Last news in Fakti

8 Април, 2022 17:32 2 110 16

Китайци подготвят суперкола, която ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди

  • gac-
  • tesla-
  • суперкола-
  • as9

Първите доставки на GAC AS9 ще започнат в края на тази или началото на следващата година

Китайци подготвят суперкола, която ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди - 1

Китайската автомобилна компания GAC загатна за представянето на суперавтомобил с изключителни характеристики по-късно тази година. Колата ще бъде представена под бранда Aion и според предварителни данни ще носи името AS9. Официалният тийзър на колата ни показва само страничната на колата, която доста напомня на тази на Ferrari SF90 Stradale и има ясно изразени форми на суперкар с централно разположен двигател.

Моделът AS9 изглежда напомня сериозно на концепъта Enpulse, който от GAC показаха през 2020 година. По-интересни от дизайна са характеристиките на модела и по-скоро ускорението, което от компанията обещават. По първоначални данни AS9 трябва да ускорява до 100км/ч в рамките на 1.9 секунди.

Китайци подготвят суперкола, която ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди

Към момента не е ясно колко и какви електромотори ще се грижат за осъществяването на тези данни, но очакваме съвсем скоро тези данни да бъдат разкрити. Плановете на китайците са колата да влезе в производство още тази година, а първите доставки да бъдат в края на 2022 година или началото на 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъш

    3 16 Отговор
    На кой му трябва такава кола?

    Коментиран от #2, #11

  • 2 Ако си решил да ги подаряваш

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хъш":

    Запиши ми една-две. Все ще ми потрябва за нещо.
  • 3 сектант

    10 12 Отговор
    предпочитам истински солиден автомобил качествено произведен, като Дачия Дъстър

    Коментиран от #13

  • 4 Инж

    2 9 Отговор
    От цам ли ще е направена пак?
  • 5 Гнойко

    5 6 Отговор
    А за колко секунди ще спира?

    Коментиран от #9

  • 6 pbdan

    9 0 Отговор
    При свободно падане за 1,9сек. се ускорява до 67км/ч( във вакуум). Тази кола е с гуми като вътрешната част на тиксо, пътя също. Не е лоша за хора които бързат за работа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Пешо карбуратора

    6 2 Отговор
    Като е китайска очаквам да струва 20 хиляди лева максимум
  • 9 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гнойко":

    Нема да спира. Върви с парцел до най-близкото свободно гробище
  • 10 Име

    8 2 Отговор
    Те да извадят кола на ток, която да има реален пробег поне 800км и тогава ще се очаровам. А ускорението ако ще да е и за 10сек. Аз няма да се състезавам с нея - ще пътувам.
  • 11 £€¥√

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хъш":

    Който е решил да се забие в първото дърво 🌲 😁
  • 12 Тираджия

    3 0 Отговор
    Галинчо какво е ,,бранда " бе? На нов Български ли ни учиш? Като преиначиш Английски на Български не ставаш по интелигентен а на против!
  • 13 Потурко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Dacia направи противоположното на автомивка, след като години наред успешно продава противоположното на автомобил. Така ще бъде завършен пълният цикъл на бойно кръщене за Разбирачи - отива г-н разбирача до представителството, взима на лизинг Дачия, бият му печат за полуидиот, след което минава през въпросната автомивка, където му бият печат за завършен идиот и после са връща в представителството да му връчат жълтата книжка, с която ако си е купил дизел може да играе за томбола за рециклирана скоростна кутия, докато официалната версия на представителството е "твоята кутия е добре, ако знаеш другите колко са по-зле", "карай ,не бой се", "ние и да я сменим, тя пак ще е същата", "следващите 3 седмици сме много заети, карай си я така без задна, втора и четвърта". След това г-н Разбирача се прибира вкъщи да покаже на семейството за какво са чакали 5 месеца - най-надежния автомобил на света - евтиното рено от Румъния... Следват бърза разходка до различни аптеки и хосписи и накрая воаяжа приключва с демонстративно паркиране в зелената(да се разбира калната) площ пред панелката, точно където бордюра е най-висок. Но истинския хепиенд идва с регистрацията във форума на Дачовистите от седмия ден, където в раздел Свидетелите на Дъстър качва снимки на съвършения СУВ(понеже във форума много обичат снимки). И тогава Алилуя - има толкова много разбирачи като него, всички му честитят придобивката, хвалят го за "логичния избор" и започват съветите за подобрения, като първия

    Коментиран от #14

  • 14 Потурко

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Потурко":

    И тогава Алилуя - има толкова много разбирачи като него, всички му честитят придобивката, хвалят го за "логичния избор" и започват съветите за подобрения, като първия е от къде да си купи уплътниние за Лада, което да монтира в моторния отсек, защото всичко под предния капак става кафяво за два месеца. Има разбира се съвети и за истински седалки, шумоизолация и др. подобрения за съвършената Дачия, т.е. за пълно щастие. А ве който си купи нещо различно се е набутал!
  • 15 Дочото

    2 0 Отговор
    Мисля, че китайците изобщо не са за подценяване в производството на електрически автомобили например XPeng P7 www.electricvehiclespecs.com се продава много и по спецификации е супер автомобил
  • 16 Карам бричка

    0 0 Отговор
    Аз, когато съм на 78 до 80, вдигам за 4 секунди.