14 Март, 2023 10:38 3 349 6

Валтери Ботас се похвали с много специална Alfa Romeo

  • валтери ботас-
  • alfa romeo-
  • giulia-
  • giulia gta-
  • giulia gtam

Колата е една от 500 произведени

Валтери Ботас се похвали с много специална Alfa Romeo - 1

През 2021 година Alfa Romeo представи най-наточените версии на Giulia, получаващи индексациите GTA и GTAm. От тях ще бъдат направени само 500 броя общо и ето, че някои от тях вече са доставени при късметлиите. Един от собствениците на лимитираните модели е пилотът от Formula 1 – Валтери Ботас, който е и част от отбора на италианците.

През изминалите дни той посети шоурумът на Stellantis в Италия, където бе посрещнат лично от изпълнителния директор на Alfa Romeo и мениджъра на отбора от Formula 1. Те връчиха ключовете на Ботас за личния му автомобил от серията GTAm. Това е и върховата версия на модела, която може да се похвали с по-ниско тегло и повече „глезотии“ за пистата.

Giulia GTA и GTAm са базирани върху Quadrfoglio модификацията и използват същия 2.9-литров бензинов двигател с мощност от 533 конски сили. Разлики има в аеродинамиката на колата, благодарение на партньорство със специалистите от Sauber. Колата разполага с активен преден дифузьор, повече вентилационни отвори, статично крило в задната част, по-широки калници и различен заден дифузьор.

При версията GTAm липсват и задни седалки, а на тяхно място е поставена предпазна клетка, заедно със състезателни колани. От Alfa Romeo казват, че седанът се нуждае от 3.6 секунди, за да достигне до 100км/ч. С колата пристигат още и състезателен костюм, каска, ръкавици и обувки.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 34 Отговор
    То няма и как да продадат повече от 500 бройки, защото няма толкова алфисти-фанатици. За такива пари нормален човек си взема 911 GT3 RS, AMG GT R или Huracan.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Хеви Метъл

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Чалгарите да си карат пушещите бмв-ета и да не коментират расовите италиански жребци.
  • 3 Гея се обади

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Добре гейче
  • 4 Факт

    7 2 Отговор
    Отсъствието на мозъчна дейност причинено от липса на сиво вещество в черепната кутия води до това психично разстройство при вида на този изключителен автомобил дело на италианския инженерен гений.
  • 5 Факт

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Отсъствието на мозъчна дейност причинено от липса на сиво вещество в черепната кутия води до това психично разстройство при вида на този изключителен автомобил дело на италианския инженерен гений.
  • 6 Илко

    3 1 Отговор
    Няма ли и тоя да замърсява околното среда?