Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 13:17 1 212 10

VW Group няма да сваля цените в отговор на Tesla

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.-
  • id.5-
  • tesla-
  • porsche

Твърденето идва лично от изпълнителния директор на компанията

VW Group няма да сваля цените в отговор на Tesla - 1

Volkswagen Group няма да сваля цените на своите електрически автомобили, за да последва тенденцията, която от Tesla се опитват да наложат. Изпълнителният директор на компанията – Оливър Блум, заяви това в интервю пред германски вестник, цитиран от Automotive News. Според неговите убеждения, компанията трябва да спечели войната с Tesla чрез печеливш растеж, а не чрез битка с подбиване на цените.

„Ние имаме много ясна стратегия за цените и се фокусираме върху надеждността. Ние вярваме в силата на нашите продукти и брандове.“, заяви Блум. Volkswagen иска да се превърне в глобален лидер при електромобилите, но това трябва да бъде постигнато чрез печеливш растеж.

Според информация на дилърства на Porsche, компанията от Щутгарт планира да увеличи цените на автомобилите си с до шест процента. Подобна практика не е новост в началото на всяка година, казват от компанията. Новите цени се очаква да бъдат публикувани през март, както ставаше и през минали години.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    14 4 Отговор
    За какво им е ФВ реализират само вътрешнофирмени продажби тоест ги купуват само работниците им.
  • 2 Селянин

    14 2 Отговор
    Така работи конкуренцията. Тесла непрекъснато работят за повишаване на ефективноста и намаляне на разходите понеже надушиха какво им готвят китайчетата за Европа. Голф Груп са решили да разчитат на твърд електорат клиенти с надеждата, че няма да минат в другите лагери. Обаче средният германец е прагматик и напоследък пообедна и ще заложи на ефтинкото. Не случайно се продава толкова Дачия в Германия. Голф Груп ще свали цените, ако Теслите и китайците успеят да ги задържат на обявените от тях нива, или ще загуби пазарен дял, което няма да се хареса на акционерите на следващият борд.
  • 3 Аз казах ли ви?

    8 6 Отговор
    Нали все питахте как и защо тесла щяла да продава по 20 милиона електромобила на година? Ами ето защо. Основната причина е, че си е осигурила както материали за собствено производство на батерии, така и готови батерии от всички големи световни производители на батерии и са подписали дългосрочни договори за растящи поръчки до 2030. За останалите автомобилни производители или въобще няма откъде да си купят батерии или им ги предлагат на много по-високи цени.
  • 4 А тази част защо я пропуснахте

    6 6 Отговор
    "Блуме каза още, че вярва, че всяка марка, която променя цените нагоре и надолу, ще загуби доверието на клиентите и очевидно тези, които са закупили електрическа кола в навечерието на намалението на цената, ще бъдат особено недоволни. Той изрази загриженост, че VW може да се окаже в капан на низходяща ценова спирала, което в крайна сметка ще се отрази на печалбите на компанията, ако последва примера на своите конкуренти."


    Тоест по неговата логика цените на продуктите им могат да се движат само нагоре и никога надолу за да не разочароват клиентите! Според него клиентите им ще им останат верни по тази причина и няма да идат да си купят автомобил от конглокенцията, само защото бил с 20 000 долара по-евтин още от първото намаление, а се очакват още! Ще видим дали е прав.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "А тази част защо я пропуснахте":

    Който е свикнал да кара Фолксваген,няма да се качи на Теслъ.

    Коментиран от #10

  • 7 Фалит

    11 4 Отговор
    за кенефваген !
  • 8 6592

    9 1 Отговор
    Тия ще са следващата Нокиа
  • 9 МЪСК 💵

    5 2 Отговор
    "Как да смъкнем цените, като едно I.D. го произвеждаме по официални данни за 30 часа, докато един Model 3 слиза от конвейера на всеки 10.. Имат роботи, имат гига-преси дето правят шаси от 2 части вместо 57. Те могат, ние... толко си можем." - Оливър Блум

  • 10 МЪСК 💵

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Свикваш с най-наточения GTX по аутобана (180 км/ч) да те минава най-евтиния Модел 3 Standard Range (225) с джанти с тасове