Last news in Fakti

9 Юни, 2023 17:31 3 368 2

Пет популярни модела, които последваха SUV модата

  • opel-
  • renault-
  • ford-
  • fiat-
  • citroen

Ford, Fiat, Renault и Citroen са само част от марките, които се преориентираха

Пет популярни модела, които последваха SUV модата - 1

През последните години SUV-тата се наложиха изключително много на пазара и едва ли това е тайна за някого. Последното десетилетие потребителите търсят висока позиция на седене, понякога дори и без 4х4, както и голям клиренс. От своя страна пък производителите отговарят на това търсене като представят нови модели или пък използват актуални и не толкова актуални означения, за да предоставят на клиентите точно това което искат. В днешния списък сме ви подготвили пет автомобила, които използват дългогодишни названия, но вече са преродени под формата на кросоувъри.

Започваме с Ford Puma, който дебютира през 1997 година като двуврато спортно купе с предно задвижване. Колата се произвежда под тази форма до 2002 година, като така и не получава второ поколение до 2019-та, когато компанията възражда наименованието в Европа. Puma запазва компактните си размери, но вече е кросоувър с висока позиция и мощност до 200 конски сили в най-наточената ST версия.

Citroen C5 дебютира през 2001 година като луксозен седан, предлагащ се също така и като комби и успешно премина през няколко генерации, преди през 2021 година французите основно да промениха идеята му. Макар и да не е SUV в чиста форма, новият C5X предлага именно високата позиция на седене, която всички търсят с малко по-разчупена форма.

Друг представител на реформиращото се общество е Renault Espace. Моделът, който дебютира през 1984-та година се продаваше само до преди година като ван със седем места. Модата на тези ванове, обаче, премина и от Renault взеха решението да променят следващото поколение на Espace, като го базират върху кросоувъра Austral, но добавят 21см към дължината и две седалки в багажника.

Fiat 600 е малка количка от края на 50-те години на миналия век, която е легендарна за италианците. През тази година, обаче, моделът ще бъде прероден и ще видим новият Fiat 600 (познат до скоро като 500X) под формата на кросоувър с възможност за изцяло електрическо задвижване.

Приключваме с още един модел, който наскоро бе спрян от поточната линия, а именно Opel Insignia. Последното поколение на популярния германски семеен автомобил бе спрян от производство само преди няколко месеца, но според слуховете това няма да е края на наименованието Insignia. От това което знаем, през 2024-та ще видим изцяло нов модел, който ще приеме наименованието Insignia и също ще бъде в класа на кросоувърите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 монтьор

    3 17 Отговор
    Ситроен за нищичко не става !!! Само Сахото беше на ниво защото Клаудия Шифър го рекламираше !!

    Коментиран от #2

  • 2 Име

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "монтьор":

    Е не стават да не можеш да си храниш семейството от тех виж например Бмвта Аудита ФВ те те храната ексъра са значи.