Last news in Fakti

27 Януари, 2023 11:20 1 679 3

Xpeng се подготвя за европейска инвазия на 3 февруари

  • xpeng-
  • европа-
  • електромобили

Компанията ще стартира с два електрически модела

Xpeng се подготвя за европейска инвазия на 3 февруари - 1

Китайската компания Xpeng се подготвя за началото на своята европейска инвазия, която ще започне в началото на месец февруари. След по-малко от седмица, на 3 февруари, китайците ще покажат два електромобила, които ще се продават в Европа. Според снимките, които показват само силуета на колите и техните светлини, това вероятно ще са кросоувърът G9 и седанът P7.

Първото представителство ще бъде отворено в Норвегия, а след това ще последват още три точки в Нидерландия, Швеция и Дания. От компанията обещават всяка от локациите да предостави най-доброто изживяване за клиентите, като се фокусира върху проверките преди доставка, следпродажбеното обслужване и поправките.

Седанът P7 се предлага с два електромотора, които позволяват ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди и пробег от 470 километра според WLTP цикълът. В Норвегия ще се предлага и версия само със задно задвижване, която ще може да изминава с 60 километра повече, но и ще ускорява до 100км/ч за 6.9 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патурко

    5 6 Отговор
    Нападат Гадовете! Пазете се от тях и от путлер!
  • 2 Цените

    7 6 Отговор
    На кросоувърът G9 започват от около 86000 лв. (без ДДС), за китайска измишльотина като че ли е прекалено скъпо.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цените":

    викаш кисело гроздето а?