Last news in Fakti

20 Април, 2023 09:43 2 031 7

Civic Type R постави рекорд на Нюрбургринг (ВИДЕО)

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • нюрбургринг

Хечбекът се превърна в най-бързата кола с предно предаване на пистата

Civic Type R постави рекорд на Нюрбургринг (ВИДЕО) - 1

Honda Civic Type R продължава да поставя рекорди по различни писти в целия свят, като този път японският хечбек се пробва на небезизвестната писта Нюрбургринг, където също постави рекорд. Подобрявайки предишното си постижение, японците запазват титлата за най-бърза серийна кола на предно предаване на Нюрбургринг.

Новият Civic успя да се справи с 20.832-километровото трасе за време от 7:44.881 минути. За сравнение, предходният Civic направи обиколка на старото трасе с дължина от 20.600 километра за подобно време от 7:44.8 минути. Припомняме, че през 2019 година от пистата решиха, че ще има нови регулации и всички рекорди ще бъдат поставяни на новото по-дълго трасе.

"Шест години след поставянето на рекорда за обиколка от предишното поколение Civic Type R постигнахме това ново измерение в резултат на всички страсти, които вложихме, и на всички постижения, които направихме за този модел Type R", каза Хидеки Какинума, ръководител на разработката на модела.

По време на обиколката, колата бе оборудвана с Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect гуми, които са опционални за модела. Припомняме, че новият Civic се задвижва от 2.0-литров бензинов двигател с 320 конски сили и максимален въртящ момент от 400 нютон метра.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    3 2 Отговор
    Нали уж някво рено беше по бързо пък сивика пак рекорди прави. А голфа..... нали и той уж бърз пък..... цъ, цъ, цъ, тия от хонда уж все едни асматици правели и раждиви били пък какво стана хахаха
  • 2 фагти

    4 2 Отговор
    2019, Нюрбургринг, Рено Меган Ер Ес, 7:40!
    Четири години по-рано, четири секунди по-бързо!

    Коментиран от #3

  • 3 Милен

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "фагти":

    Това четири годишното рено само да питам, серийно без задни седалки ли го продават. Че един приятел се чуди хонда или рено да си купи.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Миуене

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Милен":

    а пък да попитам този сивик-стандартен ли е или някакъв сбирщайн версия за Азия и Щатите е, че и някакви екстри му липсват…азиатски шмекерии с гумите има и не на последно място заигравка със стандартното работно налягане на турбината…. малки номерца на една гейша….
    За справка-чети в нета и гледай видеото в тубата….
  • 5 асд

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Милен":

    пистата е удължена от тогава, та и от там времената се различават

    Коментиран от #6

  • 6 ддс

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "асд":

    ахаа ама другите разлики със стоков такъв сивик, няма да ги отчитаме…???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.