Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 11:19 3 683 8

Един специален Golf, който за съжаление не достига до серийно производство

  • volkswagen-
  • vw-
  • golf-
  • rallye

Прототипът “Rallye” е разработен в ранните години на 90-те

В началото на 90-те години на миналия век, Volkswagen разглежда възможността да се включи във WRC сериите със специално подготвен автомобил на базата на Golf 3. За целта тогава германската компания, съвместно с Schmidt Motorsport създават специална „тройка“ с кодовото название А59, която представя серийната версия, нужна за хомологациите пред FIA. За съжаление това не се случва и от модела се правят само два прототипа от които само единият може да се движи. Сега именно тази кола взе участие на тунинг изложението SEMA и ни върна 30 години назад в историята на германския бранд.

Визуално рали Golf-ът може да бъде отличен със специалния бодикит, който включва множество допълнителни отвори, като тези по предния капак, предната решетка, както и предната броня. Калниците също са много по-широки от стандартното, както и праговете, които ги свързват. Задницата е получила голям спойлер над стъклото, а на мястото на номера в задната част е поставена по-голяма емблема. Регистрацията пък е преместена в бронята.

По-интерсното се крие под капака, където работи 2.0-литров бензинов двигател с алуминиев блок и 275 конски сили. Въртящият момент от 370 нютон метра се предава към четирите колела чрез централен диференциал с променливо разпределение и заден диференциал с ограничено приплъзване. Максималната скорост е 270км/ч. По-голямата част от окачването е дело на Bilstein, а зад 16-цловите джанти се крият спирачки на Brembo.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам

    12 31 Отговор
    Сендурите дори в наши дни още карат голф 3

    Коментиран от #2

  • 2 Тошко

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "Срам":

    Дай пари да си взема нещо по-ново, като си толкова отворен.

    Коментиран от #3

  • 3 Не мрънкай

    16 12 Отговор

    До коментар #2 от "Тошко":

    Отиди си изкарай.Щом други хора могат,значи е възможно но ти искаш да ти паднат от небето.Мързела няма да ти донесе друго освен бедност.

    Коментиран от #7

  • 4 Автомобилен състезател

    6 15 Отговор
    Голф 3 като цяло си беше голям боклук,но все пак в този има нещо хубаво, спирачките.
  • 5 Винкел тунинг

    15 2 Отговор
    Сънят на перничанина...
  • 6 Аз съм

    0 2 Отговор
    Нечовешки е !
  • 7 Слушай бееее

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не мрънкай":

    господин перфектен: винаги ще има бедни, богати и средна класа. През дедовия ми е ти как си си изкарал парите и какво караш. Ако мантрата "върви и си изкарай пари" работеше винаги, всеки щеше да е богат. Аз също си карам 3-та и ич ми не е. И не категоризирай кои хора карат еди какви си коли - тъпо е.
  • 8 Наблюдател

    1 3 Отговор
    Ай стига с тия изпърдяни умрели голфове