Last news in Fakti

5 Юли, 2023 17:40 6 484 5

Fiat показа как е трябвало да изглежда наследникът на Punto

  • fiat-
  • punto-
  • 600-
  • 500

Моделът прилича на по-голям 500

Fiat показа как е трябвало да изглежда наследникът на Punto - 1

По време на представянето на новия Fiat 600 главният изпълнителен директор на компанията Оливие Франсоа разкри, че проектът за нов автомобил от сегмент B не е отскоро, тъй като води началото си от епохата преди появата на Stellantis. Още през 2013 г. Антонио Масачези, който сега е ръководител на отдела за нови продукти на Fiat, ръководи проект за наследника на Grande Punto, който така и не видя бял свят.

Според Масачези бившият главен изпълнителен директор на FCA, покойният Серджо Маркионе, е бил "скептично настроен към сегмент В, тъй като го е смятал за твърде конкурентен и недостатъчно печеливш". Все пак той е харесал идеята за "по-голям 500", който би бил "по-привлекателен от Punto, Fiesta или Clio" и с "много по-добри цени".

Първоначално моделът получава зелена светлина и екипът започва работа. За съжаление, след известен период на прекъсване проектът се разпада, тъй като става ясно, че е необходима нова платформа.

Презентацията включва официална скица на „неродения“ заместител на Punto, показан като предшественик на 600. Илюстрацията от 2013 г. много прилича на 500X, което не е изненадващо, тъй като SUV-то се превърна в "по-големия 500", съчетавайки по-просторен интериор с по-висок пътен просвет и стила на 500.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милко

    7 16 Отговор
    Страшен кола за село да си копам доматито и после на софията бръм да правя все в дим.

    Коментиран от #4

  • 2 ГУМЕН КРАДЕВ

    10 2 Отговор
    Кола - мечта ! № 1

    Коментиран от #3

  • 3 смях

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Табуретка с двигател 0.9 литра.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГУМЕН КРАДЕВ

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "смях":

    Първата цифра не е нула , а едно - 1.9 JTD ! Ше та влача кат булдозер !