Last news in Fakti

10 Май, 2021 12:12 3 469 8

Рядко Ferrari F40 изгоря в Япония (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • f40-
  • пожар

Пожарникарите не успяха да спасят автомобила с цена от няколко милиона долара

Рядко Ferrari F40 изгоря в Япония (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Ferrari F40 е един от най-култовите модели на марката, като по-голямата част от произведените около 1300 броя са съхранявани в колекционерски гаражи и се изкарват в изключително редки случаи. Оказва се, че случаят с Ferrari-то което може да видите на видеото и снимките под текста не е точно такъв и колата е изкарана за няколко кръгчета.

За съжаление това е последната обиколка на колата, след като поради неизвестни причини тя се запалва и изгаря до основи. Не се съобщават причините, които са породили инцидента, но знаем, че двамата души, които са пътували в нея са се отървали без наранявания и са успели да напуснат автомобила, преди пламъците да го обгърнат.

Припомняме, че това не е първият такъв случай с F40, след като през изминалата година подобен инцидент изпепели идентично Ferrari в Монако. Въпреки това, можем да видим, че в последната година цените на модела се покачват, като сумите при последните продажби на модела варират между 1.9 и 2.2 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръндела

    14 4 Отговор
    Тази кола предвид некадърността на конструкцията си се пали много лесно. Като и "дрисне" някоя от турбините маслото попада директно върху генерацията и готово.

    Коментиран от #2

  • 2 Кръндела 2

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кръндела":

    Това е и причината да не карам такава кола.

    Коментиран от #4

  • 3 jap

    10 1 Отговор
    Според мен причината за пожара е теч от пробит горивопровод на възрастта на автомобила който собственика не се е сетил,че трябва да подмени.
  • 4 1000 SEL

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Кръндела 2":

    Много знаеш ти - чувал бил
  • 5 Рено ентусиаст

    4 12 Отговор
    Италианците една читава конструкция нямат затова и японците ги харесват защото японските таралястници са на същият хал.
  • 6 Ся видяхте ли че несамо

    1 0 Отговор
    Тука стават такива неща с наште дъргели...
  • 7 Porsche

    2 0 Отговор
    Жалко
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.