Last news in Fakti

27 Август, 2013 13:10 4 172 4

A-Klasse от Infiniti

  • infiniti-
  • q30-
  • франкфурт 2013

Луксозното поделение на Nissan представи предшественик на бъдещия си компактен хечбек. Серийната версия на Q30 ще се бори за престижно място в пренаселения "Голфов" клас. Дебютът на прототипа ще се състои на салона във Франкфурт през септември.

Q30 е разработен екип под ръководството на главния дизайнер на Infiniti Алфонсо Албаиса и съчетава чертите на хечбек, кросоувър и купе. Автомобилът е предназначен за млади купувачи, "които търсят алтернатива на традиционните компактни модели от премиум сегмента на компактния клас".

От Infiniti споменават, че за създаването на прототипа са използвани иновационни материали, но не влизат в повече подробности. Серийната версия ще бъде построена на платформата на Mercedes-Benz A- и B-Klasse.

В разработката на Q30 ще участва трикратният шампион във Формула 1 Сибастиан Фетел. Производството започва през 2015 г.

От Infiniti са нарочили за основни съперници Audi A3, BMW 1-er, Lexus CT 200h и Volvo V40. Q30 ще се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, Великобритания, където ще се сглобява и новият Qashqai.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати батев

    0 0 Отговор
    яко
  • 2 Dr. Dick

    2 0 Отговор
    Ама разбира се! Защо не правят Мерцедес G37, ами от инфинити правят на платформата на Мерцедес. За да научат нещо ново, защото иначе е просто Нисан-на.р*н.
  • 3 Борис Георгиев

    0 0 Отговор
    Не ми харесва.Много са я изкривили -прекалено много.
  • 4 Maurice

    1 0 Отговор
    И трикратния световен шампион Фетел ще участва. Е сега вече повярвах. Къде ще участва?? В рекламирането ли?? Нима се свършиха безработните пилоти, та се стигна до услугите на Фетел. Тези приказки са за малките деца. Фетел не участва в разработката на болида си от Ф1, та тук ли ще участва!!