Last news in Fakti

17 Март, 2023 16:44 1 716 4

Ferrari се завърна към меките покриви с представянето на Roma Spider

  • ferrari-
  • roma-
  • кабриолет-
  • roma spider-
  • spider

Теглото е само 84 килограма по-високо от това на купето

Ferrari се завърна към меките покриви с представянето на Roma Spider - 1

Ferrari добави още един кабриолет в своята история, като се завърна към меките покриви. Roma Spider разполага с платнен таван, който се затваря за 13.5 секунди при скорости до 60км/ч. Колата е базирана на купето, което италианците представиха през 2021 година, а единствените разлики се свеждат до очевидната липса на таван.

Компанията ще предлага на купувачите индивидуални десени на платовете, както и контрастни шевове за допълнителна персонализация. Над задните седалки е поставен и дефлектор при свален покрив. От Ferrari се хвалят, че подсилването на купето и наличието на мек таван е добавило едва 84 килограма, като главния елемент в повишаването на теглото е механизмът за сгъване.

За задвижването отговаря 3.9-литров бензинов осмак с мощност от 612 конски сили между 5750 и 7500 оборота в минута. Въртящият момент от 760 нютон метра е наличен още от 3000 оборота. Трансмисията е автоматична с осем предавки, а ускорението до 100км/ч отнема 3.4 секунди. За ускорението до 200км/ч са нужни 9.3 секунди, а максималната скорост е 320км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    7 0 Отговор
    Красив паяк-от снимките,ми хареса много.
  • 2 Патурко

    8 0 Отговор
    Ферари са Еталон и Институция! Точка!!!
  • 3 реалист

    5 2 Отговор
    А кога другите ще направят подобно чудо.Говоря за германци,японци и др.НИКОГА

    Коментиран от #4

  • 4 Жабар

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Кое да направят?Нещо което ще го караш по 500км на година ли?