Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 13:17 5 647 9

Audi S8 запази мощността си, но промени визията си

  • audi-
  • s8-
  • a8-
  • horch

Лимузината получи още по-голяма решетка

Audi S8 запази мощността си, но промени визията си - 1

През последните дни от Audi показаха най-луксозното A8 правено някога във версия Horch Edition, както и фейслифта на стандартното А8, който ще пристигне в Европа през следващите месеци. Сега наред за визуални промени е и спортното S8, което на практика няма с какво да ни изненада.

Audi S8 запази мощността си, но промени визията си

Предната решетка следва тенденциите и е пораснала на размери, а освен това се е сдобила и с нов дизайн на вътрешната част. Бронята е с нови отвори, а фаровете са със специален дизайн на дневните светлини и матрична LED технология. Завършек на променената визия дават OLED стоповете и дифузьора с четири накрайника на ауспуха. Стандартно модела пристига със завиващи четири колела, активно въздушно окачване и спортен диференциал, опционално могат да се поръчат и керамични спирачки.

Audi S8 запази мощността си, но промени визията си

Такива най-вероятно ще са нужни, за да може тежката лимузина да спира по-бързо, след като ускори от 0 до 100км/ч в рамките на 3.8 секунди. Спринтът е възможен благодарение на 4.0-литров бензинов осмак с 563 конски сили и 800 нютон метра, предаващи се към четирите колела. Продажбите на новия модел започват още следващия месец с цена от 144 800 евро в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Окей е

    15 6 Отговор
    Ама щом не е Мерцедес, не ми го хвалете ;)
  • 2 дедо

    2 7 Отговор
    Язък, затриха хубавата В4-ка заради някакви си джендърски визии.
  • 3 сектант

    3 5 Отговор
    ако това е новото ауди ес осем, то дачия дъстър го бие в много отношения
  • 4 Японеца

    8 4 Отговор
    От 1998г, този кютук не си сменя визията, само фарове и стопове различни! В сервиза виси, всеки месец, яко пари троши!
  • 5 Мухаха

    4 4 Отговор
    И кое е новото? Като погледнете колата в профил (от началото на предната врата до края на задната врата) виждаме остарелия дизайн, който ни го пробутват още от 90-те години на миналия век. Вземете примерно Ауди А6 от 1996г... Не виждам промяна във визията, освен новите решетки, фарове и стопове. В профил е същото.

    Коментиран от #6

  • 6 Алекс

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мухаха":

    Типичен българан, като ви покажат нов иновативен дизайн-джендърско, краварско, балона ще се спука. На кола, която си следва традициите, нищо ново не ми показват, една и съща визия от 20 години.
    В същото време търкаля 15-20 годишни курници от Германия и Белгия, всеки втори месец я носи на кварталния майстор, и оня да я псува една седмица, накрая й минава годишния преглед с рушвет. Смехурковци 😃

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мухаха

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алекс":

    Не съди за другите по себе си. Ти като караш стара кола, значи ли, че и другите са същите шушумиги?