Last news in Fakti

18 Април, 2023 14:13 1 500 0

Базовото BMW XM дебютира с по-малко мощност от очакваното

  • bmw-
  • xm-
  • кросувър-
  • m-
  • bmw m

Кросоувърът се предлага с 469 конски сили

Базовото BMW XM дебютира с по-малко мощност от очакваното - 1

Преди няколко дни от BMW загатнаха за появата на по-слаба версия на суперкросоувъра XM с означението XM 50e. Очакваше се тя да разчита на задвижване подобно на това при М760е с мощност от 563 конски сили. За съжаление, това не се оказа вярно и новият базов XM се предлага със значително по-малка мощност. Двигателят отново е 3.0-литров с шест цилиндъра и се подпомага от електромотор, но със системна мощност от 469 конски сили.

Конфигурацията задвижва четирите колела и работи съвместно с осем степенна трансмисия. Максималната мощност от 469 конски сили е достатъчна за ускорение от 0 до 100км/ч за 5.1 секунди, което макар да не е изобщо бавно, все пак е далеч от постижението от 3.7 секунди на върховата Label Red версия. Налични са четири режима на работа на двигателя, както и 22.1кВтч батерия.

В изцяло електрически режим кросоувърът може да измине до 84 километра само на ток, което е много по-добре от Label Red, който започва да използва бензиновия си двигател след 48-мия километър. Вероятно ще има и значителна разлика на двата модела, но това ще разберем на по-късен етап, когато станат ясни цените на новия XM у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА