Last news in Fakti

3 Юни, 2021 16:05 2 326 4

Mercedes тества нов електрически модел на Нюрбургринг (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • eqe

Камуфлажният прототип е седанът EQE

Mercedes тества нов електрически модел на Нюрбургринг (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Папараци заснеха електрически седан, покрит с тежък камуфлаж да „върти“ обиколки на германската писта Нюрбургринг. Според описанието и заглавието на клипа, това е електрическия еквивалент на E-Klasse, който най-вероятно ще носи името EQE, съдейки по останалите модели на Mercedes.

Макар дизайнът на колата да остава скрит, то можем да видим формите, които доста приличат на тези на лимузината EQS. Най-вероятно линиите на модела ще бъдат запазени, като разликите ще бъдат единствено в големината на двата модела.

Все още няма и подробности за задвижването на EQE, но се очаква германците да представят поне няколко опции, като това ще е валидно и за капацитета на батерията. По-напред във времето се очаква и AMG версия, която да разполага с най-голяма мощност. Официалното представяне на електрическия модел ще се състои през месец септември на автомобилното изложение в Мюнхен.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 6 Отговор
    И да тестват и да не тестват , файда йок !! Модел С Плейд счупи рекорда на Бугати и то пред официални лица и Джей Лено включително !! Ово е стандарт , както викат "братята" сърбе , хахах !!
  • 2 Бг Батка

    2 3 Отговор
    Мерцедес не са това което бяха
  • 3 Жалкото е

    2 0 Отговор
    Че изкуствено са го ограничили и не може да покаже пълните си възможности на пистата. От Mercedes нямат полза да продават електромобили, защото ще канибализират продажбите на ДВГ от които им идва печалбата. Още по-жалкото е, че печалбата не идва от продажбата на автомобила с ДВГ, а от обслужването на ДВГ след това.
  • 4 Сандеро Мания

    0 0 Отговор
    Стига с тия недоказани марки, раздуйте за рекорда на турбо Дачия, смачка ги всички в класа си, затова я избраха АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА.