Last news in Fakti

24 Март, 2022 09:33 7 983 10

Ferrari показа първия „джип“ в своята история

  • ferrari-
  • purosangue-
  • джип-
  • кросоувър

Официалният дебют ще се състои по-късно тази година

Ferrari показа първия „джип“ в своята история - 1

Ferrari потвърди новината, която витае в интернет пространството от няколко месеца и показа снимка на първия кросоувър в своята история. Едва ли за някого е тайна, че през последните години италианците разработват модела Purosangue, който трябва да дебютира по-късно тази година и да се присъедини към модели като Lamborghini Urus, Aston Martin DBX и Maserati Levante.

Кадърът, който от Ferrari споделят показва единствено предната част на Purosangue и потвърждава кадри, които бяха разпространени преди около месец и показаха кросоувъра в пълния му блясък. Шпионските кадри бързо бяха свалени от интернет, което не е изненадващо, поглеждайки в миналото и начина по който италианците крият новите си модели.

A post shared by Ferrari (@ferrari)

Очаква се Purosangue да бъде построен на нова платформа на марката, а задвижването да се осигурява от хибриден тракт с неясна към момента мощност. Според слуховете, кросоувърът ще се предлага и с бензинов V12, но все още тази информация не е потвърдена от Ferrari. Повече ще разберем в следващите месеци, когато от марката обещават да представят официално модела с подробните му технически характеристики.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай бай

    12 7 Отговор
    Довиждане Ламбо Урсус
  • 2 сектант

    4 5 Отговор
    личи си от кой премиум кросоувър са изкопирали много от качествата

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Jacques Yves Moineau

    15 1 Отговор
    Крайно време е да престанем да казваме на този тип коли, джипки....дори и в кавички. "Джипките" като концепция е нещо съвсем друго. СУВ, кросоувър, или някоя подходяща българска дума-да, но не и джипка...

    Коментиран от #5

  • 4 Трифонов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ха... от кой?
  • 5 6552

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Jacques Yves Moineau":

    "Jeep" името на марката идва от съкращението G.P. (general/government purpose), е термин в армията за този тип автомобил, който в последствие навлиза в цивилното автомобилостроене след ВСВ. На български би се превело ОУ-та (обща употреба) или ПУ-та (правителствена употребра), може и предназначение. ПУ-та ми звучи доста удачно, предвид, че главно дами се опитват да ги управляват.

    Коментиран от #7

  • 6 Шопар от Банкя

    9 0 Отговор
    Еее взимам я тая жипка че у Шкодата вече не моем си згънем шкембака,
  • 7 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "6552":

    Знам историята на jeep доста добре. Просто в България джип е термин добил популярност за автомобили с висока проходимост (висок просвет, блокажи, евентуално рама, и т.н.). А това което карат жените е от другите "джипки" :)
  • 8 Дебелия

    3 1 Отговор
    Сега и трактор ако направят, грешка няма да имат.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Те си имат отдавна

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дебелия":

    Те си имат отдавна