Last news in Fakti

23 Юни, 2013 12:34 4 752 1

Съветските катаджии карали Porsche

  • porsche-
  • ссср-
  • 911-
  • фердинанд порше-
  • милиция

В днешния автомобилен парк на руската полиция има забележителни коли, но това изглежда не е скорошно явление. Архивни снимки показват, че по времената на СССР тамошната милиция също е разполагала с коли, от които нарушителите трудно са могли да избягат. Гаражите на съветския КАТ са приютявали поне две Porsche-та 911 Targa, чиято съдба за жалост тъне в неизвестност.

Любопитен факт от биографията на Фердинанд Порше е посещението му в СССР през 1932 г. Гениалният немски конструктор поема на голяма опознавателна обиколка из всички тогавашни автомобилни заводи в страната по покана на правителството. Визитата приключва в Москва, където на Порше са предложени постът главен конструктор, огромна власт и привилегии. Какъв е бил отговорът му става ясно от съществуването на марката Porsche.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Аве по едно време през комунизма и в БГ имаше порше в полицията, даже Турбо беше