12 Юли, 2013 11:14 18 517 8

BMW показа автомобил за велосипедисти

  • bmw-
  • active tourer outdoor

Компанията BMW представи интересен концепт, който носи названието Active Tourer Outdoor и е предназначен за хората с активен начин на живот. Автомобилът е решен в новия за марката Gold Race Orange цвят и впечатлява с редица интериорни иновации.

Основните акценти са:

- Компактни размери, спортен дизайн с разточително предлагане на място в интериора. Гъвкавост на задната част за транспортиране на уреди за спорт и свободното време.

- Монтиран напречно 1.5-литров бензинов двигател и предно задвижване. Задвижваща концепция с Plug-in-Hybrid (PHEV), която съчетава преимуществата на електрическото задвижване и на класическия двигател с вътрешно горене.

- Ексклузивният цвят на каросерията „Gold Race Orange“ подчертава спортното излъчване на BMW Concept Active Tourer Outdoor.

- Лесните за почистване, здрави материали в интериора като кожата „MoonWhite“ и „MoonRock Grey“ не се страхуват от оборудването Outdoor.

- Интегрираната в интериора система за закрепване на два велосипеда, както и другите хитроумни детайли превръщат BMW Concept Active Tourer Outdoor в идеалния партньор за хората, спортуващи активно през свободното време.

Последната новост позволява велосипедите не само да остават чисти и сухи, а и са перфектно защитени срещу кражба и повреди. Когато не се използва, стойката се прибира в страничната стена респективно дъното на багажника, без да отнема от пространството в интериора. Благодарение на това BMW Concept Active Tourer Outdoor е идеално подготвен за множеството транспортни задачи във всекидневието и през свободното време.

Plug-in хибридните автомобили разполагат с пробег над 30 км и по този начин могат да се движат на къси и дълги разстояния, както и в смесен режим особено ефективно. Мощната йон-литиева батерия на BMW Concept Active Tourer Outdoor може да се зарежда от всеки 220 волтов домакински контакт на електропреносната мрежа. С цел повишаване на ефективността на eDrive задвижването двете оси на BMW Concept Active Tourer Outdoor могат да генерират енергия и да я съхраняват в батерията. Изключително модерният 1.5-литров BMW TwinPower Turbo бензинов двигател от новото семейство агрегати на BMW Group EfficientDynamics работи в перфектно взаимодействие със синхронен електромотор. Със системната си мощност от над 140 кВт/190 к.с. комбинацията между двигател с вътрешно горене и електромотор на BMW Concept Active Tourer Outdoor гарантира подчертано спортна динамика при изключително ниски стойности на разхода на гориво и вредните емисии. BMW Concept Active Tourer Outdoor ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 8 сек., а максималната му скорост е около 200 км/ч. Въпреки тези впечатляващи технически характеристики средният разход на гориво е по-нисък от 2.5 л/ 100 км, което отговаря на емисии на СО2 под 60 г/км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    0 1 Отговор
    Прекрасна кола!!! Страхотни данни за разход на гориво, ускорение и максимална скорост. Интересно каква е цената.
  • 2 Sebahtin Sinapov

    1 1 Отговор
    neveroqtna kola mnogo krasiva i razhoda na gorivo e mnogo nisak. Prekrasna kola
  • 3 Георги Димитров

    1 2 Отговор
    Няма как да гори 2.5 не ги гледайте тези данни.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Явор Янков

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Георги Димитров":

    Все пак е хибрид. Хибридите се движат главно на ток, а когато не се движат на ток, то е за да презаредят батериите... За това е толкова нисък разхода!
  • 5 маляка

    1 4 Отговор
    СМЯХ
  • 6 Ивайло Каназирски

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Георги Димитров":

    и аз съм на това мнение, колкото и да е хибрид, обичайно това са търговски трикове, на повечето марки коли ... А едва ли някой с финансова възможност да си купи такава кола кара колело. Не, че да караш колело е срамно или лошо, напротив, но тези собственици са силно тлъстички обичайно. А ако някой даде толкова много пари, надали ще иска да качи кално колело на велурения багажник който ще попие всичко :D

    поредния смях :D
  • 7 Dian Dimov

    1 0 Отговор
    абе къде е Симеон Тасев?да не е на село ...
  • 8 kabin40

    0 1 Отговор
    Kola za bulharskata deistvitelnost!!!