Last news in Fakti

22 Март, 2023 14:15 2 608 4

Служители на Mercedes се замесиха в огромен скандал

  • mercedes-
  • скандал-
  • s-klasse-
  • завод-
  • eqs

Двама мъже се разследват за вземане на подкупи

Служители на Mercedes се замесиха в огромен скандал - 1

Двама служители на Mercedes са разследвани от германската федерална полиция, след разкритие за това, че са вземали подкупи. Информацията е германското издание Bild, според което двамата мъже са били част от завода в Зинделфинген, където се произвеждат най-луксозните модели на марката.

От Mercedes вече са подали съдебен иск срещу двамата си служители, а в разследването се разглежда вземането на подкупи. Според някои това е най-големият скандал от подобен тип около марката, а стойността на загубите може да достигне няколко милиона евро.

Все още няма точни данни каква е била схемата и защо замесените са вземали подкупи, като за това са повикани едни от най-големите експерти в държавата. Знае се, че двамата служители са били в отдела по поръчка на нови автомобили. В завода се произвеждат E-Klasse, S-Klasse, както и изцяло новият EQS. Към момента там работят около 35 хиляди служители.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като още нищо не знаете,

    15 1 Отговор
    Що ни “информирате”?
  • 2 карчи

    19 0 Отговор
    Поръчвали са коли "булки" или както едно време са им викали на конвейра "колата на майстора".
    Определена кола се "товари" с допълнителни и скъпи екстри, най-хубавите части и пипа от най-добрите работници и всичко това на цената на обикновен автомобил 😉
    Иначе ге германците едни такива честни, все за пример ни ги дават😂

    Коментиран от #4

  • 3 Москвича

    15 3 Отговор
    В Мерцедес, тестовите коли от Шоурума, като направят 80 000км пробег, ги нулират на 20км и продават като нови. ;)
  • 4 паисий

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "карчи":

    тези двамата се казват бойко и ахмед