Last news in Fakti

30 Април, 2022 13:00 1 910 4

Skoda възстанови производството на Enyaq iV

  • skoda-
  • enyaq-
  • enyaq iv-
  • производство

Моделът бе спрян поради липса на компоненти

Skoda възстанови производството на Enyaq iV - 1

Skoda oофициално обяви, че възстановява производството на електрическия Enyaq iV, след като преди няколко седмици моделът бе поставен на пауза. Още тогава от чешката марка съобщиха, че тази мярка се налага поради проблеми свързани с липса на части и компоненти, свързани с положението в Украйна.

Skoda възстанови производството на Enyaq iV

Сега заводът в Млада Болеслав отново е заработил с пълни сили и от Skoda са успели да възстановят доставките на елементи и към момента се сглобяват по около 1000 коли на седмица. Тази бройка трябва да се увеличава и през следващите два месеца да достигне до 1850 коли на седмица.

Skoda възстанови производството на Enyaq iV

Skoda Enyaq iV е един от най-популярните електрически автомобили на пазара, като в определени периоди дори изпреварваше своя братовчед от Volkswagen – ID.4 и през повечето време водеше по продажби Audi и Q4 E-Tron.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смех

    4 6 Отговор
    Непродаваем биклюк продажбите са все на червено а беше представен оня ден
  • 2 Дфен

    5 3 Отговор
    Яко прилича на китайска направа.
  • 3 Хахаха

    5 2 Отговор
    Много хубав автомобил! Жалко че срока на годност му е 2г. което съвпада с живота на автомобила и след това собственикът трябва да плаща за бракуването и утилизирането му!
  • 4 Пламен

    3 2 Отговор
    Странно, хора които не се качвали на тази кола пълни с коментари..........
    Лично съм я пробвал, единственото което не е ок е цената. За 120 бона ще си купя тойота хайлендър със повече от достатъчно оборудване. Шкодичката си я бива но за хора които искат да са електро. Лично аз не бих дал толкова пари......