Last news in Fakti

20 Юли, 2022 11:00 5 294 6

Dacia Spring се прероди с по-луксозен интериор в Китай

  • dongfeng-
  • nano box-
  • dacia-
  • spring

Dongfeng Nano Box се продава на цена от 9500 евро

Dacia Spring се прероди с по-луксозен интериор в Китай - 1

Dacia Spring бе показана в Европа през изминалата година като най-евтиния електрически автомобил на родния и много други пазари. Сега малкият модел бе представен и в Китай, където ще се продава под името Nano Box от компанията Dongfeng. Продажбите на колата вече започнаха с цена от около 9500 евро за базовия модел.

Dacia Spring се прероди с по-луксозен интериор в Китай

Външно китайската алтернатива на Spring почти не се различава от румънския вариант, като изключим предната решетка и светлините с малко по-различен дизайн. Размерите на двете коли са идентични, също както панелите, дръжките на вратите и цялостния дизайн.

Dacia Spring се прероди с по-луксозен интериор в Китай

Промени има в интериора, където Dongfeng може да се похвали със 7-инчов дисплей пред водача, както и 10-инчов екран в средата на таблото. Централната конзола също е нова с отделени контроли за климатика, както и джойстик за контрол над инфотеймънт системата.

Dacia Spring се прероди с по-луксозен интериор в Китай

Задвижването се осигурява от същия електромотор с мощност от 45 конски сили и 125 нютон метра максимален въртящ момент. Те се предават към предната ос, а 27.2кВч батерия осигурява максимален пробег от 331 километра според китайските стандарти. Батерията се зарежда от 30 до 80% в рамките на 30 минути, докато пълно зареждане отнема около 4 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМВ

    12 2 Отговор
    Румънската сила.
  • 2 реалист

    15 3 Отговор
    супер градска количка!
  • 3 сектант

    5 2 Отговор
    най-евтината електричка в момента на 300 км пробег 300 и нещо даже
  • 4 достоверните факти ама друг път

    2 0 Отговор
    Дачия Спринг се прероди друг път. Това е Рено Kwid. А това че го прадават и с емблема на дачия не го прави дачия -

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ха ха

    3 0 Отговор
    Малко повече и два пъти по- евтина. Защо ги няма при нас тези цени?