Last news in Fakti

15 Март, 2023 11:04 2 905 6

Запознайте се с най-голямата и най-луксозна Kia

  • kia-
  • ev9-
  • telluride-
  • кросоувър

Серийният вариант на EV9 дебютира онлайн

Запознайте се с най-голямата и най-луксозна Kia - 1

След като през 2021 година Kia представи концепта EV9, сега корейците са готови със серийния вариант на най-големия си кросоувър, който дебютира в онлайн премиера по-рано днес. Всъдеходът е позициониран на върха в гамата на Kia, като измества Telluride и има за цел да послужи като нейна електрическа алтернатива с три реда седалки.

Дизайнът на серийния модел не се отличава много от този на концепта с така нареченото „дигитално тигрово лице“ в предната част с вертикални фарове и дневни светлини. Липсата на решетка е характерна за електромобилите, а единствения отвор за въздух в предната част е под номера. Предният капак е голям с малки калници с остри линии, които преливат в предните врати.

Страничната линия е семпла с остри линии около задната врата и задния панел. Дръжките на вратите се прибират за намаляване на въздушното съпротивление, макар огледалата да остават класически и да не са заменени от камери. Задницата ни посреща с изваяни вертикални стопове и максимално изчистен заден капак с надпис Kia в горната част. Бронята, както и арките на кланиците, праговете и предната броня са в черен цвят, за да подчертаят SUV природата на модела.

Интериорът е също толкова технологичен колкото интериора с „плаващо: табло с два 12.3-инчови дисплея в единичен панел, както и малък 5-инчов дисплей за контролирането на климатичната система. От компанията обещават просторен интериор и комфорт във всички конфигурации. Кросоувърът се предлага с 6 или 7 седалки, както и възможност за завъртане на втория ред седалки на 180-градуса..

Корейците все още не разкриват характеристиките на модела, но съдейки по таблото, очакваме пробег от над 480 километра с едно зареждане. Очаква се производството да започне през тази есен, а повече детайли около колата да бъдат споделени до края на месеца. Към края на годините ще започнат и продажбите в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    2 16 Отговор
    И най-грозната.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Мана Мана

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Доста грозен коментар.
  • 3 Норге

    12 1 Отговор
    Супер ще е колата.Собственник съм на електрическа Киа соул 2020 модел,65 кв батерия и съм много доволен.
    452км и дават по докуненти пробег,но лятото и до 480-500 км можеш да зареждаш.
    Харман кардон аудио система 7,1 звук с бас отзад.
    Теслата е скъпа и ремонтите струват като за самолет едва ли не.
    Киа има 7 години гаранция.И 150 000км пробег.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Норге

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Като покараш Киа като мен,ще дойдеш на друг акъл.
    Карай си там дизелаците и бангиите ..
  • 6 Край

    0 1 Отговор
    Питър Шрайер вече не прави дизайна на Кия и нещата станаха трагични. Кия да не се опитват да продават това нещо в Европа. Това как изглежда един автомобил е важно за нас, защото ядем по-малко ориз и очите ни не са като цепки.