Last news in Fakti

31 Май, 2023 11:05 2 842 5

BMW M3 влезе в оспорвана надпревара с 911 Turbo S (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m3-
  • porsche-
  • 911-
  • turbo s

Баварският представител е с няколко допълнителни промени

BMW M3 влезе в оспорвана надпревара с 911 Turbo S (ВИДЕО) - 1

Porsche 911 Turbo S е изключително способен автомобил още от завода и в момента на пазара се предлагат малко подобни автомобили, които могат да предложат подобно поведение, както при ежедневно шофиране, така и при шофиране на писта или в права линия. Колата разполага с 3.8-литров боксеров мотор с шест цилиндъра и генерира 650 конски сили и 800 нютон метра, които се предават към четирите колела, посредством автоматична трансмисия с осем предавки.

От друга страна, BMW M3 също не е бавен автомобил, а дори напротив. В изпълнение Competition, седанът предлага 3.0-литров редови шестак с 510 конски сили и 600 нютон метра, които макар да са доста задоволяващи за повечето хора, все пак не са достатъчни, за да се сравняват с характеристиките на Porsche-то. Именно за това на помощ се притичат тунинг компаниите, като тази, която е тунинговала колата във видеото, което може да видите под текста. След няколко промени под капака и по компютъра, BMW-то вече генерира 750 конски сили и 900 нютон метра. Тук отново е налично задвижване на четирите колела и автоматична трансмисия с осем предавки.

Въпреки разликата от 100 конски сили и 100 нютон метра, Porsche-то може да се похвали с по-ниско тегло от 1640 килограма срещу 1780 килограма за BMW-то. Коя от двете коли е по-бърза, може да видите във видеото под текста, но ще ви разкрием, че надпреварата е изключително оспорвана, особено в първите състезания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това не

    9 2 Отговор
    го вдявам,какво значи по-бърза?Това не е състезание,като на Ринга например,а каране по права линия.И Поршето би могло да се тунингова, и знаем тогава какви впечатляващи резултати се получават.А бихме могли да сравним и дизайна например.
  • 2 Бачо Киро

    4 3 Отговор
    😂😂😂😂😂 М3 въобще не е в лигата на Турбо. Тази тук е напомпана с 50% повече мощност.... Въпреки това е според изстрелването от място... Единственото добро е, че това М3 прилага добре мощността на пътя, Турбо Ес неведнъж е наказвало коли по 800 коня.

    Коментиран от #3

  • 3 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    По-тежко, по мощно, + тунинг, но е жив мъртвец още на първата с-ка , а на втората е в нивата. Някой написал ,че раздава...раздава на правата. Мисля че е сигурно ,че ще губи и на спирабията и на ускоренията в дъга! Тия видеа,стават за младежите, които се карат на кого баща му има по-бърза кола. Съотношението килограми-конски сили ми се струва най-адекватния измерител и тук всеки може да погледне колко е по-леко окачването на порше от останалите легени, дето се суркат диагонално на завоя и добре че завъртаме 250 пъти гумите и сме със задно, че да почне да завива!
  • 4 Байо

    7 1 Отговор
    Поршето е с класа над останалите.Винаги ще се намери някой който да си хвърли парите за тунинг за да се доближи до Поршето,но това са временни явления.Не случайно всяко временно явление се мери с порше

    Коментиран от #5

  • 5 антрашпиц

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Байо":

    Имаше на времето все пак един прецедент....Е46 CSL .Спрямо тогавашното равностойно Порше(незнам модела) беше по-добро на ринга.Ама от коя година беше...незная.