Last news in Fakti

3 Октомври, 2013 09:29 12 632 12

Zenvo ST1 се продава за $1 800 000

  • zenvo-
  • emirates palace-
  • абу даби-
  • st1 supercar

Датската спортна кола дебютира на изложение при закрити врати в Абу Даби

 

Мария Минкова - кореспондент на mobile.bg в Абу Даби

 

От 27 до 29 септември 2013 г. в Двореца на емирствата (Emirates Palace) в Абу Даби се проведе третото издание на Световното изложение на лукса (World Luxury Expo). Експозицията следва поредицата от успешни ревюта на разкоша. Първият подобен форум се проведе през януари т.г. в хотел Бурж Ал Араб, Дубай, следван през февруари от парад на блясъка в хотел Риц-Карлтън, Риад, Саудитска Арабия.

 
Любопитното е, че изложението не е за широката публика. Достъпно е само с персонални покани. Организира се за отбрани клиенти от региона на Близкия Изток. World Luxury Expo представя голяма колекция от фино изкуство, бижутерия и мода, дизайнерски мебели и аксесоари за обзавеждане на дома и офиса, автомобили, частна авиация и луксозни пътувания.
 
За първи път в Обединените Арабски Емирства Zenvo ST1 Supercar се представя на World Luxury Expo. Ръчно изработеният суперкар разполага със седемлитров V8 двигател, който е с мощност 1 104 конски сили. Суперкарът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и достига максимална скорост от 375 км/ч. Датската кола е произведена ограничено само в 15 бройки за специално одобрени клиенти.
 
ST1 е първият модел на датчаните. Купето се продава за умопомрачителната сума от 1 800 000 долара. Фирмата обяви, че планира да произведе втори суперкар съвсем скоро. Rolls-Royce също заема централно място в експозицията. Интересно е, че през първата половина на годината продажбите на британската марката в Абу Даби са скочили с 39 процента в сравнение със същия период на 2012-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 2 Отговор
    Направо върха!
    Всеки взе да прави хиперкари!
    Достатъчно е да си скандинавец - швед, холандец, датчанин или немец, достатъчно е да хванеш 20-30 майстора-експерти и да имаш проект. Достатъчно е да вземеш V8 с 5.0 мотор, да му шибнеш някоя друга турбина, компресор или квото има, да ползваш скъпи материали като карбон и всичко леко без пластмаса и да й шибнеш някакво странно звучащо име.
    После правиш една цена - обикновено над 1 милион евро :D

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Maurice

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Е какво лошо има в това което си изброил? Колкото повече, толкова повече. Конкуренцията е хубаво нещо. Освен това хората с такива финансови възможности искат индивидуалност. Какво щеше да е, ако беше само Бугати Вейрон и всеки втори в Монако и Дубай да кара такова? А и както казваш, няма нищо сложно да създадеш спортен автомобил, стига да имаш пари и идея. Не всеки успява да печели. Вземи една Тесла, започнаха от нулата, а сега се разрастват доста бързо и скоро ще започнат да печелят от продукцията си.

    Коментиран от #6

  • 3 БУМЕР КАМОР

    0 4 Отговор
    nai dobrite.bravo.ot 10 godini kopuvam avtomobili ot izlojenieto i sam mnogo dovolen.Pozdravlenia za Radoslav Slavchev za hubavata tema.
  • 4 ВИП АМГ

    1 4 Отговор
    kola koiato e neposilna za bedniaci
  • 5 Short Time

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Ами направи и ти така !
  • 6 Shmeker

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Maurice":

    Лошото е, че тия коли ще се ползват единствено да попълват колекции, никой не гледа сериозно на тях, демек като за истинско каране.

    Коментиран от #7

  • 7 Maurice

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Shmeker":

    Какво разбираш под истинско каране? Повечето от тези екзотики са си цивилни пистови автомобили. 1 на 100 от собствениците са си ги карали някога на писта. Ясно е, че не са удобни,практични или комфортни, но са крещящи. Никой собственик на такъв тип кола, няма по-малко от 5 местен гараж. И съм убеден, че е удоволствие по някой планински път да изгориш 1 пълен резервоар а такъв автомобил, освен да ходиш на благотворителни партита и раздаването на Оскар-ите!

    Коментиран от #11

  • 8 Ото Скорцени

    1 1 Отговор
    Играчка за тъпаци.
  • 9 Ото Скорцени

    1 1 Отговор
    При свръх богатите всичко е идиотщина. На скоро четох интервю с някакъв арабски принц където се хвалеше, че тоалетната му е 1000кв.метра. Та в кенеф 1 декар ще пикаеш ли или ще караш колело? Инфантилна история и простотия.

    Коментиран от #10

  • 10 Maurice

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ото Скорцени":

    Ще има да правиш по камарка на всяка плочка, до края на живота си. Иначе никой не казва, че не е малоумно. Просто някой хора мнго бързо се насищат от живота и им остава да правят глупости за да не скучаят съвсем.
  • 11 Иван Вълчев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Maurice":

    Съмнявам се, че бая ще загрява в градски условия. Едва ли ще става за оскари
  • 12 Кобрата

    0 0 Отговор
    Това е прекалена работа...трябва да си ''слънчасал'', за да дадеш толкова пари за една кола .
    Една Lada и това е поне е евтина и ако се развали ремонта е 15лв