Last news in Fakti

22 Август, 2022 11:06 1 892 3

Mulliner Batur показва бъдещето на Bentley

  • bentley-
  • mulliner-
  • batur

От колата ще бъдат направени само 18 екземпляра

Bentley представи посоката към която ще върви при новите си модели и показа нов модел носещ името Mulliner Batur. Премиерата на купето се състоя по време на автомобилната седмица в Монтерей, а от британската марка разкриха, че ще направят само 18 екземпляра, всеки от който с цена от около 2 милиона евро. Mulliner Batur представя новия дизайнерски език на марката, който ще открием при електрическите модели от ново поколение.

Mulliner Batur показва бъдещето на Bentley

Стайлинга е поверен на Андреас Минт, който се присъедини към Bentley през 2021 година, след 25-годишна „обиколка“ между различните брандове на VW Group. Именно той е отговорен за дизайна на Audi E-Tron и изглежда след тласъка на Audi към електрическо бъдеще, сега ще направи подобно нещо и с Bentley.

Mulliner Batur показва бъдещето на Bentley

На пръв поглед колата има сходни черти с Continental GT, но предната част се различава драстично с изцяло променени светлини, голяма решетка с агресивен стайлинг и още по-агресивна долна част на бронята. Джантите са 22-цолови, а зад тях откриваме и червени спирачни апарати. Задницата залага на овалните форми и тънки светлини с голям дифузьор и трапецовидни накрайници на ауспусите.

Mulliner Batur показва бъдещето на Bentley

Двигателят е познатия 6.0-литров W12 с мощност от 710 конски сили и 1000 нютон метра. Това е най-мощната серийна кола на компанията, а освен това може да се похвали с напредничаво въздушно окачване с електрически контрол на стабилизиращите щанги, диференциал с ограничено приплъзване и завиване на четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Володя

    6 4 Отговор
    Стига с тези соросоиди.Напишете нещо за ЛАДА

    Коментиран от #2

  • 2 До Володя

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Володя":

    Слагам ти + на коментара, щото виждам, че си го написал с ирония!
  • 3 сектант

    2 2 Отговор
    по-красива е от новия дъстър, признавам си, обаче двигателя ми се вижда като че ли по откъм неефективната страна