Last news in Fakti

11 Май, 2023 11:38 1 984 2

Jeep се сбогува с един от моделите си в Европа

  • jeep-
  • gladiator-
  • европа-
  • ford

Gladiator повече няма да се предлага на Стария континент

Jeep се сбогува с един от моделите си в Европа - 1

През последните няколко дни ви разказахме за няколко автомобила, които ще спрат да се предлагат в Европа, а днес ще допълним този списък с още един модел, който ще продължи да съществува на световния пазар, но не и на Стария континент. Става въпрос за Jeep Gladiator, който се предлага у нас и в останалата част от Европа от около 3 години.

Сега американците изтеглят пикапа от Европа като не се споменават официалните причини, но вероятно са свързани със затягащите се стандарти около вредните емисии. Gladiator се предлага с 3.0-литров дизелов V6 с мощност от 264 конски сили и максимален въртящ момент от 600 нютон метра. Трансмисията е автоматична с осем предавки.

Специалната версия Farout Final Edition, която ще бележи края на ерата Gladiator в Европа се отличава с изцяло LED светлини, черен интериор, виртуален километраж, както и графитени 18-цолови джанти. Опциите включват още затъмнени задни стъкла, адаптивен круиз контрол и специални графики за екстериора и интериора.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    10 2 Отговор
    Грозен, овърхайпнат, с ужасна шумоизолация в купето, твърда возия, невероятно голям разход на гориво - нормално да го махат. Може би от Европейската мека на авто индустрията, единствено Майбах и Дачия са на прав път и от тях трябва да се гледа бъдещето какво ще бъде.

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Майбах не е този който беше до преди 2013 сега една ес класа кичозна въпреки ,че има бройки на майбаха от 2012 които струват колкото един ролс ройс нов модел.