29 Май, 2023 09:44 2 851 2

Новият Aston Martin поскъпна 7 пъти за половин час

  • aston matrin-
  • db12-
  • търг-
  • first edition
Новият Aston Martin поскъпна 7 пъти за половин час - 1

В рамките на филмовия фестивал в Кан се проведе търг, на който беше продадено първото копие на Aston Martin DB12. За него бяха платени 1.6 милиона долара, тоест цената му се увеличи седем пъти само за половин час. Това съобщава официалният сайт на Aston Martin .

Търгът се проведе по време на представянето на Aston Martin DB12 в Кан на специално парти. Домакини на събитието бяха певицата Куин Латифа, актьорите Ева Лонгория и Джеймс Марсдън, а гости бяха Хайди Клум, Ребел Гилсън, Алесандра Амброзио, Катрин Зита-Джоунс, Майкъл Дъглас и др.

Търгът в Кан беше с благотворителна цел - всички приходи от Aston Martin DB12 отидоха във фонда за изследване на СПИН.

Ултраскъпият Aston Martin DB12, който беше продаден на търг, е в лимитираното издание First Edition с разширено оборудване и специална интериорна декорация. Освен това купувачът получи възможността да се срещне с пилотите от отбора на Aston Martin от Формула 1 Фернандо Алонсо и Ланс Строл, за да могат да оставят автографите си върху суперколата.

Ще припомним, че новият Aston Martin DB12 е радикално обновена версия на модела DB11. Суперавтомобилът е оборудван с 4.0-литров битурбо V8 мотор с мощност 680 конски сили от Mercedes-AMG и е в състояние да ускори до 100 км/ч за 3.6 секунди и да достигне максимална скорост от 325 км/ч. Цената на следващите бройки ще бъде около 220-230 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Астън вила

    1 0 Отговор
    Понеже върви заедно с мацката, затова е по-скъп.