Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 10:31 1 139 1

Mini пуска ексклузивен кабриолет на ток в Европа

  • mini-
  • cooper-
  • cooper se-
  • кабриолет-
  • европа

Колата ще бъде направена в тираж от 999 броя

Mini пуска ексклузивен кабриолет на ток в Европа - 1

През лятото на миналата година Mini представи концепт базиран на електрическия Cooper SE със сваляем мек покрив. Прототипът, който видяхме тогава по план не трябваше да влиза в серийно производство, но това все пак ще се случи. Новината за това идва директно от компанията собственост на BMW, която все пак реши да направи лимитирана серия от специалния кабриолет.

След положителна реакция, Mini все пак ще направи серийна версия на Cooper SE Convertible, която ще се продава само в Европа и ще бъде ограничена в 999 броя. Производството на колата ще започне през април месец тази година. Припомняме, че само след няколко месеца трябва да видим изцяло ново поколение Mini Cooper, което да ни представи бъдещето на марката.

Кабриото не се отличава особено от своя брат с твърд покрив, като използва електромотор със 181 конски сили, който се монтира върху предната ос. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 7.3 секунди, а максималният пробег с едно зареждане е 201 километра според WLTP стандарта. Подобно на хечбека, така и кабриото разполага с отличителни белези като различна решетка, 17-цолови джанти с характерен дизайн, както и високо ниво на серийно оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    1 0 Отговор
    Супер, това ще е първото Ел. кабрио, голям кеф да не дишаш сажди, но малка батерия, 32-ка. Корсите и 208-ците идват с 50-ки.
    Ще чакаме електрическата алфа