Last news in Fakti

5 Януари, 2023 12:36 9 937 30

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година

  • колекционерски коли-
  • 2023-
  • колекция-
  • автомобили

В списъка има всичко: спортни автомобили Porsche, немски SUV-та и дори италиански хечбеци

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година - 1
Класически AMG-та

Списанието Classic Driver състави списък с автомобили, които колекционери и ентусиасти ще търсят през 2023 г. Сред тях са McLaren Speedtail с каросерия от въглеродни влакна, ранните AMG и Gelandewagen, 718 Cayman GT4 RS, предназначен да бъде последният атмосферен спортен автомобил на Porsche, и дори Fiat Panda 100hp.

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година
Range Rover L322

В началото на 2022 г. консултантската фирма Knight Frank направи редица прогнози за „инвестиции в лукс“, включително списък с класически автомобили, които ще бъдат популярни сред колекционерите.

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година
McLaren Speedtail

Сред тях бяха например Mercedes-Benz 190 Evo II, Lamborghini Countach, Bugatti EB 110, Porsche 959, Ferrari 288 GTO и BMW M3 (E30). Сега подобна прогноза, но вече за 2023 г., направи сп. Classic Driver.

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година
Porsche 718 Cayman GT4 RS

Според редакторите основните битки на търговете ще се разгърнат за McLaren Speedtail. Този суперхибрид с мощност 1070 конски сили е произведен в количество от 106 единици и се отличава с вътрешно оформление в стила на легендарния F1. Основна заслуга за този автомобил има българин - старши дизайнерът в McLaren Алекс Алексиев, за когото сме ви разказвали многократно.

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година
Audi TT

В списъка има още най-малко четири коли за продажба и стойността им ще расте. Същото важи и за ранните Mercedes-Benz G- Klasse, Range Rover L322 SUV (2001-2012) и AMG моделите, създадени преди сливането с Mercedes.

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година
Bentley Brooklands

В допълнение към тези модели са: Porsche 718 Cayman GT4 RS , оборудван с атмосферния шестак 4.0 от 911 GT3 и GT3 Cup, който влезе в списъка на модерните автомобили на вторичния пазар. Също така колекционерите трябва да разгледат по-отблизо Lamborghini Diablo, първото поколение Audi TT и изключително луксозното Bentley Brooklands.

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година
Mercedes G-Klasse

Закупуването на Ferrari 599 GTB Fiorano също може да бъде добра инвестиция . А за тези, които не искат да харчат баснословни суми за кола, Classic Driver съветва да разгледат по-отблизо Fiat Panda 100 HP с 1.4-литров двигател от Punto.

Колите, които колекционерите ще търсят през 2023 година
Fiat Panda 100HP


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хе хе

    19 3 Отговор
    Е, значи поредна година ще се радвам на 190тката ми. Щом с нея почваш статията, значи още е на мода. Върви и не старее :)

    Коментиран от #3, #13

  • 2 гост

    3 13 Отговор
    Не виждам Хонда Джаз в класацията!!!
  • 3 Никси

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хе хе":

    не се плаши колега Галов , стока лежи пате държи да казали старите хора , аз също имам 190-W201,все някога ще има и един добър слънчев ден и за наз двамата и такива като наз ,или бартер с някой джанбаз за нещо по ново или продажба на някой колекционер , пак чрез ДЖАМБАЗ ,буди рат що викат Сърбите на върне , пък кой знае току виж са изградили спецялно сервизи за смяна на двигателите с електро генератори и БАТЕРИЙ , пък колко изкара после , има ги такива съм виждал в ю-туб програмата ги реставрират точно по този начин , да ги карат докато има още живот от към купе!!!.
  • 4 Никси

    5 1 Отговор
    Уффф да е..а тез кебапчета , исках да напиша СТОКА ЛЕЖИ ПАРЕ ДЪРЖИ !!!.
  • 5 Наруто Узумаки

    6 9 Отговор
    Къде са японските легенди Nissan R-32, Nissan Silvia S15, Toyota Supra, Nissan Hakosuka1971 , Honda NSX 1991? JDM не са за подценяване.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Реставратор

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Наруто Узумаки":

    Европейските дятки си падат по Немско! Тотал изпушели в дименция с много кеш!
    Нека да ги има 😹😹😹😹😹

    Коментиран от #7

  • 7 ЧИЧО ТИ ИСКРЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реставратор":

    ало моля ако обичаш дръж се по прилежно и не ни засягай , ако мислиш че сме изпушили кюнците , е за нащо щастие още не сме и за твоя жалост 😃😃😃!.
  • 8 гост

    9 3 Отговор
    Мерцедеса не е ли w126 coupe!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Никси

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    възможно е да е и 126-ца но има и такива със същата решетка и фарове 190 евлюшън-2 , но като гледам ножа на бронята и високия клирънс май си прав 126 е
  • 10 Никси

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    макар че и 126-цата имат модели тунинговани с издутите калници и прагове !!!.
  • 11 тоз

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Наруто Узумаки":

    В Европа Японските гнилочи не се харесват и то с двигатели нисък ресурс. NFS не играта на европейските колекционери , a рали легенди от група В ,STW, DTM ,F1 и др . подобни.
  • 12 Гошката

    10 2 Отговор
    190 , но 2,3 или 2,5 , с тия дизеляци и 1,8 , и 2.0 бензинки бая ще си почакате :D
    Стар автомобил не значи ретро-автомобил,пък бил той и Мерцедес .

    Коментиран от #14

  • 13 Никси

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хе хе":

    другия още един ВАРЯНТ , да го изкарвам на пъти да го поляем с бензин и да я запалим или да я съсечем със секирата , за назидание на Еко Джендарите скапани дебилни !!!.
  • 14 Никси

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гошката":

    какво значи трябва да почакаме тия с обикновенните 190 бе господине , утре я камилата я камилата , ти в кой свет живееш , не виждаш ли че заради разни тъпанари дето все и бил мръсен въздуха а не види като яде Васил и пърди като кон това не види , лани баба пръдла сега и ЗАМИРИСАЛО , ще чакам да дойде неозойската ера що за глупости некадърни пишеш , колата е лачена знаеш ли кво значи не свети а лъщи защото не се кара постоянно и седи в топъл гараж и зимата даже не се изкарва , само от време на време през летните месеци , и я са Требе да чекам че некой скапан селяндурин у народното събрание да ми решава аз как ще живея и дишам , ама улезнеме ли с калашниците и пищаците ще хварчът глави яко там. майка им мръсна нагла дебилитетна !!!.

    Коментиран от #15

  • 15 Гошката

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Никси":

    1500 000 произведени бройки нямат стойност,пък ти ако искаш всеки ден с гюдерията си я минавай.
    Имат стойност 2.3 16V и 2.5 ,които ти с това мислене и комплексарщина със сигурност нямаш.
    Единственото сигурно нещо е,че ще плащаш данъци,преглед и застраховки....и гедюрии още дълго време.

    Коментиран от #16, #22

  • 16 Никси

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гошката":

    нямат СТОИНОСТ в България , но на запад или някъде докато з Европейските държави като Полша , Чехия , Унгария , Германия и Франция там ще имат стойност при някой колекционер ,нищо че не са еволюшъни или косуорт , дали ще е голф2 , дали Форд Сиера, дали Мицубиши галант ,все тая , колекционера при него кеф цена няма , стига колите да са в заводско състояние и доста запазени екземпляри и не само лимитирани те версии , колко народ има с такива коли в България знаеш ли ? но всеки не ги оказва на показ а чака момента да я продаде на дадения човек , щото тука няма да стане а трябва на вън само , казва се КОЛИ ЗА ЦЕНИТЕЛИ само !!!.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "Никси":

    Масова кола като обикновена 190-ка (не 2.3/2.5 Косуърт) може да има някаква стойност само ако е в близко до заводското състояние и не е много захабена. Това, че се движи и е в някакво що-годе задоволително техническо състояние не означава, че струва повече от 2000 лева. Колекционерът иска автентична машина, която да го връща във времето, а не някакъв очукан дарак, каран по селските кърове, каквито са 90% от 190-ките и 124-ките в България в момента.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Никси

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    искаш ли да ти покажа моя автомобил дето не е очукан и каран всекидневно по селските пътища и не е дарак и какво като не е еволюшън , тука говорим за максимално запазен автомобил дори да не е от лимитирани те версии , мойта кола не свети а лъщи без грам РЪЖДА ПО НЕГО НА РЕАЛНИ 109ХИЛ. ЛМ В МОМЕНТА , ПРОВЕРЕНО ПО ВИН НОМЕР И НА СТЕНД С ДИАГНОСТИКА , НЕ СИ ВИЖДАЛ ТАКЪВ АВТОМОБИЛ ВЕЧЕ НА 32 ГОДИНИ КАТО МОЯ , НЯМА И ОТ КЪДЕ ДА ВИДИШ , КОГАТО МИ ГО ДОКАРАХА ОТ ШВЕЙЦАРИЯ МИ КАЗАХА ПАЗЕТЕ КОЛАТА КАТО ОЧИТЕ СИ ЗАЩОТО Е СРАВНИТЕЛНО НОВА , ТОГАВА ПРЕЗ 2001 Г. БЕШЕ НА 10 Г. И ОТ ТОГАВА НЕ Е МРЪДНАЛА ЗАЩОТО НЕ СЕ КАРА МНОГО И ПОСТОЯННО СИ ИМА ПОДСЛОН В ГАРАЖ НО Е ПОДЪРЖАНА И ПАЗЕНА , НАИСТИНА КАТО ОЧИТЕ СИ !!!.

    Коментиран от #19

  • 19 Гошката

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Никси":

    Искаме Ники,хайде покажи ни тоз екземпляр който впечатлява нехранимайковците в кварталната кръчма или беседка.
    Сигурен съм,че си звездата на квартала,все пак това е Мерцедес - символ за успял българин .
    Кажи и колко време го продаваш също така

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Никси

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    АКО БЯХ НЯКОЙ КОЛЕКЦИОНЕР НА РЕТРОКЛАСИКИ , ЩЯХ ДА СИ ГО ЗАПАЗЯ И ПРИБАВЯ В КОЛЕКЦИЯТА МИ , НО СЛЕД КАТО ЕКОДЖЕНДЪРЛЯТА НИ НАКАЗВАТ С РАЗНИ ЗАКОНИ ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ КОЙТО УЖ ИМ ВРЕДИЛ НА НЯКОИ КОИТО РОПТАЯТ ДА ЗАБОГАТЯВАТ ПО НЕ ЕСТЕСТВЕН НАЧИН , ЗА ЖАЛОСТ АЗ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВА И РАЗДЕЛЯ ОТ ЕДИН ЗАПАЗЕН НЕ ПУШЕЩ КЛАСИЧЕСКИ ЗДРАВ АВТОМОБИЛ БЕНЗИНОВ КОЙТО Е В ИЗРЯДНО СЪСТОЯНИЕ , ЗАРАДИ СБЪРКАНАТА ПОЛИТИКА НА НЯКОЙ МАЛОУМНИЦИ , КОЛАТА ЩЕ ОТИДЕ В ИЗВЪН НАЩЕ ПРЕДЕЛИ ПРИ НОВ СОБСТВЕН К КОЙТО ЩЕ СИ Я ПРИБАВИ В НЕГОВАТА КОЛЕКЦИЯ И ДА И СЕ РАДВА !!!.

    Коментиран от #24

  • 21 Никси

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гошката":

    АБЕ ТИ БЪЗИЦИ ЛИ СИ ПРАВИШ НЕЩО , КАКВИ КРЪЧМИ И КАКВИ КАФЕНЕТА КВАРТАЛНИ БЪЛНУВАШ. ИЛИ СИ НЯКОЙ КОЙТО МЕ ПОЗНАВА И СИ ПРАВИШ МАЙТАПИ И БЪЗИЦИ С МЕН , НО АЗ НЕ СЕ БЪЗИКАМ , АКО МИСЛИШ ЧЕ АЗ СЕ БЪЗИКАМ НЕЩО В ГРЕШКА СИ ИЛИ СИ МЕ УБЪРКАЛ С ДРУГ ЧОВЕК НЯКОЙ ПСИХИЧНО БОЛЕН КАТО ОНЯ КОЗЛОДУЕЦА, АМИ НЕ, НЕ СЪМ , АКО ИМАШ 10 000 $, ТВОЙ Е НА МОМЕНТА !!!.
  • 22 ЧИЧО МАНЧО

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гошката":

    АБЕ ТЕ ЛАДИ И ЖИГУЛИТА И КОСМИЧИ НЕ СА ОТ ЛИМИТИРАНИ ТЕ ВЕРСИЙ НО АВТОЖАМБАЗИТЕ МАСОВО ГИ КАРАТ И ПРОДАВАТ ПО
    ЗАПАЗЕНИТЕ СТРАНИ ЛЪСКАВИТЕ СОЦ ВОЗИЛА ПО ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ, ЗАЩО ЛИ , САМ СИ ЗАДАЙ ВЪПРОСА И СИ ОТГАТНИ , И ПОСЛЕ С ПАРИЧКИТЕ ОТ ПРОДАДЕНИТЕ СОЦ ВОЗИЛА ВКАРВАТ СЪВРЕМЕНИТЕ ЗАПАДНИ КОСМИЧИ И ОТ ТУЙ ПИЧЕЛЯТ , ТЪЙ ЧЕ СИ МНОГО НАЗАД С НЯКОИ НЕЩА , А МЕРЦЕДЕС ДА ЗАКАРАШ В ГЕРМАНИЯ , ОНИЯ ТАМ НАПРАВО ЩЕ АХНАТ ОТ РАДОСТ И ЩЕ ТИ ПЛАТЯТ В ТРОЕН РАЗМЕР КАТО ГО ВИДЯТ ТОЛКО ЗАПАЗЕН ОТ ВРЕМЕ ОНО КОГАТО СЕ ПРАВЕХА ОТ ИНЖИНЕРИ А НЕ ОТ ЩЕТОВОДИТЕЛИ КАТО СЕГАШНИТЕ КОМБАЙНЕРИ !!!😄😁😂😃😃🤣😃😂😁😄,.
  • 23 СИН МУ

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гошката":

    дай си телефона и баща ми ще се свърже с теб да го видиш мерцедеса !!!.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гошката

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "СИН МУ":

    Сигурен ли си,че е твой баща :DDD

    Коментиран от #26, #27

  • 26 СИН МУ

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гошката":

    да .
  • 27 ПЕТРЕ

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гошката":

    не под пи....ваи Петре , че Видиш ти и 5 Гошки залепени , не се бъзикай комши разбрахте !!!.
  • 28 Анонимен

    7 1 Отговор
    От 20 год се носят някакви лафове как някакви масови автомобили вече изчезващи по пътищата струват супер много пари и са ретро.И как на запад колекционерите ги изкупували и едвали не ще си продадеш 30 год .талига за да си купиш нова.Това са пълни глупости.И на запад ги продават по 3 /5 Хил евро голове 2 и 190 ама никой не ги купува .стоят си на обяви.Там никой не кара стара коли камо ли да си купи такава.Трябва да е с много рядък мотор или лимитирана серия или в състояние близко до заводското на много малко километри за да я купи някой.Но пак не е сигурно.Тези коли имат сантиментална стойност и никаква повече.Не повече от 2 Хил лв.Не като тука някой карал гълъбарник на газ цял живот, маслото му не сменял.Ръждясала и цялата се разхлопала и иска цена 10 хил лв и вика в Германия ще я продам в евро.Пълна глупост , първо ще никой няма да я купи и това са легенди .И второ иска 10 хил лв и цената е до март.После отива на вторични .Пълни смешници сме българите .продаваме боклуци и то скъпо.Предпочита да я изхвърли отколкото да я даде на някой ентусиаст за 1000/1500 лв да си я стегне и да има сантиментална стойност за него.Който не се занимавал не знае колко струва възстановяването на стар автомобил.И то ако почнеш от 10 хил като основа.Всеки вика ,, трябва и един къс лев и ще стане,,! като и трябва и го вкарайте вие и да видим дали ще и вземете 25 Хил. Примерно

    Коментиран от #29

  • 29 Никси

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "Анонимен":

    недей да пишеш глупости , далече си от реалните неща , има един кара ги в Германия и дори Руски коли , Чешки , Полски като Варшавата и Победа на някакъв си колекционер ,плаща му в кеш пари и той си купува там от автокъща предварително запазени за него коли с уговорка , взима и ги докарва и после ги продава на двойна или тройна цена , като ти говоря за съвсем съвременни автомобили , много си изостанал и си пишеш влашки патки с една камара глупости , точно на такъв ще си продам колата или за Бартер или да ми докара по нов Автомобил от там , ти явно те е яд че навремето не си успял да вземеш такава класика която в заводско стил все някога ще има стойност , моя автомобил е вече на христова възраст 33години и все едно вчера съм го изкараш от магазина с оригиналната боя , няма удъри , няма ръжди и няма цигании преправяни по мотора ,точка!!!.
  • 30 Леля Гошо

    6 1 Отговор
    Внимание колекционери! Ако и Фиат Панда ви е скъпа, имам велосипед ХВЗ, лимитирана серия, много запазен, шевна машина Сингер и фотапарат Полароид от най първите.