Last news in Fakti

3 Юни, 2013 12:11 4 113 1

Tesla пуска кросоувър, атакува Китай

  • tesla-
  • model s-
  • китай-
  • елън мъск-
  • кросоувър

През последните седмици Tesla Motors присъства в новините по-често от когато и да било. Калифорнийският производител очевидно бележи вихрен възход. Само дни, след като погаси дълга си към американското правителство девет години преди крайния срок и се закани да пусне евтин модел с цена под $40 000, компанията обяви и планове за компактен всъдеход.

Кросоувърът ще бъде построен на платформата на Model S и ще бъде готов до три-четири години. От Tesla са си избрали за основни конкуренти BMW X1 и Audi Q3 и се целят в цена под $70 000.

Дизайнът на колата най-вероятно ще бъде заимстван от прототипа Model X, макар че неговите врати тип "крила на чайка" едва ли ще стигнат до конвейера. Преди време в Tesla решиха да замразят проекта за неопределен срок, докато компанията се стабилизира финансово.

Междувременно шефът на калифорнийската фирма Илон Мъск съобщи, че Model S се радва на огромен интерес в Китай. Според CarNewsChina електромобилът ще бъде представен официално на салона в гр. Чънду през септември, а в края на годината стартират и продажбите му в Поднебесната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 1 Отговор
    На т'слата дръжката...