Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 12:29 3 653 5

Повече за новото офроуд Lamborghini

  • lamborghini-
  • huracan-
  • sterrato-
  • huracan sterrato

Дебют за Huracan Sterrato 

Повече за новото офроуд Lamborghini - 1

След като в средата на този месец Lamborghini представи няколко снимки на новия Huracan за офроуд и кратка информация за модела, сега италианците разкриха напълно своя изцяло нов модел, базиран на двувратия суперкар Huracan. Подобно на 911 Dakar, новото Sterrato е създадено за авантюристи, които искат да съчетаят възможностите на суперколите с тези на офроуд автомобил.

Окачването е с 4.3 сантиметра по-високо от това на Huracan Evo, а освен това са поставени и специално разработени офроуд гуми дело на Bridgestone. Спирачките са с диаметър от 381мм отпред и 356мм отзад. Стъпката на колата е с около 3см по-широка в сравнение със стандартен модел, а от Lamborghini са пренастроили режимите за работа на колата, за да ги съобразят с промените по окачването.

Двигателят е познатия 5.2-литров V10 с мощност от 602 конски сили и максимален въртящ момент от 560 нютон метра. Те се предават към четирите колела, а за смяната на предавките се грижи автоматична трансмисия със седем предавки. Ускорението до 100км/ч отнема 3.4 секунди, а максималната скорост е 260км/ч.

Арките на калниците са получили допълнителни „раздувки“, за да поберат новите 19-цолови гуми, а върху тавана е монтиран допълнителен въздуховод, който да осигурява свеж въздух за двигателя. Визията завършва с допълнителни LED светлини и защити на предната и задната броня, както и релси върху покрива за допълнителен багажник и оборудване. От модела ще бъдат направени 1499 броя, а производството започва през февруари 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    16 2 Отговор
    Без теглич не ми го хвали

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    26 0 Отговор
    Играчка за шейховете с която да направят две кръгчета в пустинята и след това да ги дърпат с Ленд Круйзъра и 2 седмици да чистят песъчинките от всичките му отвори. Полудял свят...

    Коментиран от #4

  • 3 Е иначе как ще те теглят

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    от обора Хахахаха
  • 4 Напълно съгласен

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Светът съвсем е полудял и в момента са модерни както офроуд lamborghini-та, но най-вече градски джипове, които не могат да качат и един бордюр.
  • 5 ХАБИБИ

    4 0 Отговор
    шейх оби4а Ламборгини като хубава хамила.