27 Юли, 2011 12:44 4 290 33

От BMW са готови с конкурент на CLS

  • bmw gran coupe

Точно преди една година шефа на отдела по развитие на BMW Клаус Дрeгер заяви, че прототипа Gran Coupe Concept ще се преобразува в серийно купе с четири врати и ще е част от моделната гама на новата шеста серия.

Сега авторитетното издание Motortrend публикува първите снимки, показващи пътни изпитания на новото четириврато купе на баварците. Този автомобил ще се прави на небезизвестната платформа F10, но ще е по-къс с 3.5 сантиметра.

Въпреки това "шестицата" Gran Coupe ще притежава по-голяма дължина от основния си съперник Mercedes-Benz CLS. Разликата обаче е минимална - 51 милиметра. Още нещо интересно е, че серийното купе с четири врати ще запази концепцията за стъкла без рамки.

За да може да се постигне максимално олекотяване на автомобила, баварските инженери са решили предният капак и вратите да се изработват от алуминий, а калниците да се правят от специален материал, на основата на пластмасата.

Новият модел ще бъде снабден и с фирмета система xDrive, предаваща максималния въртящ момент и към четирите колела. По отношение на силовите агрегати в автомобила ще е налична цялата гама на марката, предвидена за този сегмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    15 35 Отговор
    Като го гледам тоя грозник Мерцедеса ще си запази лидерството в тоя клас.Особено като знаем на какво прилича ,,Гърбушкото" А7 ясно, е че Мерцедеса ще си остане лидер в класа.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Васко

    21 28 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Всичко ти е ясно на теб бе . Според мен БМВ-то ще скрие шапката на ЦЛС-а

    Коментиран от #3

  • 3 Дошо

    18 16 Отговор

    До коментар #2 от "Васко":

    А пък според мен не.Ако е толкова постно като на снимката.....
  • 4 waltuo

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Според мен пък двете най-красиви коли за 2011г. са БМВ 6 серия и Мерц ЦЛС...
  • 5 devl1

    8 10 Отговор
    За първи път съм съгласен с теб Дошо.Аз съм на същото мнение.
  • 6 Benz

    6 4 Отговор
    На кой ли му дреме за това какво мислиш?
  • 7 mm

    7 6 Отговор
    Не е никак лошо, но съм съгласен с колегите, че можеше да е по-раздвижено откъм дизайн :). Нека да изчакаме да махнат комуфлажа и да видим.
  • 8 Петър

    4 13 Отговор
    На мен ми е грозновато това бмв, особено отпред.

    Коментиран от #10

  • 9 Боби

    55 3 Отговор
    Снимковия материал е слаб, защото колата е камуфлажна още.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 BMW FOREVER !

    73 3 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    Еми "Боби" е качил бавареца без камуфлаж....!!! И мога да кажа,че е супер !!!!! ;)
  • 11 mm

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Боби":

    Браво колега! Страхотна снимка си намерил. Без комуфлажа изглежда супер. Ще падне сериозна битка между 6-цата и ЦЛС.
  • 12 user

    13 9 Отговор
    Според мен е много по-красива от мерцедеса, а като се прибави мощността, по-голямата надеждност и прецизното управление - отново от мерцедес ще са сериозно притеснени ! Колко им беше удобно 80- и 90-те години, когато нямаха конкуренция - сега в повечето случаи губят от директната битка ! Никога не съм вярвал, че ще изоставя мерцедес и ще харесвам БМВ - но благодарение на боклуците от последните 15 години бълвани от Щутгарт - сега харесвам все повече БМВ, защото в момента БМВ се доближава повече до показателите, които бяха характерни за предишните Мерцедеси - безкомпромисно качество, изключителна надеждност и ненадминати иновации ! Жалко, че от Щутгарт допуснаха киселите им мениджърчета да затрият горните три качества в полза на продажбите и приходите ! Не го пиша със злоба - а със съжаление, защото наскоро се качих в една W212 (новата е-класа) ... и после в новата петица - еми разликата е умопомрачаваща и не е в полза на мерцедеса - в него има три уреда, квадратни и триъгълни форми и пенсионерска атмосфера, в БМВ-то ... все едно съм десет години напред във времето, няма база за сравнение - досега беше обратното, не знам как точно успяха от мерцедес да загубят короната за цар на автомобилите, но знам какъв е резултата - трагичен за феновете, които харесват Мерцедес не само заради статута в обещството, а заради техните инженерни постижения, които близо век движеха автомобилният прогрес и които след 1995 г. просто липсват ! Затова ако трябва да избирам между това на снимката и пенсионерският цлс - въобще няма да се замисля - искам приятни емоции, искам качество и безкомпромисно управление, а това днес е най-изразено в БМВ !

    Коментиран от #15

  • 13 папарак

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Боби":

    това не е бъдещата серийна версия а концепта, ама нищо - ти ги разбираш нещата повече от онея папараци, дато цял ден висят да снимат кола с камуфраж

    Коментиран от #14

  • 14 Боби

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "папарак":

    Според мен се изказа неподготвен и ти не разбираш! Снимката е обработена с програма и е филтрирана, оригиналната изглежда така.
  • 15 1111

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "user":

    Пробвай и AUDI и тогава пак кажи, какво мислиш!
  • 16 -

    9 4 Отговор
    НЕ Е ЛОШ БАВАРЕЦА ОБАЧЕ CLS Е ПО-ДОБРАТА КОЛА!

    Коментиран от #18

  • 17 G777

    1 3 Отговор
    CS COUPETO MI SE STRUVASHE PO-BRTUTALNO
  • 18 G777

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "-":

    I NA MEN BENZ SA MI SLABOST,AMA KOGA USPQ DA PROBVASH MODEL KOITO VSE OSHTE NE E STUPIL V SERINO PROIZVODSTVO,KATO IZLEZNAT I IM NAPRAVQT STAVNENIA TOGAVA GOVORI
  • 19 ....

    3 2 Отговор
    krasota

    Коментиран от #22

  • 20 borikata

    6 3 Отговор
    CLS-СА СИЕ НАИ УНИКАЛНИЯ МЕРЦЕДЕС ПРАВЕН НЯКОГА И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ
    КАРАЛ СЪМ CLS55 АMG МОГА ДА КАЖА САМО ЧЕ Е УНИКАЛЕН АВТОМОБИЛ :)
    ПО ОТНОШЕНИЕ НА BMW-ТО УСПЕХ ,НО МЕЧОКА СИ Е МЕЧОК
  • 21 Гош

    7 0 Отговор
    Със сигурност ще е страхотен автомобил... но последното нещо което очаква човек, който дава 200хил.лв за автомобил от висок клас е колата да е пластмасова, пък ако ще и да ускорява до 100км/ч с 0.2секунди по-бързо заради това!
  • 22 vEnzo

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "....":

    ...каза Квазимодо, гледайки се в огледалото.
  • 23 Evolution

    3 5 Отговор
    Само погледнете излъчването на Мерцедеса и ще разберете че няма конкурент... А това бмв е дървения от всякъде...
  • 24 biv6 fen na bmw

    4 3 Отговор
    men li4no cls mnogo pove4e mi haresva otkolkoto tova.ina4e i tva si go biva no ne e sa6toto.
  • 25 ???

    4 5 Отговор
    А кога БМВ ще са готови с конкурент на NISSAN GTR ?
  • 26 M_SUX

    13 10 Отговор
    Аз питам докога бмв ще догонват Мерцедес, не мога да повярвам как тази пластмасова трошка ще бъде сравнявана с царя в класа си.Докога ще ни продават пластмасовите си кошници на цени който е срамно да се говори.Имам и друг въпрос до кога ще се бутат при спортните коли където всички им се смеят, има ли шанс да направят лимузина която да вози добре, какъв е смисъла да си вземеш 7серия и да бичиш на пистата при положение, че работата на една лимузина е много по-различна.Докога ще гледаме лимузини с возия на лада?ДОкога ще гледаме еднаквите им модели. На хората им писна изтъркания дизайн от 20 години. 3,5,6,7 всички вече толкова си приличат, че станаха като ауди. Самата идея лимузина и спорт няма как да се вплете в едно, затова S класата на Мерцедес си остава еталон за това каква трябва да бъде една лимузина.Абсурдно е, че марка която претендира за спортни постижения, няма найстина кола със спортен характер... дори Нисан пуснаха спортна кола.А не някакъв хибрид като бмв който нито е спортна кола, нито лимузина, абсурди.И има още нещо с което бмв трябва да се пребори - име и престиж, нещо което липсва.Затова хората дават повече пари, но си взимат оригинал.
  • 27 хахахахахаа

    4 1 Отговор
    М SUX Стига си питал ами се осъзнай. Мерцедес ИЗОСТАВАТ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ !! НЕ СА НИЩО ВЕЧЕ ОСВЕН ЕДНО ИМЕ И СКЪПА ТАПИЦЕРИЯ И ИНТЕРИОР :)

    Коментиран от #28

  • 28 SLR

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "хахахахахаа":

    Те и БМВ са същите евтини материали и грозни каросерии.
    Толкова са измислени че не можаха една титла да спечелят във Формула 1.Поне Мерцедес имат история и принос в автомобилостроенето а BMW е едно голямо нищо.
  • 29 ххахахаа

    2 0 Отговор
    SLR Момко който още брада не му е поникнала абе къде ми вкарваш формула 1 във коли за ежедневна употреба бе ? Или просто наистина няма какво да кажеш и реши да тръснеш тая простотия ? БМВ ако бяха едно голямо нищо последните години нямаше да бият Мерц. по продажби и по качество даже и във списанията ако се разровиш да четеш ще видиш че БМВ печелят всеки един тест пред Мерц и Ауди даже в някои тестове и Ауди бие Мерцедес.. :)

    Коментиран от #32

  • 30 Mao

    1 2 Отговор
    Plastmasa vatre , plastmasa i ot van ? Tazi kola ne trqbva daje da bade slagana do CLS .
  • 31 Mercedes-BG

    0 1 Отговор
    Teq bavarci se dogonvat vav si4ko polsedna dupka na kavala ..... npraviha djip 2000g 6tot vzemaha ot land rover tehnologite ina4e do sega 6tqha da si pravqt oneq umrelite skuter4eta.Pak bmw-manqcite si mislqt 4e cql jivot sa pravili x5 x3 ....... sega i s taq plasmasova koli4ka CLS 6te mi dogonvat
  • 32 Mercedes-BG

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "ххахахаа":

    to i v bg bmw bie mercedes po prodajbi be kato kopuvate e36 za 1500 lv i si mislite 4e sa 7 seriq :) xaxaxaxaxaxa

    Коментиран от #33

  • 33 хахахахахаа

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Mercedes-BG":

    Извинявай ама не съм просяк който си купува Е36 С извинение ако трябва ще ти снимам в гаража ми пред къщата има 3 коли Ауди S8,BMW 530xD F10 и Мерцедес GL 320 CDI не виждам къде сравняваш моя статус на живот със коли на по 20 години ? Ако ти си купуваш 124ки и т.н. тва си е твой проблем :)