32 30 828 30

Сервиз плати последна заплата на работник с 91 хиляди омаслени монети (ВИДЕО)

  • сервиз-
  • видео-
  • монети-
  • заплата

Механик получи последното си възнаграждение по нетрадиционен начин

Сервиз плати последна заплата на работник с 91 хиляди омаслени монети (ВИДЕО) - 1
Снимка: Instagram

Странен инцидент между механик и сервиз в който до скоро е работил, бързо се превръща в интернет сензация и започва да се среща в американските новини. Майсторът на име Андреас Флатън и сервизът A-OK Walker Luxury Autoworks са приключили своите взаимоотношения през месец ноември 2020 година, но изглежда не напълно.

Мъжът чакал последната си заплата в размер на 915 долара няколко месеца и след редица обаждания и предупреждението, че случаят ще отиде в съда, то сервизът все пак плаща възнаграждението, макар и по-странен начин. Флатън разбира, че получава заплатата си след като мъж, буквално стоварва 91 500 монети пред къщата му на 12 март. Както може да се види и във видеото, всички монети са покрити с някакъв вид течност, която според механика е спирачна.

До случаят се е стигнало, след като според Андреас, собственикът на сервиза не проявил разбиране. Още при наемането му, двете страни се споразумели за работно време с което младият мъж да прибира детето си от детска градина. След настъпването на пандемията и затварянето на градините, Флатън трябвало да излиза по-рано от работа, за да полага грижи за детето си. Той твърди, че след няколко различни събития е взел решение за напускане на работа и подал двуседмично предизвестие от което изработил едва 5 дни след лошо държание от страна на шефа си. Ситуацията приключва без да се стига до повече взаимодействие между двете страни, но семейството споделя, че им е било нужно доста време за да се справят с големия брой монети.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    89 23 Отговор
    и това ся е новина?
    драснеш някоя_тъпотия чакаш хонорарче
    ужас

    Коментиран от #22, #29

  • 2 Поредния мързеливещ с претенции!

    34 109 Отговор
    Изисквания, сякаш не е прост монтьор, а генерален директор! И накрая - пак работодателят виновен?!? Много интересно, как Байдън ще възражда икономически америка с такива трудови закони!

    Коментиран от #4, #5, #7, #18, #23

  • 3 ✔️Pompev ®️

    23 3 Отговор
    Начи 300 лв надницата идвa,150 евро гордолу
  • 4 Гост

    41 13 Отговор

    До коментар #2 от "Поредния мързеливещ с претенции!":

    Ти сигурно си Стивън Хокинг.
  • 5 сила

    46 6 Отговор

    До коментар #2 от "Поредния мързеливещ с претенции!":

    АЛОУУУУ КИР МИХАЛАКИ,МНОГО ТЕЖКО ГО ДАВАШ................
  • 6 Ивайло

    50 5 Отговор
    Спирачна течност - да ги измие с вода и толкова!!! Стотинки, банкноти, все тая - ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ е казал един римски император!!! Взимай и не го мисли тоя началник, оправай си живота!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 What

    25 4 Отговор
    Е та нали днеска е 1 април-Международен ден на хумора и шегата
  • 9 Мисля

    27 0 Отговор
    Трябваше да каже -Не е цялата сума .И да ги накара да ги броят пред него
  • 10 Гост

    18 0 Отговор
    ааа сега да ги прати на ЕКО активистите, с каквото и да са покрити монетите и то не е вода или нещо което е био разтворимо - то те развалят почвата около къщата, цапат околната среда, нанасят необратими щети и каквото още се сети да лъже и д маже
    и да ги съди за щети за още 9000 долара :)
    + да ги накара да си оберат боклука пред къщата му
    + да ги съди за недадена заплата (ако не е по банков или чек път няма как да докажат че са платили)
  • 11 Иван Кацарски

    12 1 Отговор
    През 1994 година взех решение да се пенсионирам ,бях на49 години и бях работил първа и втора категория подземен като минен инж.механик.Тогава работех като механик участък на немски механизиран фронт в рудник БАБИНО в гр. Бобов дол.Решението ми беше взето поради виждането ми накаде отива промяната след 1989г.Вярата ми че нещо ще се ОПРАВИ И ПОДОБРИ беше попарена от
    реалноста тогава и мога да кажа ,че нещата отиваха на ощепо зле.През цялата ми трудова дейност съм работил много упорито все едно са ми приписали рудника и за мен никога не съществуваше работно време,много пъти съм работил над работно време и никога не ми е плащано извънреден труд.Когато подадох молбата ми за пенсиониране и си тръгнах от Бобов дол ме срещна ВЕНЦИСЛАВ ТОДОРОВ,ТОГАВА ДИРЕКТОР НА БАБИНО И МИ КАЗА ,ЧЕ НЯМА ДА МИ ПЛАТЯТ ПОЛАГАЩИТЕ МИ СЕ ОБЕЩЕТЕНИЯ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ.ПОПИТАХ ГО ЗАЩО ,И ТОЙ МИ КАЗА ЗАТОВА ЗАЩОТО НАПУСКАМ ,КАЗАХ МУ ЧЕ СЕ ПЕНСИОНИРАМ.ТОЧНО ТАКА И СТАНА .
    ЖЕНА МИ ОТИВА ПРИ КАСИЕРКАТА ИВАНКА И ТЯ И КАЗВА ЧЕ ВСИЧКИТЕ ПАРИ ЗА ОБЕЩЕТЕНИЯТА СА ИЗТЕГЛЕНИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕИЗПОЛЗВАН ОТПУСК И ПОСОЧВА ТУК СА В СЕЙФА ,НО В. ТОДОРОВ И СЕ Е ОБАДИЛ УСТНО И И Е НАРЕДИЛ ДА НЕ МИ ПЛАЩА ПАРИТЕ.
    ИЗПРАТИХ ПЪЛНОМОЩНО ОТ САЩ И ДМ "БАБИНО"БЯХА ОСЪДЕНИ ДА ЗАПЛАТЯТ ВСИЧКО ЗАЕДНО С ЛИХВИТЕ.
    НИЩО НЕ СЕ ПОЛУЧИ.ПРЕЗ 1997 КОГОТО ЕДИН ДОЛАР СТАВА 3000 ЛВ ТОЕСТ МОЙТЕ ПАРИ ВЕЧЕ СА ШУМА,НИЩО,ТЕ СЕ ОБАЖДАТ НА ЖЕНА МИ "ЕЛА ВИЛЕ ДА СИ ВЗЕМЕШ ПАРИТЕ НА ВАНКАТА"
    МОГА ДА КАЖА ЧЕ КОМУНИСТИЧ

    Коментиран от #26

  • 12 Гост

    11 2 Отговор
    За 5 работни дни, 915$ си е добра надница за нас, но в САЩ, не е така..

    Коментиран от #14, #15, #16, #21

  • 13 ттт

    11 0 Отговор
    Призив към американците:

    Не използвайте услугите на автосервиза A-OK Walker Luxury Autoworks! Това ще бъде най-висша солидарност с Андреас Флатън.
  • 14 4745

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Особено, ако не ходиш на работа за да си гледаш детето! Да го гледа майка му! Ако, тя печели повече от мъжа си да наемат детегледачка! Тия, искат майка си и баща си!
  • 15 Qwerty

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Пич, +4000$ си е добра месечна заплата навсякъде (особено за нискоквалифициран труд), включително и в САЩ.
  • 16 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не знам защо мислиш така я го приравни например към горивото 90 център галон
  • 17 стинка

    3 2 Отговор
    Братчет, дадените монети / центове, стотинки / нали са все пари в обращение... получаваш заплатата и харчиш от нея / ако не можеш да открадеш /.Каква е сензацията, че плащат в монети, или вижте аз превеждам от английски....

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Проблема

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "стинка":

    е че в някои държави по закон има ограничение до каква сума може да се заплати с монети.
    Например в УК с монети от 1 и 2 пенса може да се заплати сума до 20п. С монети от 5 или 10п може да се заплати сума до 10паунда.
    С монети от 1 или 2 паунда може да се заплати всякаква сума.
    За Щатите не знам как стоят нещата.

    Коментиран от #24

  • 20 Иван Кацарски

    6 1 Отговор
    Допълнение към коментар #11.

    Мога да кажа ,че комунистическите мекерета като венцислав Тодоров и след 1989г. НЯМАХА СТРАХ ОТ ЗАКОНА КАКТО ПРЕДИ 1989Г.
    ОТ САЩ ИЗПРАТИХ ПЪЛНОМОЩНО И БЯХА ОСЪДЕНИ И ПАК НЕ МИ ЗАПЛАТИХА.
    МОГА САМО ДА БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОД,КОЙТО МУ ОТМЪСТИ ПОДОБАВАЩО.ПРЕДИ 11 ГОДИНИ ГОЛЕМИЯТ БИЗНЕСМЕН ВЕЦИСЛАВ ТОДОРОВ СЕ "САМООБЕСИЛ" В ГОРНА БАНЯ В НЯКАКЪВ АПАРТАМЕНТ САМО ДВА ДНИ ПРЕДИ ДА ПОДПИШЕ С ПОРЕДНАТА СИ НОВА ЖЕНА.
    РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ПЪРВАТА РАБОТА НА ПРЕУСПЯЛИТЕ КРИМИНАЛИ БИВШИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕКЕРЕТА Е ДА СИ ОСТАВЯТ СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА И ДА ТЪРСЯТ НОВИ И НОВИ ПО МЛАДИ ЖЕНИ
    БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ ЧЕ МУ ОТМЪСТИ ПОДОБАВАЩО НА ГАДНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МЕКЕРЕ ВЕНЦИСЛАВ ТОДОРОВ.
    БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ,ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КАКВИ ХОРА ГЛАСУВАТЕ СЕГА,ЗАЩОТО ЗА ТАКИВА МОШЕНИЦИ.НЕ Е ПРОБЛЕМ ВЕДНАГА ДА СЕ ПРЕБОЙДИСАТ И ДА СА С ТАЗИ ПАРТИЯ ,
    КЪДЕТО ИМА АВАНТА И ГЮВЕЧ.
    ТЕ НЕ ЗАЧИТАТ ВЪОБЩЕ ЗАКОНА ЗАЩОТО В НАС ,В БЪЛГАРИЯ И ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СА СТРАШНО КОРУМПИРАНИ.
    ОТ МОЯТ ОПИТ В ЖИВОТА ВИ КАЗВАМ ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПОДОБРИ СЕГА.
    ЗАТОВА СЕГА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА МИНЧО ХРИСТОВ С #20 ,САМО ТОЙ МОЖЕ ДА СЕ ПОГЛИЖИ ЗА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
  • 21 Като си платиш наема

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    И кво ти остава.
    Тук в България е по добре.
  • 22 Кикор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    На мен пък ми беше интересно. Ако не искаш не чети. Никой не те е вързал насила да кликаш по статията. Аман от компетентни по всичко
  • 23 ИвоМа

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Поредния мързеливещ с претенции!":

    Ма що триете коменгарите на хората? Сигурно грубо му сипват да яде на "сложния немонтьор". Бах ти и тъпото изказване си сътворил.
  • 24 стинка 2

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Проблема":

    Честно и аз не знам какво може да се изплати, но тук презумцията ми беше, че са платежно средство в обръщение / цент, стотинка или други монети по света / а не, ''гръмката ''новина за омаслени т.е. мръсни центове.. Имаше новина в БГ, как някой платил със стотинки винетката си... и малко лирично отклонение - отскачам до близкото квартално магазинче само за един хляб и давам на монети 1.10, собственикът ядосано ми казва '' С ТЕА СТИНКИ пазарувай в аптеката..'' прибрах си стотинките обратно и купих хляб от друг магазин, вече втора година никой от семейството ми и познати не пазаруват от този магазин

    Коментиран от #25

  • 25 Пари са но

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "стинка 2":

    На никой не му е приятно да брои жълти стотинки,просто е бавно и изнервящо.Също и плащането се тълкува по различен начин спрямо Купувача,от гледна точка на много фактори,както и от това на какъв етап от човешката еволюция е Продавача.В крайна сметка,по-добре събирайте жълтите си стотинки в няква кутийка и като се напълни след година,просто дарете “баснословната” сума на някой човек в нужда.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПАРАЗИТИ

    1 0 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ СИ В НС И МС
  • 28 гост

    2 1 Отговор
    Ам, не си е спазил срока, как може да си иска заплащането за седмица, която не е работил? Да си е изкарал двете седмици до края, да, разбирам, ама в случая той не е коректен, затова са и предизвестията, дори последния ден да не работиш 8те си часа пак си в нарушение. Американска наглост просто. Вместо да е благодарен, че има работа в тези времена, той се ежи, че не му плащат за време, което не е работил.
  • 29 Интриганта

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Еми, да! Трябва да се живее 🤷🏻‍♀️
  • 30 Иван Кацарски

    0 0 Отговор
    ОТНОСНО КОМЕНТАР #28

    ГОСПОДИНЕ,НЕДЕЙТЕ ДА ПИШЕТЕ НЕДОМИСЛИЯ ПО ВЪПРОСИ,КОИТО НЕ РАЗБИРАТЕ. В САЩ ПЛАЩАТ ДО ЦЕНТ ТОВА КОЕТО СИ ИЗРАБОТИЛ ,КОГАТО СИ РАБОТИЛ И НЕ ПЛАЩАТ ЗА ВРЕМЕ,КОЕТО НЕ СИ РАБОТИЛ.
    ИМОЖЕШ ДА НАПУСНЕШ РАБОТА НА МИНУТАТА И НЯМА НИКАКВО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,КОЕТО СИ ЗАДЪЛЖЕН ДА ПОДАВАШ .ТОЗИ РАБОТНИК ,КОГОТО КОМЕНТИРАШ Е ИМАЛ ПРОБЛЕМИ ,ПОРАДИ КОЙТО НЕ Е МОЖЕЛ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ
    ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ИСКАЛ ДА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА РАБОТОДАТЕЛЯ СИ ДА ММОЖЕ ДА НАЕМЕ ДРУГ РАБОТНИК НА НЕГОВОТО МЯСТО,НО Е ТРЯБВАЛО ВЕДНАГА ДА НАПУСНЕ ПОРАДИ СЕМЕЙНИ ПРОБЛЕМИ. ТОЙ НЕ НАРУШИЛ ЗАКОНА ВЪОБЩЕ И РАБОТОДАТЕЛЯ МУ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА МУ ИЗПЛАТИ ВСИЧКО ИЗРАБОТЕНО . НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ,КОГАТО НЕ ГИ РАЗБИРАТЕ НЕЩАТА. АЗ СЪМ ЖИВЯЛ ТАМ 24 ГОДИНИ И ЗНАМ ЗАКОНА ОТЛИЧНО.