Last news in Fakti

25 Май, 2021 10:35 8 358 111

Новата Tesla Roadster ще ускорява до 100км/ч за малко над 1 секунда

  • tesla-
  • roadster-
  • ускроение

Данните са показани при един от изложените автомобили

Новата Tesla Roadster ще ускорява до 100км/ч за малко над 1 секунда - 1
Снимки: Tesla

Второто поколение на Tesla Roadster бе показано преди повече от три години и въпреки, че бяха обещавани различни срокове за производство на серийните автомобили, то до такова все още не се е стигнало.

Новата Tesla Roadster ще ускорява до 100км/ч за малко над 1 секунда

Според последни данни от Мъск, производството трябва да стартира през следващата година, а един от тестовите прототипи бе показан в Лос Анджелис. Заедно с колата бе изложена и табела с кратко разяснение, където виждаме някои доста интересни данни за ускорението.

Според информацията, Tesla Roadster със Space X пакет ще може да ускорява до 97км/ч (60 мили в час) за точно 1.1 секунда, а ускорението до 100км/ч би трябвало да добави още няколко стотни. Макар все още данните да не са официално потвърдени, то редица изчисления и слухове твърдят именно такива данни, които изглеждат доста впечатляващо.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 viki

    3 3 Отговор
    Оправете си сайта с мобиле.бг обявите - не отварят обявите! Само първо началната снимка излиза и нататък отказва да зареди цялата обява с всички снимки вече трети ден!
  • 2 2323

    14 7 Отговор
    Без сликове няма как да се случи

    Коментиран от #16

  • 3 Пешо

    5 4 Отговор
    Към коментар на viki- Проблемът си е само при теб. Всичко си се отваря. И не е спирало да се отваря.
  • 4 DrivingPleasure

    17 7 Отговор
    Беше обяснено преди време, доколкото си спомням, че под 1.9 няма как да стане. Ама нищо де врата в светията е света вяра ;)
    Както е забридал и както падат и акциите само за Роудстър се е замислил. Блаженни верущите. 22ра ще стане 25та и така до края на света ;)

    Коментиран от #6, #9, #80, #86

  • 5 фен на танас

    7 6 Отговор
    То това първо ще изкара джигера на някой и ще има бая думнати, но по лошото е, че след 90сек ще трябва да спираш да зареждаш!
  • 6 Илон

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    С ракетни тръстъри няма значение сцеплението на колелата с пътя....

    Коментиран от #7, #10, #15, #39, #111

  • 7 Смех

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Илон":

    къде видя ракетни тръстери

    Коментиран от #11

  • 8 Петър

    8 3 Отговор
    и с това и с по-голямо ускорение всички пътници на едно място отиват, немога да разбера, защо хвърлят луди пари и толкова бързат

    Коментиран от #12, #83

  • 9 Хайл

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    Аааа не си прав-вдигнат ли я на подемника и батерията пълна,само мачкат педала и за 0.7 е отпрала над 110 км...ама първо да я произведът 😉👍
  • 10 Хайл

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "Илон":

    Тя на свободно падане не може да набере до 100 за 2 сек ти някви измислени тъпотии взе да ръсиш.с меча на дарт вейдър за колко ще ги вдигне тесльо
  • 11 Plameni

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Смех":

    От редакцията са си спестили,че ще бъдат използвани ракетни двигатели на въздух в задната част с които ще можеш да стартираш само веднъж- евентуално ,
    след това в бокса
  • 12 Хайл

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    Ти не гледай какво пише,просто се подиграват на тесльо електротъп
  • 13 Механик

    21 5 Отговор
    Хора, опомнете се! Имате ли представа за какво ускорение иде реч? Колко хора ще могат да го понесат, без да изгубят съзнание? Ми, при такова зверско ускорение, кръвта ви ще изостане с 3 метра зад тялото ви!
    Да не говорим, че едва ли има начин да се осигури необходимото сцепление с пътя. Какви гуми трябва да има това нещо, че да се получи ефекта? Може би са имали предвид, че мошността и въртщият момент на двигателите, ТЕОРЕТИЧНО могат да осигурят такова ускорение. Инак е нереално и в това може да вярва само изпечен ел-джендър, без понятие за физични и природни закони.
  • 14 pbdan

    19 0 Отговор
    Ускорението излиза 24м/с2 т.е. 2,5g. При кола с тегло 2500кг. това е 6250kgf или 60kN. Ускоряваща сила 2,5 пъти по-голяма от теглото на колата при условие, че се разчита на силата на триене между гумите и настилката? Наистина трябват ракетни ускорители.

    Коментиран от #18

  • 15 DrivingPleasure

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Илон":

    Нали не си представяш някаква оромна реактивна инсталация в задницата на колата. Пак по спомен, че не ми се рови сега, ставаше въпрос буквално за 2 духалки с по нула цяло и нещо киловата тяга - чиста заигравка като пърдящите седалки.

    Коментиран от #19

  • 16 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "2323":

    Има , има , хахахахх !! Ама не така както си свикнал !! Нито някой от стогодишните !!
  • 17 Хайл

    6 3 Отговор
    Сега ще видите тесльо като се развихри с обясненията които мъск му е казал,гледал в ютуб и чел в авто-мотор спорт и по статистики дали не може...къде се мерите с тоя "капацитет" и да оспорвате мнението му...НЕ МОЖЕ ТАКА

    Коментиран от #87

  • 18 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #14 от "pbdan":

    Именно !! Точно толкова са го сметнали и от Тесла , 2,5g за не повече от секунда , после намалява ! При положение , че при излитане на изтребител с катапулт достига 8-9 g за 10-15 секунди ! Тоест напълно поносимо от здрави хора , ама то болни никой не кара да пробват !

    Коментиран от #22, #33, #55, #81

  • 19 гост

    7 9 Отговор

    До коментар #15 от "DrivingPleasure":

    Заигравка ще е само да гледаме как отвява любимото ви Бугати като спряло , хахах !! И познай , има и ДВА ПЪТИ по-голям пробег от него !!

    Коментиран от #23, #30

  • 20 оня с коня

    19 0 Отговор
    Специално се взирах в Секундарната стрелка на Часовника си за да осъзная по-добре колко продължително време е 1 сек.След това си представих как за тая секунда аз от покой ЩЕ ЛЕТЯ вече със 100,което си е истинска телепортация при която Копчетата на Ризата ми едвали ще могат да настигнат Тялото ми.Ами ако при копчетата останат и 2-та ми Ореха?!Затова и признавам,че има неща които и да ги видя с очите си,няма да ги повярвам...и едно от тях е написаното в тая Статия.
  • 21 РЗС

    7 1 Отговор
    Момчета, колата ще върви супер много за сериен автомобил, но чак пък дали хората биха го понесли това ускорение са измишльотина. Драгстърите правят 480км за 4.5 секунди и 8g, формула 1 в завои прави пак 8g, повечето хора могат да издържат 9g ускорение без проблем, а Джон Стап е издържал на 46.2g ускорение при тръгване и 83g при спиране като след като ракетата е вдигнала 1024км/ч е спряла за 1.4 секунди развивайки 83g, Джон изпаднал в безсъзнание и бил в критично състояние, но след 5 дни бил отново на работа без каквито и да било поражения по тялото. Това са факти, които ги има документирани и писмено и на видео, можете да потърсите. Та вашите тесли имат много боб да ядат та да стигнат ускорение, което човек не може да издържи :)
  • 22 pbdan

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Тук не става въпрос, че ускорението е непоносимо, а че няма как да се случи без бустери или катапулт. Казано физически нужна е външна сила за това ускорение. Ето изтребителите ползват парен катапулт въпреки, че реактивните им двигатели са на пълна мощност. Не знам съществуват ли сликове с коефициент на триене 2,5, а и колко ще изкарат.

    Коментиран от #35

  • 23 DrivingPleasure

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Айде изчакай да я произведете па после викай хоп :)
  • 24 Айде

    4 4 Отговор
    Чакаме след 3 юни тестовете на Модел С! Интересни ще са резултатите! И ако Модел С изкара такива резултати, защо Роудстър няма да е с по-добри според вас?
  • 25 Мммммм

    5 3 Отговор
    Ето ви видео на Модел С на Лагуна Сека с нов рекорд от преди седмица! 1.29 минути! Вижте кои коли го взимат за това време!

  • 26 pbdan

    8 1 Отговор
    Изчисленията показват, че колата се ускорява до 100км/ч за първите 13 метра от старта. Мощността на двигателя/те излиза около 700кВт. Възможно е за по-голямо сцепление да е залята стартовата полоса с някакво лепило или горещ асфалт. Не виждам иначе начин за такова ускорение.
  • 27 DrivingPleasure

    6 2 Отговор
    Най-добрите драгстери, Top Fuel мисля че беше класа правят подоби и по-добри времена, но нали сте виждали с какви гуми - няма как серийна гума за употреба на пътя да предложи подобно сцепление.

    А тия ракетни двигатели си ги представете само - това ще представляват 2 бутилки с въздух под налягане, които трябва да осигурят достатъчно реактивна тяга за да "изстрелят" колата - и как точно си го представята - за да го направи за 1 секунда или трябва да има отвор голям цолаж - тоест зад него огромен цилиндър за сгъстения въздух, който се освобождава внезапно - или ако е с малък цолаж просто няма да го освобождава за споменатата секунда. Чисто и просто залъгалка за електрофилчета и по-конкретно за фенбойчета на друсльо.

    А си представям колко катастрофи ще има. Очакваните при 1.1 около 2.5-3 g ускорение не са за всеки. Това е натоварване на излитаща совалка само че там астронафтите са тренирани кои мускули да стягат, за да насочват кръвообръщението правилно, но по-важното не държат волан, не натискат педал и не мислят за заобикалящата среда и още по-важното са облечени в специални костюми, които предотвратяват ефектите от претоварване.
    Просто поредните простотии на Мъск - този наистина е за затвора
  • 28 Офффф

    4 3 Отговор
    Драгстерите правят 530 км/ч за 3.5 секунди беееее! Научете се вече!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хайл

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Кой ти каза че бугати не е любимо? Харесваме голф 1,9 тд... само да не стане като с жипата и камионата на мъск-макети без мокети и ЩЕ ЩЕ ЩЕ

    Коментиран от #37

  • 31 Офффф

    4 3 Отговор
    И Тесла го правят за да покажат че могат и да са първи! А това дали е нужно или не е друг въпрос! То и 500 км/ч не са нужни, ама Бугати ги правят, макар че няма нито едно място където да вдигнеш тази скорост! Само на тяхната писта, затворена и права! Това е статус, а не че е нужно! Да знаеш, че караш най-бързата серийна кола!
  • 32 6A13TT

    4 5 Отговор
    2 старта на светофара и после в бокса 12 часа за зареждане. Това е причината "да не се е стигнало до производство".
  • 33 Бла

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Само не разбрах, обясняваш за катапулти и изтребители, ама от кога в Т'слите ще има костюм като на пилотите, да помагат за справяне с претоварването на тялото ?
  • 34 Behemoth

    3 1 Отговор
    Дупи да му е яко на глупака дето пробва хаххайхах...
  • 35 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "pbdan":

    Ами нали това ти се обяснява !!! И в статията са ти го написали ! Спейс Х пакет значи допълнителни двигатели със технология от ракетите ! Така че гумите нямат нищо общо ! И няма да са сликове !

    Коментиран от #50

  • 36 пешо

    4 7 Отговор
    "ще ускорява до 100км/ч за малко над 1 секунда"
    после влиза в бокса - за зареждане на батериите.
  • 37 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хайл":

    В момента инсталират първия Мегачарджър във фабрика на Пепси в Калифорния ! До края на годината ще получат първите 15 броя Семи от заявените 100 !! Засега де , после и 1000 може да стигнат , хаха !!

    Коментиран от #38

  • 38 DrivingPleasure

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    С два "вентилатора", които на всичко отгоре щели да имат устройство за криене зад регистрационния номер - че тя само докато се отвори ще са повече секундите от 1 :)

    Даче чух, че разработвали нова система за удвояване на пробега - вместо антена щяло да има мачта с платно :D

    Коментиран от #52

  • 39 CL500

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Илон":

    Би ли обяснил, как няма да има значение сцеплението на пътя! С или без тръстери, важното е движението на колелетата да придаде движение на купето посредством триенето в пътя (сцеплението). Няма да има значение, ако лети, т.е. гумите и целите колела са без значение и роля за движението. А с тези заявени показатели, тоя родстер много би се приближил до драгстерите, което ме съмнява как да е постижимо.

    Коментиран от #40, #42, #45

  • 40 Офффф

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "CL500":

    Айде тоа! Какво значение ще имат гумите, след като ускорението няма да е през тях? И ти можеш да вдигнеш тази скорост, ако те бута драгстер, какво ще им стане на гумите, те само ще се въртят? Къде си тръгнал да обясняваш неща от които не разбираш!

    Коментиран от #41, #43

  • 41 този прост,прост теслю

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "Офффф":

    С такова ускорение Тесла ще излети към Марс хахахахаха друсльо пак е объркал дрогата хахахахаха ще ще ще ще ще само обещания за следващата година.

    Коментиран от #44

  • 42 Офффф

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "CL500":

    Как пък се движат самолетите, на пистата когато ускоряват? Даже и мотори нямат към колелата, да ги въртят?
  • 43 CL500

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Офффф":

    Може би аз не разбирам нещо, но доколкото ми стана ясно, тези тръстери само ще подпомагат ускорението, което не изключва самите колела, като задвижващи единици. Ако не е така и те въобще не са зацепени и не придават въртящ момент, тогава съм съгласен. Но тук говорим за 100% реактивно задвижване. Представям си, какво ще става зад колата при старт...Не знам, кой би позволил и разрешил това при цивилно ползване.

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 DrivingPleasure

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "CL500":

    На теория при тръстерите наистина няма значение - движението напред при тях не зависи от контакта на гумата с пътя. Елиминира се силата с която мотора завърта колелото и то за да предаде въртеливото движение трябва да има сцепление. При ттръстерите както им казваш, преместването напред идва от третия закон на Нютон за обратното по посока и равно по сила действие.

    Цялата дандания тук е същата като в ония забавни клипчета дето сядат на офис стол или кънки и се :изстрелват" ползвайки пожарогасители - е те тва ше ползват и тесляците - ама ще преместват с тоя "пожарогасител" 3 тона кочак... познай :) ще прави точно като вятъра и толкоз :)

    Коментиран от #47, #48

  • 46 Офффф

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "CL500":

    Една част е от моторите, а тези тръстери ще подпомагат! Ускорението от колелата да е 1.7 до 100, тези ще свалят до 1.1 например! Като свърши въздуха, се пълнят например с компресор и след няколко минути пак можеш да ги ползваш! Но те ще се активират, когато е драг например! Така както се активира Лудикроус, чрез активиране на екрана!
  • 47 Офффф Ганьо

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "DrivingPleasure":

    Не мислиш ли, че знаят по-добре от теб след като собственика на Тесла е и на космически ракети? Дали нямат никакви познания, та ще чакат ти да ги светнеш? Дали незнаят, каква енергия им е необходима и как могат да я изкарат?
  • 48 Прав си

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "DrivingPleasure":

    Какво ли разбира Илон Мъск от ракетни технологии? Защо не идеш да му направиш сметката как няма да стане да му спестиш едни милиони?
  • 49 Turbo

    5 4 Отговор
    Тесла едно ускорение си имат и с това се хвалят.За останалите показатели като пробег с едно зареждане,време за зареждане,брой цикли на зареждане,цена мълчат,защото всяка кола с двг ги бие.Винаги ти тикат безполезно си ускорение.С друго какво да се похвалят.Няма с какво.

    Коментиран от #51, #53, #59

  • 50 pbdan

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Първо: и на двете снимки не се виждат никакви ракетни ускорители (най-вероятно умишлено). Второ: Тесла - това е кола за търговски цели, а не за космоса. Трето: Ако я изправят към небето ще се ускори до 100км/ч само малко по-бавно. По-ясно щеше да бъде ако вместо Space X(име на фирма) пакет бяха го кръстили Восток(име на ракета) пакет.

    Коментиран от #54

  • 51 Какво ДВГ бълнуваш

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Turbo":

    Тесла не произвежда автомобили с ДВГ, при електромобилите е най-добра във всички параметри които си изброил.
  • 52 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "DrivingPleasure":

    Не,ще има негри да бутат
  • 53 РЗС

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Turbo":

    Прав си, а е факт също че ауди гт рс и порше тайкан държаха тесла модел ес перформънс на по метър отзад, а те са с по 150 коня по-малко. Има видео на carwow, ако бяха с еднакви показатели познай коя щеше да е последна. Също така на аудито и поршето стартовете са еднакви, а на теслярката и умира батерията и заключва мощността. Така, че теслярката я бият топли топли електрички и от ауди и от порше

    Коментиран от #58

  • 54 Защо коментираш

    1 6 Отговор

    До коментар #50 от "pbdan":

    Неща с които не си запознат? Първо научи Какво е spacex пакет на Tesla roadster, а чак тогава коментирай. А си объркал и моделите. Tesla semi е за търговски цели и е камион. Tesla roadster от друга страна е двуместен автомобил за забавление, включително на писта. Освен отзад, се очаква да има такива дюзи и отпред, които да спират автомобила много бързо, а вероятно и отстрани, за да противодействат на центробежните сили в завой.

    Коментиран от #56

  • 55 Хайл

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ако изтребителя НЯМА катапулт колко ще стане това " g " при височина на пилота 174 см и 75 кг при положение че живее в 3 стаен апартамент с 17 парко места и нито едно зарядно за тесла 🤣🤣🤣🤣
  • 56 Хайл

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Защо коментираш":

    Какъв цвят ще е спейсекса който описа...ти наистина си шизофреник и по-зле от грета тъпенберг...ракетни двигатели,маркучи,тръби и стана с двигател с вътрешно горене 🤣🤣🤣🤣
  • 57 pbdan

    4 1 Отговор
    Едностранчиво разбираш понятието търговски(комерсиални) цели. За продажба на населението, а не за професионални цели. Макар и със студен въздух това са ракетни двигатели и не знам как ще се оправят с техниката на безопасност. Ако има дете например зад колата или точно зад дюзата при старт?

    Коментиран от #62

  • 58 Мммммм

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "РЗС":

    Порше бие Тесла на по-високите скорости, заради 2-рата предавка! Чакай и гледай, дали ще бият Плейд! И е нормално, този който прави втори, да направи нещо по-добро от първия! Нормално беше Порше да опитат да бият Тесла, не мислиш ли? За какво иначе щяха да пускат нов Тайкан, а той да е по-слаб от стара Тесла! Знаеш ли колко са ги тествали, за да го направят по-бърз? Нали за това се забавиха с продажбите?

    Коментиран от #88

  • 59 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Turbo":

    Дори и с боята не могат че и тя некачествена като всяка тесла
  • 60 Хайл

    3 1 Отговор
    Тесльо това в норвегия глобяват тесла-коментирай

    Коментиран от #65

  • 61 Разбирачев

    3 1 Отговор
    Нема как да стане това гаранция по законите на физиката е невъзможно.

    Коментиран от #84

  • 62 Ти да видиш!

    0 4 Отговор

    До коментар #57 от "pbdan":

    Какво ще прави това дете на състезателната писта точно зад стартиращите автомобили? А изрично е казано, че този пакет не се ползва в населени места, най-малкото заради шума който създава. Да не мислиш че е огъня който излиза от ауспусите на супер хипер автомобилите е много безопасен за малките деца зад тях?

    Освен това, с този пакет автомобилът ще може да лети над земята, което е още по-опасно и точно затова, вероятно няма да се продават чак толкова свободно и да се ползват на произволни места.

    Коментиран от #63

  • 63 pbdan

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Ти да видиш!":

    Много неща се премълчават или се казват с половин уста. Добре, че са осведомените като теб. Нали е спортен двуместен модел серийно производство който всеки може да си купи. Какви са тия писти, това ограничение в града, шум, възможност да излети, да няма хора около него при старта особено деца? Та на един гъзар защо са му такива възможности ако не може да се изфука където му е кеф?
  • 64 Дизела

    3 1 Отговор
    Возиха ме на електромобил,наистина ускорението е зверско.Щеше да ми се прекърши шията и да ми падне главата.Ускорението е много забавно,но въпреки всичко е абсолютно безполезно.С натоварено Кади до 100 км/ч ускорявам за около 20 секунди.И какво от това?Кола се избира по други параметри,а не по ускорение.Разбира се,ако не си рали състезател.

    Коментиран от #66

  • 65 Хихи

    1 3 Отговор

    До коментар #60 от "Хайл":

    Иди коментирай дефектните мотори на Ауди, Ламборгини Урус и Порше Кайен, които ще сменят, заради дефекти които могат да причинят пожар или да изгубят мощност в движение! И забележи, колите! Ламборгини, Порше и Ауди! Абе тези не бяха ли премиум за по 200 хиляди евро?

    Коментиран от #70, #71, #72

  • 66 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Дизела":

    Ти я избираш колата по това, колко товари! Нали си разносвач!

    Коментиран от #67

  • 67 Дизела

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Така е":

    Избирам си кола за работа,такава каквато ми трябва.Не хвърча в облаците като теб и да си мечтаеш за Тесла,а всъщност караш колело.Разносвачи са тези в Еконт и Лео експрес.Аз съм шофьор и собственик на семейна фирма.Разликата е огромна.

    Коментиран от #68

  • 68 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Дизела":

    Не съм искал да засегна! Майтап! Поне разбра, че електричките вървят!

    Коментиран от #69

  • 69 Дизела

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Така е":

    Няма проблем,не се засягам лесно.Електричките наистина ускоряват зверски.Само да оправят цената, пробега,броя цикли на батерията.С този пробег стават само за градско.Започнах да проучвам хибридите като възможност да сменя Кадито.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Хихи":

    Ами да коментираме мотора на теслата,кво ще кажеш? Защо се пълни с антифриз статора и РЪЖДЯСВА,знаеш ли че заради този ефект дават на КЪСО И СА УМРЕЛИ като не искат да ги поправят а да сложат нов което е цифра,трошенето на лагерите на ротора да кажеш дали китайците са виновни??? Първичния вал му се разбиват "качествените" шлици и не подлежи на ремонт което значи ЦИФРА.за това че се разпада в движение от към окачване,тавани,самоблокиране на вратите при катастрофа а не ДА СЕ ОТВАРЯТ.колко тесли се самозапалиха от самосебе си знаеш ли-не,аз също не знам но са много...точно тези дефекти принудиха мой приятел да се ОТЪРВЕ ОТ ТЕСЛАТА и я продаде на голяма загуба защото батерия 85 кв не стига от Лондон до Саутхемптън и обратно защото в Саутхемптън трябва да чака бо клука да зареди за да се прибере...ОТТЪРВА СЕ...сега е с бмв и3 и със него на ток и 7 литовия резервоар няма ядовете...така че когато си събереш стотинки,купиш такъв бо клук и го покараш ще видиш какво значи заблудена офцъ
  • 73 Бгг

    1 1 Отговор
    Интересно колко километра ще измине с един заряд и с включен климатроник.

    Коментиран от #74

  • 74 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Бгг":

    По добре не го пускай че може да не потегли

    Коментиран от #75

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Turbo

    1 2 Отговор

    До коментар #75 от "Хихи":

    Кола с двг минава с едно зареждане над 1000 км.Тесла минава до 400 км с едно зареждане.Включиш ли отопление/охлаждане в купето,добави и охлаждане/затопляне на батерията,фарове и други консуматори и пробега е паднал наполовина хахахаха

    Коментиран от #77, #79, #85

  • 77 Хихи

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "Turbo":

    Мъжки, написах ти за Роудстър! Ако ДВГ кола с тези характеристики минава 1000 километра с оригинален резервоар, ела ми се обади! Имам предвид кола която вдига 100 за 2 секунди и върви с 400 километра в час! Да минава хиляда километра с оригинален резервоар!

    Коментиран от #93

  • 78 Хихи

    2 1 Отговор
    Имам предвид не да кара с 400 километра в час, а да може да вдига!
  • 79 Хихи

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Turbo":

    И стига с тези фарове, климатици и т. н. че ставате смешни! Батерията която предлагат е 200 кВч! Това ти е сигурно тока за 10 дневна зимна консумация вкъщи! Тръгнал да плаши с климатици и фарове! Купето на Роудстър е по-малко от Модел 3 а батерията 2.5 пъти по-голяма! Не разбрахте, че това не са големи консуматори!
  • 80 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    Ще изманипулират пак засичането, както са правили и преди с тия от 6 до 94 км дисциплина, и старт на хронометъра след като автомобила е изминал 30 см. Но, щом мошениците казват че е законно.
  • 81 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Аз съм се возил на стартови тестове в кола, която ускорява от 0 до 100 за 4 секунди. Да ти кажа ли, че няма как да си вдигнеш ръката пред челото при такова ускорение? Слизай веднага на земята, че много смешно взе да се и3лага6.
  • 82 таратанци

    2 1 Отговор
    някой вече хубаво се е сетил, че при такова ускорение има други ефекти. преди време имах удоволствието да тествам автомобил, който има ускорение под 3 секунди до 100 .... дори при такова ускорение, а не за 1.1 сек. при малко по продължително ускорение от около 10 секунди става така, че очите на човек остават без кръв, като резултат периферното зрение изчезва, а по късно човек може и да загуби съзнание. такова ускорение за 1 сек. до 100 ще води до временна слепота почти сигурно
  • 83 Мануил

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    Маркетинг
  • 84 TSLA

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Разбирачев":

    Space X пакетът включва ускорители на сгъстен въздух с дюзи при задния номер. Това е реактивна тяга, няма общо с гуми, асфалт и сцепление. И в това отново са първи.

    Коментиран от #97

  • 85 TSLA

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "Turbo":

    Мрън, мрън! Разбрахме, че няма да имаш такава. Следващия!

    Коментиран от #92

  • 86 TSLA

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    Първа писта под всяка статия за ел. коли. Само така, батя, рекламата треа върви!
  • 87 TSLA

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хайл":

    Спри с тия речи, легни по-удобно, на мен от теории ми е писнало. Всички жени вече дишат свободно - едни с пълни гърди, други с провиснали.
  • 88 TSLA

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Мммммм":

    Порше не пуснаха нищо. Порше купиха дял от бате ти Мате Римац и му взеха задвижване и скоростна кутия, разработвани вече 10 години. С нулев опит, единственото което можеш да пуснеш, е газ гризу! Какъвто пускат коментиращите тук, само че от устата.
  • 89 Готин

    2 2 Отговор
    Ако продължим с фантазиите, следващият модел ще може да ускорява до 100 км. за минус една секунда. Нали!

    Коментиран от #90

  • 90 Този същия фантазьор

    1 3 Отговор

    До коментар #89 от "Готин":

    Със същите тези тръстери със студен газ, маневрира изключително прецизно цели ракети които тежат колкото стотици такива автомобили и ги приземява, което за скептици като тебе включително другаря Рогозин, бяха просто фантазии преди няколко години.

    Малко остана, за да видиш и тази фантазия на Мъск изпълнена в реалността и единственото което ти остава ще е да пиеш водка и да пишеш песнопойки като Рогозин. А той за разлика от тебе е ракетен специалист и разбира повече.

    Коментиран от #91

  • 91 Готин

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Този същия фантазьор":

    Освен, че не те слуша главата също ти липсва и чувство за хумор. А пък ако знаеше, че съм фен на Мъск, съвсем щеше да объркаш кондиката!

    Коментиран от #98

  • 92 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #85 от "TSLA":

    Нямам Тесла, защото не искам да имам,а не защото не мога да имам.Ти Тесла ли караш или си още на ниво училищни фантазии?
  • 93 Хайл

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Хихи":

    Женски,ти само едно и също си знаеш-вдигала до 100 за 2 сек и вдигала 400 км/ч...офчо къде по света ще караш с 400? Колко време ще караш с 400 при пълна батерия-4 мин и после цял ден в тока да зареждаш от някой тец,ако преди това не е вкарала антифриза в мотора.само празни приказки от тебе бля бля бля ...в кофата ти е абсолютен вакуум

    Коментиран от #95, #96

  • 94 Toni Tsvetanov

    1 2 Отговор
    Никой не напса един смислен коментар, не знам каква ви е идеята да публикувате глупостите си в интернет. Приятели нямате ли? А за автора на статията да вземе да гледа от време на време какви тъпотий ръси. От 0 д0 97 км/ч (0-60 miles) както го е написал колата ускорява за 1,9 секунди. Реално до 100 ще и трябва още няколко стотни. Примерно до 100 за 2,1 сек което вече е реално. Сега автора да си представи тъпото заглавие което е написа малко на 1 секунда за нивата Тесла Роудстър. А трябва да е малко над 2 секунди. Не ти е малка грешката.
  • 95 А как ще коментираш

    0 4 Отговор

    До коментар #93 от "Хайл":

    1000 километра пробег с едно зареждане на автомобил с мощност 1000 коня? Това кой ДВГ го може? Ще видим като го пуснат, но по мое предположение, 500 км пробег ще се зарежда за 10 15 минути на настоящите зарядни или дори по-малко, ако ползват зарядни с мощност над 250 киловата .


    А за цената на автомобил с подобни характеристики Какво ще кажеш? Дори тези с цена над милион, трудно се доближават до техническите характеристики на Tesla roadster даже без да броим spacex пакета. Да не говорим, че дори най-обикновената Тесла плейд ще ги шамари по повечето параметри.

    Коментиран от #100

  • 96 Хихи

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "Хайл":

    Човека е разбрал какво имам предвид, но ти не. Нормално. Написал съм, не да кара с 400 километра в час а кола която може да вдига. Имам предвид кола с 1000 конски сили да има пробег от 1000 километра! Само дизеловите минават тези километри и то на извънградско! За спортна кола е абсурд! Сигурен съм, че Мъск ще го направи и този тест, да покаже кои коли са с по-голям пробег!

    Коментиран от #99

  • 97 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "TSLA":

    Не са първи. Навремето имаше един с една Импала, но беше попрекалил с тягата и излетя през каньона, та се заби в отсрещната стена.
  • 98 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Готин":

    Сега вкара човека в дилема.
  • 99 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Хихи":

    При каква средна скорост ги правят тези 1000 км пробег? Навремето имах един стар Кадет 1,6 моно инжекция, който със 63 л резервоар минаваша 1000 км, при средна скорост 90 км/ч. Казвам СРЕДНА СКОРОСТ!!! И това беше кола с технология от края на 80-те години.

    Коментиран от #101, #103, #104

  • 100 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "А как ще коментираш":

    Публикувано във факти.бг: но по мое предположение, --------- Е, те тука се крие шебека ;)

    Коментиран от #102

  • 101 Роудстъра ще изминава повече от Кадета

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "Димов":

    То и сега при 90 км средна скорост, Тесла модел S изминава около 600 км. Tesla roadster е доста по-малък автомобил с още по-добра аеродинамика, което означава и по-малък разход на енергия за километър, а в същото време има батерия с два пъти по-голям капацитет - 200 киловатчаса. Тоест на теория при 90 км в час ще изминава 1200 км. Тези хиляда километра бяха обявени за пробег с магистрална скорост. Разбира се по американските, а не по германските магистрали.

    Коментиран от #106, #110

  • 102 Прав си

    2 3 Отговор

    До коментар #100 от "Димов":

    Мое предположение е без никъде да е споменато и може да сгреша както преди, когато казах че батериите на Тесла модел 3 са по нова технология и би трябвало да могат да се зареждат по-бързо. Тогава много ми се смяхте, когато изказах предположение за 200 киловата мощност. Според вас нито кабела щял да издържи, нито батерията която щяла да се запали и да се скапе на третото зареждане. Е в крайна сметка не бях прав, мощността не беше 200 киловата, а се оказа 250 киловата. Напълно възможно е и сега да греша с предположенията си.

    Както знаеш мощността на зареждане зависи от капацитета на батерията. Тесла модел 3 има 80 киловатчаса батерия и се зарежда с мощност три пъти капацитета. Tesla roadster има 200 киловатчаса батерия и при 3С зареждане ще понесе 600 kW мощност. Но това само ако не отчитаме, че ще е с новите батерии, които са много по-добри и не загряват толкова. Тоест отиваме на мощност над 600 киловата.

    Коментиран от #107

  • 103 Хихи

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Димов":

    А така! Сега сложи една спортна кола с 1000 коня да видим дали ще ги мини със собствения резервоар! Пак с 90 км/ч! Така ще кара и Тесла, с 90! Да видим, кой ще е с повече пробег!

    Коментиран от #108

  • 104 Хихи

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Димов":

    Само ще ти напиша, че автономията на Бугати Вейрон се води 332 километра с разход извън града 15.6 на 100, а градско 41 на 100! Е, сигурен съм че Мъска ще сравни автономията на двете коли!

    Коментиран от #109

  • 105 незнайко

    1 0 Отговор
    Ускорението гледано на хартия не е опасно, но колко G ще е натоварването при такова ускорение ???
  • 106 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "Роудстъра ще изминава повече от Кадета":

    "....на теория...." -------- Хайде пак ;)
  • 107 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #102 от "Прав си":

    Не помня да съм участвал в спор за зареждане с 200 квт. Помня спор за домашна зарядна станция, която искаше по-голям предпазител, отколкото е монтираният на повечето домове.
    Очакваш 600 квт мощност на зареждане?! Това, киловатите, за нищо ги нямаш. Скоро ще трябва да издават и разряд за електротехник на всеки, който пипне такъв кабел, да си зареди Теслата.
    Някои играчки не са за деца. Освен филмирани представи за света си има и закони, които трябва да се спазват.
  • 108 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "Хихи":

    И защо трябва да са сравнени по коне? Аз си търся кола до 150 коня. Повече не ми трябват. И всичките ми познати търсят такива коли. Не познавам човек, който да иска кола 1000 коня. Ако ще и 5000 коня да е Теслата, за мен това няма абсолютно никакво значение. Само вие, децата, се радвате на многото коне.
  • 109 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "Хихи":

    Но аз, клиентът, ще подмина и двете. И ще избера нещо 4 пъти по-евтино от Тесла, с 10 пъти по-малка мощност и пак с пробег 1200 км. Ти ще направиш същото, колкото и да не ти се ще да си го признаеш.
  • 110 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #101 от "Роудстъра ще изминава повече от Кадета":

    Ура! Браво! Евалла на Илончо! Най-сетне, през 2021 г електричките му за сто бона ще имат пробег, колкото на стария ми Кадет, от 80-те години. Голямо постижение. Голям напрЪдък.
  • 111 koko

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Илон":

    Обърни се назад и погледни дали не стърчи един ракетен тръстер, примитивен.