Last news in Fakti

11 Август, 2021 12:51 4 092 4

Новата „електричка“ на Audi бе разкрита в патентни снимки

  • audi -
  • e-tron

Q5 E-tron се появи в кадри от Министерството на индустрията и информационните технологии

Преди няколко месеца на изложението в Шанхай от Audi представиха концепт на електрически автомобил с размерите на Volkswagen ID.6, а ето че вече виждаме и неговата серийна версия. Снимките на Q5 E-tron бяха публикувани в сайта на Министерството на индустрията и информационните технологии в Китай като част от процеса по патентоване на модела.

Новото Q5 E-tron споделя доста от възлите и компонентите си с Volkswagen ID.6 и няма много общо със стандартното Q5 с което сме свикнали в Европа. Колата прилича повече на пораснал на размери Q4 E-tron с дължина от над 4.8 метра и междуосие от малко над 2.9 метра.

Новата „електричка“ на Audi бе разкрита в патентни снимки

Кадрите показват единствено външността на модела и все още не знаем как той ще изглежда отвътре, но едва ли ще видим радикални промени спрямо останалите електрически модели на „четирите кръга“. В зависимост от оборудването визията може да варира в леки граници, като това важи за светлините и броните.

Задвижването се осигурява от един или два електромотора, съответно при версиите 35 E-tron и 50 E-tron. Мощността при по-слабата версия е 177 конски сили, а при тази със задвижване на четирите колела ще бъде малко над 300 конски сили. Очаква се официалния дебют на модела да бъде към края на този месец в Китай, като едва ли ще достигне до Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кънчо

    4 3 Отговор
    Нердене Шанхай, нердене Авди? И защо тези съвременните бричкалдяци ги произвеждат все по-големи и по-големи. Нещо с екологията ли е свързано? Ама пък нъл уж туй-онуй, не знам ко си, не знам що си, зелено-мелено, сделки-мелки....? Не му разбирам?
  • 2 Д фен

    5 1 Отговор
    Толкова еднакви модели направиха последните 15 години
  • 3 😂😂😂😂

    3 3 Отговор
    Трагедия
  • 4 сектант

    7 2 Отговор
    колите станаха едни долнопробни повдигнати "минивансмартфонове" на колела