Last news in Fakti

10 Септември, 2022 13:00 2 436 4

BMW iX се присъедини към полицията

  • bmw-
  • ix-
  • полиция-
  • полицейски автомобил

Електрическият автомобил ще служи в Швейцария

BMW iX се присъедини към полицията - 1

Електрическите автомобили започват да добиват все повече популярност и освен като лични превозни средства, колите на ток започват да бъдат използвани и от държавните структури. Поредната страна, която добави електрически автомобил към автопарка на полицията е Швейцария. Властите в страната се сдобиха с BMW iX, специално подготвено от местно представителство, за да служи на полицаите.

Колата е боядисана в бял цвят с оранжеви светлоотразителни ленти и монтирани върху тавана LED светлини в син цвят, както и дисплей, който да дава инструкции на шофьорите в трафика. В предната и задната част също са монтирани допълнителни светлини, както и компютър в интериора, заедно с радиостанции.

Задвижването се осигурява от електромотори със системна мощност от 523 конски сили и максимален въртящ момент от 630 нютон метра. Те позволяват на големия електромобил да ускори до 100км/ч в рамките на 4.6 секунди. Пробегът с едно зареждане е над 600 километра.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смехоран

    6 11 Отговор
    Eгати и смешното дърво!
  • 2 Благородно завиждам

    8 4 Отговор
    Имат пари - угаждат си. Не са имали комунизъм, късметлии.
  • 3 Тузара

    3 1 Отговор
    Новите баварци на ток набират здраво и след 100
  • 4 Смех

    3 0 Отговор
    Макар че имат френска и италианска зона швейцария е под немска окупация.