Last news in Fakti

1 Септември, 2022 09:24 2 675 4

Honda разкри мощността на новия Civic Type R

  • honda-
  • civic-
  • type r

Хечбекът е най-мощната серийна модификация правена някога

Honda подгрява публиката за цялостния дебют на Civic Type R още от миналата година. Първоначално японците показаха покрит с камуфлаж прототип, а след това представиха новия модел в серийна форма, но без да разкриват характеристиките му.

Сега компанията реши да повдигне още от завесата около най-мощния Type R правен някога и да разкрие мощността му. Американското подразделение на компанията обяви, че модификацията която ще се продава в страната ще разчита на 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 315 конски сили и максимален въртящ момент от 420 нютон метра.

Под капака работи същият двигател с кодово означение К20С1, който можем да открием и в предишното поколение на хечбека. Пикът на въртящия момент се усеща между 2600 и 4000 оборота, а от Honda казват, че са подобрили турбината с по-широки перки за по-добро налягане в по-голям диапазон, както и подобрена ефективност.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А за Европа - 0,9л 65 коня

    10 1 Отговор
    Електрокарите могат да му дишат праха (и пушека).
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зелени зъби

    4 0 Отговор
    Това е щатската версия. За Европа се предполага, че ще е 330.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.