12 Май, 2021 11:00 2 711 4

Volkswagen обнови по-големия Tiguan

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • allspace

Allspace версията може да се похвали с промени като при стандартния модел

Volkswagen обнови по-големия Tiguan - 1
Снимки: Volkswagen

Фейслифтът на Volkswagen Tiguan бе показан още през изминалата година, като дори моделът вече може да бъде срещнат по улиците. При обновяването видяхме новости само за стандартния модел, а Allspace версията, която предлага повече място и се отличава с по-голяма дължина не бе засегната.

Все пак и нейният ред дойде и германците показаха очакваните промени. Те се изразяват главно в предната и задната част, както и в интериора, където можем да срещнем новите технологии.

Volkswagen обнови по-големия Tiguan

Започвайки от предницата можем да открием променените фарове от стандартния Tiguan, които са свързани с LED лента, подобно на други модели на марката. Стоповете също са претърпели промени, макар и не толкова видими, като същото се отнася и за задната броня.

Моделът е с цели 22мм по-дълъг от предходното поколение, което както се досещате не се е отразило съществено на пространството и той запазва багажният обем от 1920 литра. Третият ред седалки е опция, която може да бъде поръчана при конфигурирането.

Промените в интериора също са сведени до добре позната конфигурация, като виждаме дисплей пред водача, заедно с такъв върху средната част на таблото. Контролите за климатика са под него и заедно с бутоните върху волана се командват само чрез докосване.

Задвижването ще е идентично с това при стандартния Tiguan, което означава че клиентите ще могат да избират между няколко бензинови двигателя и един дизелов с различни нива на мощност. За съжаление R версията няма да бъде достъпна за по-големия модел, но ще може да се поръча с R-Line оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    13 3 Отговор
    Скука ама ако трябва да избирам между това и Рав 4 ще взема това дизела с 240 коня.

    Коментиран от #4

  • 2 Boxer 3.0

    5 1 Отговор
    Вече предният капак изглежа, че плътно затворен, за разлика от предишната версия. Там, най-горната решетка беше "зяпнала".
    Сега са я оправили.
  • 3 В е л и к и я

    3 2 Отговор
    Не може да има по голяма безвкусица , от всичко ми харесват само вътрешните дръжки на вратите .. но на фона на останалото се чудя дали и те ми харесват ...!За да не прилича на нищо друго е грозна и отвътре и отвън , и .. са постигнали целта си .. На нищо не прилича ...!
  • 4 Буха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Цената на топ модела надвишава 100 хиляди лева, така че го сравнявай и с Ленд Круйзер.