Last news in Fakti

20 Декември, 2022 13:09 1 510 2

Audi ще произвежда електромобили във всичките си фабрики от 2029 година

  • audi-
  • e-tron-
  • quattro-
  • фабрика-
  • производство-
  • електромобили

Германската компания ще спре конвенционалните двигатели през 2033 година

Audi ще произвежда електромобили във всичките си фабрики от 2029 година - 1

Audi вече обяви, че след 2026 година няма да видим нито един нов модел с конвенционален двигател, а производството на вече представените коли с ДВГ ще приключи през 2033 година. Сега германците направиха още едно изказване във връзка с производството на електрически коли, което ще влезе в сила от 2029 година.

От края на това десетилетие, всички фабрики на Audi ще произвеждат електромобили. През следващите шест години производството на коли на ток ще бъде продължено в настоящите фабрики в Германия и Белгия, но също така ще бъдат добавени и съоръженията в Мексико, Унгария и Китай.

В същото време от компанията ще инвестират около 500 милиона евро, за да обучат всичките си служители по света в навлизащото производство на електромобили. През 2033 година пък от компанията се надяват да намалят разходите си наполовина в годишен мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТазиМарк

    6 0 Отговор
    Тази марка до тогава може и да я няма, защото европейските производства са бюрократични, скъпи и най-вече неконкурентноспособни на нещата идващи от изатока... та предстоят весели неща в технологично отношение. И преди някой да е скочил да защитава да направи сметка и да види колко технологични отрасли се затвориха в Германия последните 25 години и тогава ще му се изясни всичко.
  • 2 Автомонтьор

    5 1 Отговор
    Произвеждайте, колкото повече толкова повече работа за нас.Обичам ги народните автомобили ,осигуряват ни добри приходи в сервизите.