Last news in Fakti

26 Май, 2023 11:15 2 418 2

Снимаха новата Toyota CH-R по време на тестове

  • toyota-
  • ch-r-
  • тест-
  • bz4x

Кросоувърът бе уловен на Нюрбургринг

Toyota CH-R дебютира през 2016 година и макар в началото да не бе харесван от всички, през последните седем години кросоувърът доби изключително голяма популярност, както в Европа, така и по други части на света. Сега японската компания се подготвя за дебюта на второто поколение на CH-R, което бе предизвестено от концепта CH-R Prologue в края на миналата година. Моделът ще запази типичните си остри форми, като все пак ще ги смекчи до някаква степен и ще заприлича много на изцяло електрическата Toyota bZ4x.

Британците от Autoexpress публикуваха няколко снимки на покрит с камуфлаж модел, който бе уловен по време на тестове на Нюрбургирнг. На пръв поглед колата запазва цялостната форма на модела като ни представя голям отвор в предната броня, висока линия на капака и изцяло нови предни светлини с различно разположение. Таванът запазва купеобразните си форми, а дръжките на вратите вече се прибират.

В задницата също има промени, като тук може да открием прилики с Yaris Cross и други от последните кросоувъри на компанията. Задните светлини се простират по цялото продължение на задницата, вероятно свързани с LED лента. В горната част откриваме ясно изразен спойлер, а в долната част на бронята и голям дифузьор, вероятно с по-голяма естетическа функция, отколкото практическа.

Очаква се да видим и нови варианти за задвижване, включително дебюта на плъг-ин хибридна модификация, вероятно подобна на тази при другите модели на Toyota. Премиерата на новия CH-Rби трябвало да се състои до края на тази година, вероятно с начало на доставките от 2024-та.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    5 9 Отговор
    И какво търси това недоразумение на Нюрбургринг?!
  • 2 Перник

    2 6 Отговор
    Ай стига с тия джапанки, дайте нещо за тди