Last news in Fakti

13 Януари, 2023 10:14 4 438 1

Nissan представи новия GT-R, който няма да видим в Европа

  • nissan-
  • gt-r-
  • r35

Суперколата дебютира в няколко версии

Nissan представи новия GT-R, който няма да видим в Европа - 1

В края на 2007 година Nissan представи изцяло новото поколение GT-R R35 и от тогава насам, японците променят по нещо съвсем малко на колата, през 1-2 години, за да представят на публиката „новия“ GT-R. Сега ситуацията не е много по-различна и от Nissan показаха поредния фейслифт на GT-R R35, който поне този път представя малко по-обновена визия.

Най-забележимите промени са в предната част, където можем да открием новото лице на колата, благодарение на обновена решетка с по-издължена форма, както и различни отвори на бронята. Нови са и дневните светлини под фаровете, които са направени в стил пчелна пита. При Nismo версията откриваме още по-агресивна визия с повече отвори за подобрено охлаждане. От Nissan казват, че са подобрили още аеродинамиката и вибрациите и шума в интериора.

Под капака работи познатия 3.8-литров V6, който при стандартните модификации генерира 562 конски сили, докато при Nismo версията разполага с 30 конски сили отгоре. В Япония е добавена и специална серия Nismo, която се фокусира върху аеродинамиката с допълнителни спойлери и промени по окачването. Механичен диференциал е поставен върху предната ос, както и карбонов капак, а в интериора можем да открием нови Recaro седалки.

Другата нова версия е T-Spec, която се позиционира между стандартния модел и Nismo, като използва по-слабия двигател на марката, но пък получава собствени настройки на окачването, които балансират между комфорт и представяне на писта. За съжаление моделът няма да се предлага в Европа поради причини свързани с екологичните норми, но пък вероятно ще има ентусиасти, които ще внесат поне няколко бройки от Япония.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    4 0 Отговор
    Не бъдете толкова сигурни че няма да го има в Европа