Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 11:48 2 040 5

Volkswagen разсекрети характеристиките на електрическия си бус

  • vw-
  • volkswagen-
  • id-
  • id.buzz-
  • бус

ID.Buzz ще се предлага в пътническа и товарна версия

Volkswagen разсекрети характеристиките на електрическия си бус - 1

Volkswagen загатва за премиерата на ID.Buzz от близо година и след като от компанията показаха кадри на буса покрит със спорен камуфлаж, ето че сега от марката разкриха и пълните технически характеристики на буса. Той ще се предлага в товарна и пътническа версия, съответно с имената ID.Buzz и ID.Buzz Cargo. Двата модела ще бъдат показани в пълния си блясък на 9 март, но преди това ето и малко суха статистика за тях.

Volkswagen разсекрети характеристиките на електрическия си бус

Модерният бус с ретро мотиви е дълъг точно 4712мм, широк е 1985мм и е висок 1937мм. Междуосието се простира на 2988мм, което е подобно на това на Volkswagen T6.1. При пътническата версия с 5 седалки, товарното пространство е 1121 литра, докато при товарната версия то достига над 3900 литра.

Volkswagen разсекрети характеристиките на електрическия си бус

Разработен на платформата MEB, ID.Buzz ще разчита на задно разположен електромотор с мощност от 204 конски сили и 310 нютон метра, както и батерия с капацитет от 82кВч. От VW не разкриват нищо за пробега, но пък казват, че модела ще разполага с възможност за двупосочно зареждане и максимална скорост от 145км/ч.

Volkswagen разсекрети характеристиките на електрическия си бус

Повече подробности за модела ще разберем на 9 март, когато е предвидена и премиерата на електрическия бус, докато първите бройки се очаква да бъдат доставени в Европа през тази есен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    13 2 Отговор
    Прескъп непродаваем биклюк но с извиване на ръце от фв ще го продадат в Гърция сигурно.
  • 2 Единственото интересно нещо

    10 2 Отговор
    Е двупосочното зареждане, което ще позволява захранване на дома, ако спре токът или пък на пикник в природата.

    Другите характеристики са меко казано разочароващи. 80 киловата часа и 200 коня за микробус са смешни.

    Коментиран от #4

  • 3 Blackthorn

    10 1 Отговор
    ВАГ -ина като останалите от семейството...
  • 4 Точно 80 киловатчаса

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Единственото интересно нещо":

    и 200 кончета са най-доброто в тая грозна машина. С този дизайн е недопустимо да се пусне в производство. Нормално е и да е поне 50см по-висок и метър по дълъг.
  • 5 То това огромно бе

    0 0 Отговор
    Дали може да си изрежа люк? Че не мога да се събера вътре, това недоразумение е много малко, да не е предназначено за японския пазар?