Last news in Fakti

29 Август, 2022 11:52 1 385 3

Новият шеф на McLaren е отворен към идеята за SUV-та

  • mclaren-
  • suv-
  • кросоувър-
  • джип

Той е работил активно по проекти на Porsche и Ferrari

От началото на месец юли тази година, McLaren има нов ръководител в лицето на автомобилния ветеран Майкъл Лейтерс. Под негово ръководство, британският бранд се очаква да набере още повече популярност, дори това да включва немислими досега идеи от предишния шеф на марката, а именно представянето на SUV. Самият Лейтерс дори е доста навътре в тази сфера и има голям опит именно в разработването на кросоувъри за подобни брандове.

По време на годините си прекарани в Porsche, Лейтерс води екипа за разработка на Cayenne, а през последните години е една от водещите фигури при разработката на Purosangue за Ferrari. Общото е, че и при трите бранда това са първите автомобили с повишена проходимост за марката, които при Porsche се оказаха доста популярни.

“Разработих SUV във Ferrari, Разработих SUV в Porsche, така че обичам SUV-тата, но няма да го направим заради мен. Мисля, че това е наистина важен пазар, все още е и ще продължава да бъде. Той е много привлекателен и като пазарен сегмент.“, заяви Лейтерс пред Autocar


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про100 100

    3 2 Отговор
    Печалбарска история. Лошото е че има много клиенти за такива изгъзици.
  • 2 Коментар

    2 2 Отговор
    Ганев преведи на народа си абревиатурата "SUV-та"???

    Във факти.бг ви избират с конкурс по "познания" всичките журналя?!

    Коментиран от #3

  • 3 Кирпича

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар":

    SUV на български означава Jeep , което е далече от истината.