19 Април, 2022 15:51 3 596 7

Audi представи автономен миниван на ток с огромна решетка и прозрачен екран

  • audi-
  • urbansphere-
  • концепт-
  • concept-
  • mercedes

Urbansphere Concept дебютира като последното от “sphere” возилата на марката

Audi представи автономен миниван на ток с огромна решетка и прозрачен екран - 1

Заедно с премиерата на електрическия Mercedes EQS SUV по-рано днес, конкурентната германска марка Audi също представи нов автомобил, също на ток. Urbansphere Concept дебютира като третото и последно возило от „sphere“ серията на марката, показвайки плановете на компанията за бъдещето на електрическите автономни возила. Концептът е построен по иновационен начин, като първо е направен интериорът, а след това по него е оформена и външната обвивка на колата.

Audi представи автономен миниван на ток с огромна решетка и прозрачен екран

Това е направено с цел приоритизиране на мястото в интериора, което поне от снимките изглежда е постигнато максимално добре. Както подсказва и името на концепта, моделът е направен за китайските мегаградове, а в разработката са участвали потенциални клиенти от азиатската страна.

Audi представи автономен миниван на ток с огромна решетка и прозрачен екран

Макар да е създаден за огромните градове, размерите не Urbansphere съвсем не са малки. С дължина от 5.5 метра, ширина от 2 метра, височина от 1.78 метра и междуосие от 3.4 метра, концептът съвсем не е малък. Джантите с размер от 24 цола изглеждат точно на място, а усещането за кола от бъдещето е подчертано с изчистените форми, дигиталната решетка в предната част и задницата с подобен мотив. Огледалата са заменени от камери, а светлините са LED технология.

Audi представи автономен миниван на ток с огромна решетка и прозрачен екран

Интериорът е мястото, където нещата стават много сериозни по отношение на технологиите. От Audi описват интериора като мобилен офис на колела, който може да служи като трето място за живеене по време на престоя в трафика. Вратите се отварят в противоположни посоки, а липсата на колонка между тях подсилва усещането за пространство. Четири индивидуални кресла осигуряват комфорт за пътниците и на двата реда седалки. Воланът е скрит в таблото и може да бъде използван само при нужда, тъй като колата разполага с автономна система за шофиране от ниво 4.

Audi представи автономен миниван на ток с огромна решетка и прозрачен екран

Пасажерите на задния ред седалки имат достъп до различни екстри като голям прозрачен екран, дисплеи върху седалките, VR очила и други. Те могат да бъдат командвани чрез докосване, жестове или пък гласови команди. Колата също така предлага отпускащи сесии като анализира човека посредством гласово и лицево разпознаване.

Audi представи автономен миниван на ток с огромна решетка и прозрачен екран

Задвижването се осигурява от два електромотора със сумарна мощност от 401 конски сили и максимален въртящ момент от 690 нютон метра, които се предават към четирите колела. Батерията е с капацитет от 120кВч и осигурява пробег от около 750 километра с едно зареждане. Бързо зареждане осигурява пробег от 300 километра в рамките на 10 минути, а зареждане от 5 до 80% отнема по-малко от 25 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредната картинка

    4 7 Отговор
    На която дори и прототип няма да направят, а да не говорим за стигане до поточната линия.
  • 2 Пич

    9 10 Отговор
    Не ангажирам никого , лично мое мнение ! Толкова грозно нещо , и отвътре , и отвън , сигурно пиян румънец , работещ за "Дачия " , не може да сътвори ! Но пък - ще е скъпо !
  • 3 ДЖАНТИ КАТО НА ЗИЛ

    8 7 Отговор
    ТЕЖИ ПОВЕЧЕ ОТ ЗИЛ И ХОРИ ТОК ПОВЕЧЕ ОТ ЗИЛ С 5 ТОНА БЕТОН...... НОО КУПУВАШ ПОЛУДИВАН С ДВА ФОТЬОЛА ЗА МНООООГО НУЛИ ЗАД ПЪРВОТО ЧИСЛО..
  • 4 vasik atanasova

    6 4 Отговор
    ауди са номер 1
  • 5 Jacques Yves Moineau

    2 3 Отговор
    Абе като гледам, май седалките ще са доста твърди...😉
  • 6 Идеална ми е

    0 0 Отговор
    Някак си футуристична, мацките ще пуснат.
  • 7 Идеална ми е

    0 0 Отговор
    Някак си футуристична, мацките ще пуснат.