Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 11:09 7 884 12

Volvo обяви сервизна акция за половин милион автомобилa произведени между 2001 и 2009 година. Вижте дали вашият е сред тях

  • volvo-
  • сервизна акция-
  • airbag

Проблем с въздушните възглавници засяга два от най-популярните модели на марката

Volvo обяви сервизна акция за половин милион автомобилa произведени между 2001 и 2009 година. Вижте дали вашият е сред тях - 1
Снимки: Volvo

Volvo и Националната администрация по безопасност по пътищата в Америка обявиха, че над 259 хиляди автомобила от Америка трябва да се върнат в представителството на марката след открит проблем с въздушните възглавници. Сервизната акция засяга автомобили произведени между 2001 година и 2009 година, а според CNBC още 200 хиляди произведени екземпляра от целия свят също ще бъдат върнати в сервизите.

Volvo обяви сервизна акция за половин милион автомобилa произведени между 2001 и 2009 година. Вижте дали вашият е сред тях

Според информацията, засегнатите модели са Volvo S80, произведени между 2001 година и 2006 година, както и Volvo S60, произведени между 2001 и 2009 година. Проблемът се крие в шофьорския airbag, който в случай на катастрофа може да се отвори и да причини допълнителни наранявания от събралия се вътре прах.

Според информацията, проблемните механизми са доставени от Autoliv и ZF. Според информацията на засегнатите въздушни възглавници на над 460 хиляди автомобила от цял свят ще бъдат подменени безплатно.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    11 4 Отговор
    Честито на печелившите от индийската томбола! Тук при нас се карат предимно такива дръгели на двадесет години, така че бързо към сервизите!

    Коментиран от #4, #6

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    6 6 Отговор
    Моят не е ‼️ Нито е Волво , нито е правен в Индокитай‼️
  • 3 пипи

    13 2 Отговор
    Всъщност, това са последните шведски. Моето е в края на 2008 г и е произведено в Швеция.
  • 4 Тоалетна хартия

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Потурко":

    Туй е Форд, още ги няма индиянците...
  • 5 незнайко

    8 7 Отговор
    Карам две волва . Едното е с40 1997 година 115 коня, другото е с60 2003 година 300 коня (вълкът в овча кожа). КЕФА Е ГОЛЯМ КАКВОТО И ДА СЕ ГОВОРИ !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Левскара

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Потурко":

    Не всички сме богаташи като теб, а освен това ако поддръжката е добра възрастта на автомобила не е от чак толкова голямо значение! Има коли на двадесет, че и повече години които са в много по добро състояние на пример от някой автомобил на десет години даже и по малко!
  • 7 kalin

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    И двете са на газ, нали?

    Коментиран от #8

  • 8 Може

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "kalin":

    и да са на газ, може и да не са. Да си ги кара със здраве човека. А пък мене тия с чипосаните нафталинови черни задници ме дразнят повече как смърдят.

    Коментиран от #10

  • 9 сетила се

    3 0 Отговор
    Мара да се побара, пак са на опашката след Тойота, след проблема с Таката, най големия доставчик на модули за ербег, на моята Равка ми направиха тази процедура напълно безплатно още преди 3 години когато колата ми беше на 13 години за 1 час време, и то като преди това цяла седмица ме ухажваха по телефона да си избера ден и час за подмяна, направо чудо невиждано от страна на оторизиран сервиз, но нали ги следят под лупа от Япония и ако стане некой сакатлък и не са подменени модулите на Таката, делата на потърпевши срещу тойота ще потекат като пълноводна река, особено в САЩ, където обезщетенията са в милиони долари, така че адмирации, че са се сетили, но защо точно Волво изостава в тази тенденция, като са считани за най добре обезопасените автомобили.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.