Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 11:18 2 304 10

Класическо състезателно Porsche за 1 милион евро катастрофира на „Спа“ (ВИДЕО)

  • porsche-
  • porsche 962 c-
  • спа-
  • инцидент

Загуба на сцепление доведе до изненадващия на пръв поглед инцидент

Класическо състезателно Porsche за 1 милион евро катастрофира на „Спа“ (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Класическо състезателно Porsche 962 C на стойност от около 1 милион евро катастрофира на белгийската писта „Спа“. Инцидентът се е случил през изминалия уикенд, а шофьорът на класиката се е отървал единствено с леки наранявания.

Не същото можем да кажем за модела от Щутгарт, който за съжаление не изглежда по най-добрия начин след като се удря в предпазната стена на излизане от един от левите завои. На пръв поглед инцидентът изглежда доста интересен, тъй като Porsche-то просто завива надясно и се удря в близката стена.

Причината за това е загуба на сцепление, като според запознати причината е така наречения турбо лаг, който на практика подлъгва водача за няколко секунди, както и гумите, които изглеждат студени и също не предлагат максимално сцепление.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Татко ти

    5 2 Отговор
    Загуба на сцепление,турбо лаг....ала бала.Оправдания на неопитен пилот.Самочвствието му идва повече от възможностите,а тая кола не прощава грешките.

    Коментиран от #6

  • 2 6A13TT

    4 0 Отговор
    С пари можеш да си купиш кола, но не и умения.
  • 3 Komapak

    4 0 Отговор
    Хубаво се изпързаля и то с ниска скорост. Представям си ако беше с висока. На Спа по принцип винаги вали, но този път беше сухо😜
  • 4 Алфа Вълкът

    0 1 Отговор
    Бунак!
  • 5 смвх

    3 5 Отговор
    Кое в тая тенекия струва 1 милион евро материалите ли или човекочасовете труд

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Кънчо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Татко ти":

    Едва ли ще седне някои неопитен да кара тази рядкост, сигурно е една 1 или 2 бройки в света....Те и пилотите във Ф1 са най добрите в света ,влизайки с 280 в завоя ама и те грешат понякога. Точно така турбо дупката и огромния въртящ момент в последствие са причината за завъртане ...Това става за 1 секунда...Плюс това времето вече е студено , асвалта е хлъзгав ,гумите по влога губят температура ...Пилота е добър със сигурност, що не се пробва ти ...Не се излагайте ...Жалко за машината няма мн такива и 2 млн вътре

    Коментиран от #8

  • 7 Hellish

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "смвх":

    Историята и постиженията които е имала. Ама вие на село тея неща не ги разбирате.
    Материалите или човекочасовете в едно Ферари 250 GTO прави цената му 20 милиона?
    Тези неща не са за тея дето теглят кредит за да си купят 15 годишен Опел.
    Не, че аз не съм в това число на хората каращи 15 годишен кенеф. Поне кредити нямам 😂
  • 8 Татко ти

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кънчо":

    Ми явно е неопитен.Щом не може да прецени опасността и да я предотврати значи не се е сблъсквал с такава кола.За турбо лага на старите Поршета всеки знае,особено ако е пилот,за студените гуми също се знае от всички пилоти.Е,явно тоя за първи път чува за тия неща.
  • 9 962c

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "смвх":

    Рекорда на Нордшлайфе-6,11:13 минути струва толкова.35 години трябваха,за да го бият.А тоя рекорд не става само с ядене....,трябва и акъл.
  • 10 Porsche

    1 0 Отговор
    Стари или студени гуми, даде газ шпера заключи и тръгна на една страна